Přejít na obsah

Jak se správn? dotýkat Primek

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Někde jsem četl, že mechanické hodinky by se měly natahovat až do konce, protože pérku to svědčí. Sám jsem pérko nikdy nestrhnul.

Můj starý pán hodinář (jsem u něj na jakémsi školení o primkách) říká to samé, hodinky by se prý měli natahovat až do konce. A také mi kdysi řekl, cituji: "pokud nejsi hovado, tak péro nestrhneš" musíš hooodně zabrat nebo se do pérovníku dostala voda a péro poškodila...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Starý pán hodinář mě musel už někdy vidět :-) inu co čekat od člověka, který ještě před deseti lety po pouhých třech pivech Chang byl schopen previjet exponovaný inverzní film - puldenni práci - v efemdvojce do kazety v opačném směru :-) Nicméně Supinace jsem natáhl až na doraz a přežily to, tak je snad jedno trauma z dětství překonáno :-) Díky všem za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

doufam ze to nebude znit rejpave - ale neni to nahodou jen regulace? vzdycky jsem mel za to, ze mikroregulace je pridanej swanneck (nebo jina vychytavka) s malinkym sroubeckem - otacenim soubecku se pres swanneck tlaci na regulaci a tomu se rika mikroregulace, nebo se pletu?

p.s. ah, koukam, ze se mi dlouho otevrene tema podarilo zaplevelit duplicitnim prispevkem :)

ale otazka trva - videl nekdy nekdo primky s mikroregulaci?

Když už si budeš hrát s tou mikroregulací, tak se mi osvědčilo následující řešení. Nepoužívám žádné kovové náčiní, tím hrozí poškrábání apod. Obyčejný kousek špejle seříznutý do špičky zapřít na té správné straně páčky mikroregulace a jemným nakláněním špejle v požadovaném směru budeš posouvat páčkou. Tímto se docílí poměrně jemného pohybu mikroregulací a víceméně nehrozí žádné poškození poškrábáním či něco horšího.

Upraveno uživatelem feltharg
Odkaz ke komentáři

Ta mikroregulace je fajn, škoda, že nemá rysku a indexy, aby to štelování bylo radostnější. A ten kámen na rotoru je funkční? Je to přeci jen archaické řešení, kuličkové ložisko je dnes asi daleko běžnější a asi též vzhledem k váze rotoru méně choulostivé, než kámen...A ten rotor je tady těžší, než u běžného cal.96, tak to riziko "poranění" při nárazu či pádu je ještě výraznější, nebo ne?

Odkaz ke komentáři

Ta mikroregulace je fajn, škoda, že nemá rysku a indexy, aby to štelování bylo radostnější. A ten kámen na rotoru je funkční? Je to přeci jen archaické řešení, kuličkové ložisko je dnes asi daleko běžnější a asi též vzhledem k váze rotoru méně choulostivé, než kámen...A ten rotor je tady těžší, než u běžného cal.96, tak to riziko "poranění" při nárazu či pádu je ještě výraznější, nebo ne?

Je to prototyp, takže třeba ryska a indexy na mikroregulaci potom budou. A mně se ten rubín moc líbí - a ten motor má dost vybraní, takže asi zase tak těžkej snad nebude.

Odkaz ke komentáři

Je to prototyp, takže třeba ryska a indexy na mikroregulaci potom budou. A mně se ten rubín moc líbí - a ten motor má dost vybraní, takže asi zase tak těžkej snad nebude.

Rubín se mi taky líbí. Na tom širokém osazení vypadá spíš jako ozdoba na funkčním kuličkovém ložisku :smoke: jako krycí kámen. Podle mne je na tom hřebínku orientace celkem prostá, ne? Na co tam ještě chtít stupnici?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...