jufujufu Odesláno 9. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Jasně. V krizi, ale lidi taky přestávali nosit hodinky protože nikam nespěchali ..takže by jim bylo jedno, že jim došla baterka a navíc by na novou neměli ;-) ... a hodinář má mít učedníka, který vyměňuje baterky a sám dělá tu odbornou práci a občas tomu učedníkovi něco ukáže aby z něj byl za deset let hodinář . Tak nějak si to představuju.
Karlos Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 Myslím, že tvoje představy jsou... zvláštní
Návštěvník YPO Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 vopraf si to sám :-) http://www.hodinari.webzdarma.cz/pabsolventi.htm
Karlos Odesláno 9. září 2013 Nahlásit Odesláno 9. září 2013 A nebo se staň tím učedníkem u některého hodináře. A za deset let si je budeš umět opravit sám.
jufujufu Odesláno 10. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2013 No možná si to opravím sám - jak píšu výše - ale k tomu ještě ujdu nějakou cestu. A tím učedníkem bych se stal hned z fleku - akorát bych přeskočil tu fázi vyměňování baterek a hned bych šel hodináři koukat pod ruce... Ta představa, že něco tak malýho a komplikovanýho jako jsou hodinky umím spravit je bezvadná. Jenom asi budu ještě chvíli muset makat narmálně abych si pak ten luxus "učednictví" mohl dovolit. Jo a taky nevím jestli není víc fascinující být autoklempířem a umět vyklepat a zalakovat promáčklej plech tak, že to nikdo nepozná :-D. Nevím jestli to všechno stihnu než ztuhnu :-)Ale první stupínek je zařídit opravu těchto hodinek - třeba se cesta stane cílem .. Jo včera jsem si sám rozebral vyčistil a namazal svůj krásný damaškový nůž Mcusta - tak třeba už je k hodinkám jenom kousek. No nic jdu pootáčet kolečky kapitalismu a sem se vrátím až zase někdy odpoledne.
jufujufu Odesláno 10. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2013 Jo, a díky za ten odkaz na absolventy, já myslím, že čísla hovoří za vše - a za chvíli si všichni všechno budem opravovat sami obklopeni prodejci, pojišťovacími makléři a manažery.Takže vyzývám členy zdejšího fóra - kdo máte šikovný děti dejte na hodinařinu !
Klotzman Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 jufujufu : ... a hodinář má mít učedníka, který vyměňuje baterky a sám dělá tu odbornou práci a občas tomu učedníkovi něco ukáže aby z něj byl za deset let hodinář . Tak nějak si to představuju. V 9. 9. 2013 v 15:30, Karlos napsal: Myslím, že tvoje představy jsou... zvláštní No nevím - mě to zvláštní nepřijde - takhle snad fungoval systém vzdělávání a výchovy nástupců u všech řemeslníků - co je na tom zvláštního ?
Karlos Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 (upraveno) Ano, fungoval, ale před 200 lety. Ed: Od té doby se svět trochu změnil. Nechodíme v létě bosí, řemeslníci učedníky neberou, ani do světa na zkušenou už se nechodí... Upraveno 11. září 2013 uživatelem Karlos
bohus76 Odesláno 11. září 2013 Nahlásit Odesláno 11. září 2013 Svět se v prdel obrací :-) Stejně to ty mladé učedníky někdo musí naučit a kdo asi ? No ten, kdo to umí,ať už je nazýváme jak chceme. /Chtěl jsem napsat jakkoli chceme, ale Karlos se dívá :-) /
bohus76 Odesláno 12. září 2013 Nahlásit Odesláno 12. září 2013 Stejně mi to přišlo nějaké kostrbaté,ten termín, jakkoli chceme.Omluva za OT
jufujufu Odesláno 12. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. září 2013 Tak jsem oslovil to hodinářské učiliště v Jihlavě (viz výše odkaz od YPO) a pan ředitel mi sice nenabídl, že by to žáci rozebrali, prý by to asi bylo nad jejich síly, ale doporučil firmu ing. Davida Knespla v Praze v Břevnově - nemá někdo osobní zkušenost? A panu řediteli Ondráčkovi i zde veřejně děkuji, že odpověděl a dal tip.
jufujufu Odesláno 1. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2013 Tak jsem se posunul, takže dávám na vědomí. Našel jsme sympatického hodináře, který je ochotný se hodinkami zabývat. Pozitivní reklamu mu udělám až to bude hotové, protože už teď nemá čas a ještě kdybyste se mi na něj někteří vrhli, tak nebude mít čas na ty moje ani za rok. Problém je víčko - dohodli jsme se, že pomůžu se sháněním, aby se pokud možno nemuselo vyrábět.Nemá někdo nějaký tip jak se shání takové víčko, co všechno má za parametry aby sedělo? - do fabriky napíšu, ale pochybuju, že bych měl štěstí.Taky se teď asi otevírá možnost, že by se mi hodila nabídka xcelsiona -
Karlos Odesláno 1. října 2013 Nahlásit Odesláno 1. října 2013 Držím palce. A to víčko - změř co nejpřesněji průměr pouzdra v místě, kde se na něj nacvakává víčko - to osazení a hoď sem rozměr. Třeba se tam podaří něco napasovat.
jufujufu Odesláno 12. října 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2013 Sice mi to trvalo ale dostal jsem se ke změření toho víčka - je to 25,5 mm - myslím celkem dost přesně. Měřeno analogovou šuplérou :-)Tak jestli někdo někde víte o vhodném víčku tak šup sem s ním - to bych měl půlku problému vyřešenou.Dík.
Valoraj Odesláno 23. března 2016 Nahlásit Odesláno 23. března 2016 Zdravím. Vím, že je to asi už mimo, ale viděl jsem tyto hodinky na AUKRO pod heslem "swiss hodinky E.K.B." Mohly by se Ti hodit na náhradní díly. Jsou tam do pátku.
jufujufu Odesláno 23. března 2016 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2016 Naopak díky za upozornění - pořád nejsou opravené.
Valoraj Odesláno 24. března 2016 Nahlásit Odesláno 24. března 2016 Tak to jsem rád, že to nebylo mimo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se