StanoBare Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 Zaujímalo by ma aké zastúpenie národností si mal napr. len vo svojej skupine. Aj samotní Rusi chodia? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cipo22 Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 Skvělá reportáž, skoro z toho až mrazí, když jsou tam ty věci v původním stavu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 Chystáme se příští rok a myslím, že se stejnou agenturou jako ty. Pojedeme, resp. poletíme ve skupince - při návštěvě zóny nebudeme mít mezi sebou cizáky, kteří by mohli vadit. Docela se těším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEGY Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 (upraveno) Diky, zajimave cteni. Rekl bych, zajimavejsi, nez si cist o PP Aquanaut. Upraveno 17. září 2013 uživatelem CEGY Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 Skvělá reportáž, klobouk dolů ! Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2013 dik za skvely fotky a povidani - hltal jsem kazde slovo.. ten novy sakrofag je opravdu na kolejich. on za ten incident nemuze zrovna jen jeden clovek, to byl jen zacatek serie chyb, ktere se tam udaly...http://www.world-nuclear.org/info/Safety-and-Security/Safety-of-Plants/Appendices/Chernobyl-Accident---Appendix-1--Sequence-of-Events/#.Ujjc0Ba8_ww V podstatě za celou tuto katastrofu může jediný člověk, zblblý režimem, který odmítal zastavit test reaktoru i v době, kdy ještě šlo katastrofě zabránit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 18. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2013 (upraveno) Přiznám se, že když jsem rozklikl příspěvek, nic zvláštního jsem od něj neočekával, bylo to jen z nudy. Tak silnou reportáž jsem v žádném případě neočekával. Na rozdíl od kolegů bych se do mrtvé zóny nevypravil. Nebojím se ozáření, mně už nemůže nic uškodit. Nemohl bych tam jet, neměl bych na to sílu. Snažím se na sklonku svého života těšit se z krásných míst, z pozitivních zážitků. Návštěva Pripjaťi by mi způsobila těžké sny a to jsem viděl strašné věci, bolest, pláč, utrpení, ale takovou zhoubu naštěstí ne. Víceméně se podivuji nad tím, že se vůbec na takové velmi smutné místo lidé vypravují, divím se, co je tam táhne a považuji jen za správné rozhodnutí ukrajinské vlády srovnat Pripjať se zemí. Jen bych ještě podotkl, že nejsem žádný ustrašený strejda. Pouze mám na rozdíl od valné většiny z vás jiný pohled na věc. Ten je patrně spjatý s tím co jsem prožil a prožívám, tomu by jste nerozumněli, možná snad můj nebohý kamarád Gilius. Mám rád adrenalin a vzrušení. Nesmí být však spojeno s tragédií mnoha desítek tisíc lidí po celém světě. Možná i stovek, kdo ví . Edit - překlep Upraveno 18. září 2013 uživatelem Snow Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 18. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2013 Přiznám se, že když jsem rozklikl příspěvek, nic zvláštního jsem od něj neočekával, bylo to jen z nudy. Tak silnou reportáž jsem v žádném případě neočekával. Na rozdíl od kolegů bych se do mrtvé zóny nevypravil. Nebojím se ozáření, mně už nemůže nic uškodit. Nemohl bych tam jet, neměl bych na to sílu. Snažím se na sklonku svého života těšit se z krásných míst, z pozitivních zážitků. Návštěva Pripjaťi by mi způsobila těžké sny a to jsem viděl strašné věci, bolest, pláč, utrpení, ale takovou zhoubu naštěstí ne. Víceméně se podivuji nad tím, že se vůbec na takové velmi smutné místo lidé vypravují, divím se, co je tam táhne a považuji jen za správné rozhodnutí ukrajinské vlády srovnat Pripjať se zemí. Jen bych ještě podotkl, že nejsem žádný ustrašený strejda. Pouze mám na rozdíl od valné většiny z vás jiný pohled na věc. Ten je patrně spjatý s tím co jsem prožil a prožívám, tomu by jste nerozumněli, možná snad můj nebohý kamarád Gilius. Mám rád adrenalin a vzrušení. Nesmí být však spojeno s tragédií mnoha desítek tisíc lidí po celém světě. Možná i stovek, kdo ví . Edit - překlepSnížku, ale to bychom nemohli žít na Zemi Já bych tam rád jel kvůli "zábavními parku", protože ten považuji za jednu z lokalit, co si "zaslouží pár fotek", právě kvůli silnému příběhu, stejně jako celý zbytek městečka. Pořád je to pro mě (a teď v silných uvozovkách lepší) lokalita, než například Osvětim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pelikan73 Odesláno 18. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2013 Je to teda síla co dokáže taková havárie kdoví jak to dopadne v Japonsku Jinak ale moc pěkná reportáž-díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukies Odesláno 24. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2013 Ahoj. Super fotky i reportáž. O Černobyl se už nějakou dobu zajímám a píšu o něm web http://chernobylzone.cz tak zkuste kouknout. Jinak tady mám reportáž ze dvoudenní černobylské exkurze: http://chernobylzone.cz/moje-dva-dny-v-cernobylske-zone/ je tam odkaz i na fotogalerii (přes 400 fotek). Lukies Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seven.of Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Super čtení, fotky též, jen trochu depresivní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 29. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2013 (upraveno) Taky bych se tam moc rád podíval, třeba příští rok. Z ozáření strach nemám, objektivně to prostě už nebezpečné není (když si teda v kapse nepovezete domu traverzu).Edit: a ještě doporučuju velmni profesionální (po obsahově i formálně) stránky kolegy Lukies (2 posty hore) Upraveno 29. září 2013 uživatelem Trojan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 4. října 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2013 Pokud příští rok pojedu, určitě sem dám nějaké info pro případné zájemce. Aby tu nebyly jenom takové "šedé" fotky, přidávám na závěr 3 veselejší. 1) Po chutném obědě v kantýně Černobylské elektrárny (veškeré potraviny se musí dovážet z území mimo zónu) 2) Při průjezdu ven z 30 km zóny je opět nutné podstoupit kontrolu, tentokrát i s kontrolou ozáření. Používá se profesionální scanner (100 roků starý železný rám s červenou a zelenou žárovkou), který využívají i zaměstnanci a vojáci. 3) V dnešní době tam žije spousta jelenů, vlků, několik medvědů a divocí koně převalského. Osobně jsem viděl stádo jelenů a o kousek dál stádo koňů převalského - kdyby člověk nevěděl kde je, dalo by se to považovat za nádherné safari. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukies Odesláno 4. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2013 Super fotky. Také bych sem mohl později něco pro zasmaní přidat :-)Já osobně bych chtěl jet do Černobylu na dva dny v únoru, nechtěl by ses přidat? Já sice zimu moc nemusím, ale má také své kouzlo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lukies Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Foto 1: Radiátor na stědní školeFoto 2: Funkční obchod v Černobylu (mají tam hooodně vodky)Foto 3: CocaCola (Pripjať - nádraží Janov)Foto 4: Vlajka SSSR (není původní)Foto 5: Vodka nesmí chybět (hasičská stanice Pripjať)Foto 6: To počítadlo mě fakt pobavilo :-D (obchod v Černobylu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Foto 1: Radiátor na stědní školeFoto 2: Funkční obchod v Černobylu (mají tam hooodně vodky)Foto 3: CocaCola (Pripjať - nádraží Janov)Foto 4: Vlajka SSSR (není původní)Foto 5: Vodka nesmí chybět (hasičská stanice Pripjať)Foto 6: To počítadlo mě fakt pobavilo :-D (obchod v Černobylu)dost dobré fotky Ad 6: "no, sem tam vypadne elektřina, tak jsme si zvykli" Skvělé retro! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 19. října 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Radiátor a počítadlo jsou super. Odesláno z mého GT-I8190N pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2014 Po pravdě, takovouhle reportáž bych na tomhle fóru opravdu nečekal (a nebýt "aktualizace stavu" Daemonultimate, která mne do téhle sekce zatáhla, tak bych ji nejspíš ani neobjevil). Přiznám se, že v tomhle jsem za jedno se Snowem, a do podobné oblasti bych se z vlastní iniciativy v žádném případě nevypravil. Ale fascinující to je, to nepopírám. Pro mne tedy hlavně ten aspekt matky přírody, která si bere zpět, co jsme jí sebrali. Není to tak dávno, co jsem o Černobylu četl rozhovor ve Vodafone časopise Čilichili, a v první chvíli jsem si myslel, že se jedná o stejného člověka. Pokud jste nečetli a toto téma vás zajímá, vřele doporučuji k přečtení: Mám černobylskou nemoc. Také mi z toho běhal mráz po zádech... a to tedy mnohem, mnohem víc než z místní reportáže. Pro dokreslení:Michail Aleksandrovič musel dva roky chodit zónou a střílet všechno, co se pohnulo. Koně, psy, krávy, kočky... Zvířata mohla potenciálně přenášet radiaci. Byl myslivec, zvířata miloval, a ta v zóně byla tehdy hladová, táhla se za lidmi. On je přitom střílel. Dodnes nesnese vytí psa, dělá se mu špatně. Byl z jednotky 20 lidí a dnes je jediný, kdo žije, většina z kolegů zemřela na rakovinu. Je mu dvaaosmdesát a říká, že přežil Hitlera, Stalina a Černobyl.Jedna holka mě vzala na nový hřbitov v Ivankivě. V tom městě žije asi 11 tisíc lidí, ale teď potřebuje dva hřbitovy. Ten starý stačil po staletí, ten nový, mnohem větší, je za 20 let skoro plný. Na většině náhrobků jsou vytesané autobusy, reaktor... Ukázala mi náhrobek svého táty, měl na něm autobus s nápisem Pripjať. Jezdil jako evakuační řidič, vyvážel lidi ze zóny do Kyjeva. Zemřel na rakovinu. Vedle leží její strýc, pak další strýc... Když prý byla v osmadvaceti letech na čtyřicátém pohřbu, tak to přestala počítat. Na kolika pohřbech jsme v tom věku byli my?Mluvil jsem s manželi, kteří pracovali jako likvidátoři a doktoři jim potom nedoporučili mít děti. Nebylo jim ještě ani 30 a nesměli mít dítě. Tak si vzali ze sirotčince roční holčičku, která ale ve 4 letech začala trpět nesnesitelnými bolestmi hlavy a není mentálně v pořádku. Dneska je dospělá, někde se ?zapomněla" a má pětiletého syna. Bohužel ani ten není v pořádku.Jedna psycholožka mi vyprávěla o nočních můrách a fóbiích, které se tu v lidech budí. Její otec si ještě dvacet let po havárii musel po příchodu z práce pokaždé svléct úplně všechno oblečení, protože měl dojem, že je kontaminované. Ona sama má problémy vlézt do vody nebo chodit bosá po trávě. Jak říkám, každým tam má s Černobylem něco společného. Když čtu podobné věci, vždycky mne to utvrdí v tom, že si tu de facto nemáme na co stěžovat... A číst by to měli hlavně ti, kteří fňukají nad kdejakou 3,14čovinou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2014 tak stezovat si nemame na co, uvedom si, ze jen ani ne petina lidi na svete ma doma tekouci vodu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února 2014 Já si toho vědom jsem. Ostatně, svého času na téma 'co jaké procento obyvatel zeměkoule má či nemá' běhaly i nějaké ty řetězové emaily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se