Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mam nejake nalezene Primky a jen tak z nostalgie bych je rad nechal dat do poradku. Diplomaty, ktere byly v nejlepsim stavu, mi hodinar pekne vycistil (i kdyz tam neni asi odpovidajici korunka), ale s temi dalsimi kousky me nepotesil. Pry nema dily. Jedny potrebuji vymenit natahovaci hridel a korunku, je to pokrivene, natahuji se dost nepohodlne a navic pri natahovani preskajuji. A ty posledni potrebuji nejvic: vymenit sklicko (asi zdeformovane teplem), minutovou rucicku (vyloupnuta barva) a plesnivy cifernik.

Poradi mi nekdo, kde dily sehnat, pripadne hodinare, ktery by je rovnou mel? Idealne v Olomouci nebo v Ostrave.

Diky.

V.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Ano díky ciferníku a ostatním dílům, které hodináří již většinou nemají zkus renovaci v Primu v Novém Městě.

Odesláno

Ty třetí, s tím plesnivým ciferníkem, stejně do tohoto pouzdra nepatří, je to poskládané, takže jestli k nim nemáš nějakou osobní vazbu, tak bych je neřešil, nemá to moc význam.

Odesláno

Diky za reakce. Ty treti teda asi fakt zahodim, ale k tem druhym mam jisty vztah a tu hridelku budu dal shanet. Mohl by mi nekdo pripadne poradit, jaky presne typ tam patri? Da se to podle fotky vubec urcit?

V.

Odesláno

Jestli ti jde o ty prostřední a natahovačku s korunkou, tak je potřeba nejdřív sehnat korunku a podle ní délku natahovačky, někdy se to stejně musí upravovat. Korunky se totiž vyráběly s různě dlouhými krčky a natahovačky se dělaly v několika různých délkách s krátkým zavitem. Je to někdy docela sranda to zkombinovat. Nechci tě podceňovat, ale je snazší to nechat udělat někoho, kdo to umí a má dostatečné množství součástek ( korunek a natahovaček ) aby našel tu správnou kombinaci. Do Eltonu bych to asi neposílal, je to docela drahé, ale jestli neseženeš nikoho v okolí a nevadilo by ti hodinky svěřit poště, tak se ozvi.

Odesláno

Jde mi skutecne o ty prostredni. Mne nepodcenujes, jsem jen ctenar fora a bezny uzivatel. Za vymenu bych byl velmi vdecny a poste vcelku verim...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...