Hory Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Ahoj,zamýšlím koupi nových cibulí a tak hledám někoho, kdo by se v tom trošku vyznal a dokázal mi poradit.Cibule budu mít hlavně do práce a pro volný čas, nehledám žádné modní pecky ale funkční odolný přístroj s dostatkem pro mě nezbytných funkcí.Mé požadavky:-odolnost proti nárazům-vodotěsnost (min. 100m)-teploměr-výškoměr-budík-"kompas"-cena cca do 5000,--vše ostatní (tlakoměr, samonabíjecí, radiově řízené a pod.) je jen nad rámec, nebráním se tomu ale také to není nutnost.Protože je můj rozhled ve světe hodinek celkem zúžený, tak jsem zatím zcela logicky pátral jen ve vodách Casia G-shock. Ale mé požadavky na funkce (zejména teplota a výška) splňuje jen minimum G-shocků:http://www.hodinky-365.cz/casio-gdf-100-1a-x123047http://www.hodinky-365.cz/casio-g-9300-1-x123015http://www.hodinky-365.cz/casio-gw-9200-1-x123093Koukal jsem ještě po řadě protreck, kde mají tyto funkce snad všechny hodinky, ale nevím jak moc slavné je to u nich s odolností proti nárazům apod.Budu neskonale vděčen nějakým nadhozům i jiných značek, než jen Casio, prostě cokoliv, co by mohlo uspokojit mé požadavky :wink:Tak co, napadá Vás něco?
USER47 Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 (upraveno) Spíš než na géčka mrkni na řadu Casio Pro Trek. Tam má zmíněný funkce spousta modelů (ale cenově bejvaj přinejmenším v našich obchodech lehce přes limit) Edit: Přehlídnul jsem, že jsi protreky už zmiňoval na konci toho příspěvku. O odolnost bych se nijak zvlášť nebál, jsou to quartzový plasťáky do hor, určitě něco snesou. Upraveno 15. září 2013 uživatelem USER47
lucid Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 U Suunta se případně nenech mýlit tím, že např. vodotěsnost je běžně 30 m: Suunto na rozdíl od jiných firem uvádí skutečnou hloubku do které je možné se potopit, takže tzv. tabulka vodotěsnosti se na ně nevztahuje.
Frostie Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 (upraveno) u rise-, resp. mudmanů zcela jistě nešlápneš vedle, odolnost je pro tvé potřeby více než dostatečná, WR taktéž. Navíc při outdoorovém používání spatřuji výhodu v soláru /oba modely/ a příp. radiové synchronizaci /Riseman/. Jen se v případě více funkcí připrav na chybějící český návod /k dispozici je pouze základní výtažek/ a tím pádem nutnost znalosti angličtiny či němčiny při nastavování. Edit: link http://www.ebay.com/itm/Casio-Men-G-SHOCK-WAVE-CEPTOR-RC-Watch-PROMO-GW-9200-1ER-GW-9200-1E-/111158140858?pt=Wristwatches&hash=item19e18a9fba zde je navíc máš o dost levnější, při započtení poplatků navíc asi o 600 Kč. Upraveno 15. září 2013 uživatelem Frostie
Henatko Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Nebál bych se ProTrek-u když je nebudeš schválně bouchat o zeď tak budou dobře sloužit dlouhoVerze se Solárem a Rádiem je super kombinace Když to nemusí být teď hned tak hlídej prodejní sekci případně napiš poptávku.
PetrM Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 (upraveno) Doporučuji Casio Protrek 3070 PRW-1300T. Mám je cca 5 let. Úžasně odolné, snesou snad všechny sportovní aktivity a nabízí velké množství funkcí. O některých dodneška ani nevím, jak se používají (nepotřeboval jsem je). Třeba zaznamenání absovovaného profilu tratě. Upraveno 15. září 2013 uživatelem PetrM
VintageLover Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 http://aukro.cz/casio-hodinky-pro-trek-prt-60-modul-1570-i3552428605.htmlSice použité, ale za tu cenu... ENJOY!!!
Hory Odesláno 15. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Tak pokud je i u ProTreků odolnost na dobré úrovni, tak lze tvrdit že jsou mými favority. Líbí se mi asi nejvíc, ale jak jsem psal výše, měl jsem obavy, jeslti je u nich odolnost podobná jako u G-shocku. Přeci jen hodinky budou u mě dostávat docela zabrat. Popřípadě v čem jsou G-shocky tak "odolnější" než ostatní hodinky? To Lucid: A nějaký favority od Suunta máš? A u nich je to se zvýšenou odolností jak?
USER47 Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 ...Popřípadě v čem jsou G-shocky tak "odolnější" než ostatní hodinky? ...Těžko říct, zda jsou g-shocky nějak závratně odolnější, ony i klasický ocelový hodinky toho vydržej dost a na druhou stranu i géčka můžeš odrovnat, když se snažíš. Akorát tím, že jsou obalený v hromadě plastu či gumy, tak je složitější dostat se až na dřeň a obvykle to schytaj jen nedůležitý díly. Ale u géček jsou ty masivní plasty samozřejmě i imidžová záležitost, takže bych je nepřeceňoval. Ty protreky na tom nebudou o moc hůř, ono na bateriovým strojku není moc co se podělat a plast, ze kterýho je pouzdro, možná není tvrdej jako wolfram, ale zase je pružnej. Nějakej ten náraz to snese zcela jistě. Ony i malý levný plasťáčky typu Casio F91 toho vydržej spoustu a na sportovní aktivity jsou obvykle praktičtější než přerostlý géčka.
lucid Odesláno 15. září 2013 Nahlásit Odesláno 15. září 2013 Tak pokud je i u ProTreků odolnost na dobré úrovni, tak lze tvrdit že jsou mými favority. Líbí se mi asi nejvíc, ale jak jsem psal výše, měl jsem obavy, jeslti je u nich odolnost podobná jako u G-shocku. Přeci jen hodinky budou u mě dostávat docela zabrat. Popřípadě v čem jsou G-shocky tak "odolnější" než ostatní hodinky? To Lucid: A nějaký favority od Suunta máš? A u nich je to se zvýšenou odolností jak?Asi něco z řady Core, občas se nabídka na prodej objeví i zde, případně si můžeš dát inzerát do sekce Koupím anebo třeba ve výprodeji na uvedených stránkách, kde prodávají hodinky např. z předváděcích akcí. Pokud se jedná o odolnost, pak nějaká recenze je např. zde.
Hory Odesláno 16. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Těžko říct, zda jsou g-shocky nějak závratně odolnější, ony i klasický ocelový hodinky toho vydržej dost a na druhou stranu i géčka můžeš odrovnat, když se snažíš. Akorát tím, že jsou obalený v hromadě plastu či gumy, tak je složitější dostat se až na dřeň a obvykle to schytaj jen nedůležitý díly. Ale u géček jsou ty masivní plasty samozřejmě i imidžová záležitost, takže bych je nepřeceňoval. Ty protreky na tom nebudou o moc hůř, ono na bateriovým strojku není moc co se podělat a plast, ze kterýho je pouzdro, možná není tvrdej jako wolfram, ale zase je pružnej. Nějakej ten náraz to snese zcela jistě. Ony i malý levný plasťáčky typu Casio F91 toho vydržej spoustu a na sportovní aktivity jsou obvykle praktičtější než přerostlý géčka.Ok, to je informace co jsem potřeboval slyšet Tak spíš než pro sportovní aktivity je mám do práce (AČR), kde se můžou snadno potkat se šutrem, zemí nebo zdí, proto jsem původně koukal hlavně po Gčkách. Zase na druhou stranu, úmyslně s nima nebudu mydlit 30x za den o beton, takže by tedy i protreky (případně s obalem) mohly sloužit dlouho Asi něco z řady Core, občas se nabídka na prodej objeví i zde, případně si můžeš dát inzerát do sekce Koupím anebo třeba ve výprodeji na uvedených stránkách, kde prodávají hodinky např. z předváděcích akcí. Pokud se jedná o odolnost, pak nějaká recenze je např. zde. Ok, dik za info. Co jsem se koukal na stránkách suunto, tak tam jsou všechny nad moji finanční hranici, takže jedině jetý nebo předváděcí. Ale stejně se asi začínám nejvíc přikláněk k těm protrekům
USER47 Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Na drsnější aktivity je koneckonců můžeš oblíknout do něčeho takovýhohle:):
M@chino Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Ahoj. Už několik let bez problémů používám své Casio Pathfinder PAW-1100 (vzhled jako v Evropě prodávané Casio ProTreck PRG 80 (pozor ne všechny PRG 80 mají rádio)). Solár, Rádio, Compas, Barometr, Teploměr, Nadmořská výška a její záznam, automatický podsvit + spousta dalších "běžných funkcí", 10Bar (cca 5x u moře + X x bazény). Plně yvbavené hodinky za velmi příjemnou cenu. A proč ne Suunto ... cena ... a taky jim rádi praskají řemínky a ty se špatně mění (speciální ukončení (minimálně 4x jsem byl požádán o sehnání na Ebay náhradního)) ...
Hory Odesláno 16. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Na drsnější aktivity je koneckonců můžeš oblíknout do něčeho takovýhohle:):To je přesně to, co jsem měl namysli tím "obalem" Podobný používám na své stavájící, ale je malý a už celkem kaput, takže s novými cibulemi přijde i nový obal Ahoj. Už několik let bez problémů používám své Casio Pathfinder PAW-1100 (vzhled jako v Evropě prodávané Casio ProTreck PRG 80 (pozor ne všechny PRG 80 mají rádio)). Solár, Rádio, Compas, Barometr, Teploměr, Nadmořská výška a její záznam, automatický podsvit + spousta dalších "běžných funkcí", 10Bar (cca 5x u moře + X x bazény). Plně yvbavené hodinky za velmi příjemnou cenu. A proč ne Suunto ... cena ... a taky jim rádi praskají řemínky a ty se špatně mění (speciální ukončení (minimálně 4x jsem byl požádán o sehnání na Ebay náhradního)) ...Vypadjí pěkně, děkuji za tip a zároveň názor na Suunta
Henatko Odesláno 16. září 2013 Nahlásit Odesláno 16. září 2013 Doporučuji kouknout na vlákna "digi" každému sedne něco jine. Odesláno z mobilu
tomas1870 Odesláno 20. září 2013 Nahlásit Odesláno 20. září 2013 Ja som riešil podobný problém keď som hľadal hodinky na stavbu ktoré vydržia a nevadí keď sa im niečo stane. Pôvodne som chcel kúpiť nejaké vojenské alebo G-Shock nakoniec som v nemecku kúpil na amazone za ?10.99!! Casio F-91W a maximálna spokojnosť. Ani neviem že ich mám na ruke a nosím ich skoro stále aj mimo stavby
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se