FraK Odesláno 6. října 2013 Nahlásit Odesláno 6. října 2013 (upraveno) Pokračuji v jízdě na Nikaragujské vlně a dnes jsem zpopelnil doutník Perdomo Habano Robusto Corojo, který jsem za 151 Kč koupil na www.doutniky-obchod.cz. Vzhled doutníku je jako u většiny Nikaragujské produkce perfektní. Doutník má středně hnědou barvu danou krycím listem Colorado. Je vybaven dvěma ringy, přičemž jeden z nich lemuje patu doutníku. Grafická úprava ringů mi silně připomíná ilustrace z knih Julesa Verna a z doutníku na mě dýchá atmosféra knih jako Sever pro Jihu nebo Na vlnách Orinoka. Vzhledem k tomu, že každý doutník je individuálně zabalen do celofánové folie, tak po rozbalení krásně voní čistou tabákovou vůní s lehkou stopu sladu a kůže. Doutník je úplně ideálně utažen. Výborně se táhne, relativně rovnoměrně hořel (jednu jsem ho tedy musel zkorigovat zapalovačem, ale to přikládám tomu, že mi celý víkend ležel ve fólii se zvlhčujícím sáčkem, takže na jedné straně asi více provlhnul), má pevný popel (kouřil jsem ho asi na tři odklepnutí), produkuje dostatek dýmu a hlavně nezhasíná. Nezhasl mi po celou dobu kouření ani jednou, což se mi už dlouho nestalo. Chuť byla ze začátku lehce peprná a pak se postupně dostala do čisté tabákové, lehce nasládlé chuti, ve které jsem občas cítil oříšek. Chuť se příjemně vyvíjela a doutník postupně gradoval na síle, která byla ale celkově docela lehká. V poslední době jsem kouřil spíše těžší doutníky, takže to pro mě bylo takové příjemné zpestření. Doutník jsem kouřil asi 75 minut a mohu ho doporučit jak začínajícím, tak zkušeným kuřákům, neboť hlava se po tomto robustu nikomu nezatočí. Pokud bych ho měl číselně hodnotit, tak bych dal asi 8,5 z 10. Doutník pěkně vypadá, má solidní konstrukci, pěkně hoří a slušně chutná, ale na druhou stranu není ničím zcela výjimečný. Proto ?jen? 8,5 bodu. Přesto si ho určitě zase objednám znova. Za 151 Kč představuje vynikající poměr cena/kvalita a mezi slabšími doutníky je hodně konkurenceschopný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. října 2013 uživatelem FraK
Tikal Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 (upraveno) La Aroma de Cuba Mi Amor Reserva Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velikost Divino - 6.25 x 52 /se domnívám/Doutník ze stále f.Ashton Jak jsem se dočetl,tak krycí list je z Mexika a náplň včetně wrapperu je z Nikaraguy. Za výrobou stojí fabrika Jose 'Pepin' Garcia, takže kvalita výroby a tabáku je zaručena.Také jsem se dočetl,že krycí list je barvy oscuro,k čemuž si dovolím mít výhrady, Dle mého soudu je to trochu tmavší maduro,protože většina doutníkářů se kloní k názoru,že listy oscuro jsou téměř černé /je to dáno stupněm fermentace/ Nicméně se barvě,ani provedení krycího listu a stavbě doutníku nedá ani slůvko vytknout. Tah byl rovněž vynikající,což je u Nikaraguy standard.Doutník je hranatý, takže box press, což každému nemusí vyhovovat, já osobně to nevyhledávám,ale nevadí mi to.Po zapálení a dvou třech tazích je cítit lehká peprnost,která hned ustupuje plnotučné maduro chuti. Plná pusa hořké čokolády s podtóny černé kávy a to vše doprovázené nasládlou chutí a nadprůměrnou produkcí bohatého dýmu. Byl jsem opravdu překvapen, obecně mám k bohatě oringovaným doutníkům zdrženlivý odstup,protože si říkám,že obal prodává a bůh ví co v tom je zabalené,ale tady je opak pravdou. Ring je opravdu velmi zdobný a nádherně starosvětský. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Síla doutníku je od začátku střední a chuť vyrovnaná a bohatá. Z počátku jsem se potýkal s lehkou nepravidelností hoření, kterou jsem jednou korigoval zapalovačem, ale nic trgického. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Popel nedržel dle mých představ a to byl doutník parádně utažený,takže odpadával po cca 5 cm. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ke konci byl Nástup jak od Řezáče /komunistická propaganda-povinná četba na ZDŠ/, prostě mazec,chutě začli zesilovat a síla doutníku gradovat, už jsem si myslel,že to půjde přes můj Nikaraguyský etalon Oliva V,ale nějaké to procento tam chybělo, nicméně je to určitě silný a skvělý doutník. Jak jsem dnes zjistil,tak v Cigar Aficionado dostal 95 ze 100 bodů a tady se s CA plně shoduji. Doporučuji pro zkušené kuřáka,ale dostupnost bude asi mizerná. Jediná výtka by byla k mírné nepravidelnosti hoření,která se po prvním odpadnutím popela srovnala a dle mého názoru nedokonalému držení popela. Tenhle doutník jsem si fakt moc užíval a dokuřoval do ožehnutých nehtů, takže moje hodnocení 9,5/10 Upraveno 11. října 2013 uživatelem Tikal
Bob Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 (upraveno) Tak ja taky pridam dva postrehy ze vceraAlec Bradley Tempus Medius 6 Toro Maduro Ring 52 x 152 mm Honduras+Nicaragua Doutnik vypada skvele, pevny, pruzny, kryci list bude to oscuro jak psal Radek vyse protoze je uplne cerny, je na nem videt opet lehky box-press, doutnik byl pomerne hodne nacpany, ale tah mel na jednicku, aroma silne, hutne, vzhledem k dlouhe fermentaci uz nepripominalo maduro, chut na prvni tah zvlastni, dovolim si napsat ze unikatni, nevim vubec k cemu to prirovnat, byly tam slane tony, dale bych rekl drevo az drevene uhli :-) ke konci se pridala i kyselost ktera me i po dokoureni provazela v ustech zbytkem dne. Nasladla chut madura tam bohuzel nebyla vubec, sila prumer, tak 5/10. V prvni tretine horel doutnik nepravidelne a byly potreba asi 2 korekce, pak se horeni srovnalo, chutove mi doutnik uplne nevyhovoval, nemel zadne pachute, nebo vylozene neprijemne tony v chuti, ale proste to nebylo ono. Odlozil jsem po 2/3. Hodnoceni tak 6/10 Je mozne ze nekomu tato chut bude vyhovovat, ale ja si nepochutnal, a to ma prosim vysoke hodnoceni v nekolika recenzich pres 90/100 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2013 uživatelem Bob123
Bob Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 (upraveno) Chut jsem si vylepsil Vegas Robaina FamososRing 48 x 127 mm Hermoso No.4 (uzssi robusto)KubaCena 207 Kc Doutnik je krasna vonava Kuba, velikost mensi robusto, utazeni perfektni, horeni perfektni, musim opravdu pochvalit konstrukci, ring klasicky pro tuto firmu s "R" v logu, ring byl trosku mazly od lepidla, proste se stim kluci kubansky nemazou :-) Tah byl super, zadne problemy jsem nezaznamenal. Chutove to bylo pohlazeni na jazyku, stredne silny doutnik vhodny spise k dennimu koureni, chutova paleta je ale bohata zemita s tony cedru, dreva, parada. Pro tuto chut vsichni milujeme kubanskou produkci, nemam jedinou vytku, bohuzel mi pozitek trochu zkazil AB protoze jsem ho citil na jazyku po celou dobu koureni. Tento doutnik muzu vrele doporucit kazdemu, pokricilym jako oddychovku od tezsich kalibru, zacatecnikum jako idealni vstupni level Kubanske produkce. Hodnoceni 9/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2013 uživatelem Bob123
m.n. Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Dneska docela nepříjemná zkušenost s Romeo y Julieta Wide Churchill. Na pohled kus krásného doutníku, dodatečné zlaté ringy mě berou , dokonce se zastavil jeden kolemjdoucí a ptal se, co to je za "dělo" Teď k tomu horšímu, od počátku naprosto příšerné hoření, cca 10x jsem korigoval zapalovačem, zhasínání. Nejhorší byla druhá půlka, nepříjemná chuť, plytký řídký kouř. Naopak v první půlce chuť pro mě naprosto famózní, krásně hutný a bohatý kouř, tady bych to hoření i dokázal odpustit, pak se ale vše pokazilo. Rozhodně opakovat nebudu.
Bob Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 Ja mel s wide churchill podobnou zkusenost nic o cem bych psal dopisy domu ...Co se tyce znacky Vegas Robaina tak je to muj tajny favorit dlouhodobe :-))
FraK Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 (upraveno) Včera na sraz DsPBCh jsem si vzal Casa Magna Colorado Diademas. Tento doutník velmi doporučuji - tedy především těm, kdo se již cítí příliš závislí na doutnících a chtějí přestat. Je totiž docela možné, že po tomto doutníku už si žádný další nedáte, neboť je tak hnusný, že Vás na doutníky úplně přejde chuť. Tak se na něj pojďme podívat zblízka. Na doutník jsem se opravdu těšil. Byla to pro mě nevšední vitola typu Diademas/Presidente. Krycí list vypadal bezchybně a jako veškerá nikaragujská produkce byl doplněn pěkným ringem z ?pancéřového? - tedy velmi tlustého papíru. Měl tu správnou "srazovou velikost" - čili byl velký (ring 54 délka 171) a byl z mé oblíbené Nikaragui. Krom toho Casa Magna Colorado Robusto bylo v roce 2008 vyhodnoceno jako nejlepší doutník roku ze strany Cigaraficionado. Takže jsem legitimně čekal nevšední zážitek, který se nakonec dostavil, ale byl z opačného spektra, než jsem si původně myslel. Po vyndání z folie, do které je doutník z výroby zabalen, opravdu krásně voněl. Měl takovou tu správnou doutníkovou vůní, o které můj kamarád tvrdí, že je to ta správná vůně vesnice, ve které mají velký kravín. Tedy on to říká ještě jinak, ale to tady psát nebudu. Prostě voněl tak, jak má vonět kvalitní doutník. Po zapálení mělo první natažení krásně čokoládovou chuť a moje očekávání vystoupalo vrcholu, ze kterého se ale dalším soustem rychle zřítilo na zem. Kromě prvního sousta měl chuť hořkou a nedobrou, která se vyvíjela od nesnesitelně hnusné do normálně hnusné. Naposledy mi takhle nechutnal J.L.Piedra Cremas. V půlce mi zhasnul a pak se chuť trochu zlepšila, ale pořád to byla mizérie. Sílu měl lehkou až střední. Celkem dobře se táhnul, ale popel moc nedržel. Dokouřil jsem ho, ale byla v tom určitá dávka sebezapření a trénink mé jinak celkem slabé vůle. Celkově mu dávám tak 2,5 b. z 10 b. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2013 uživatelem FraK
Bob Odesláno 11. října 2013 Nahlásit Odesláno 11. října 2013 (upraveno) My Father Cedro Deluxe CervantesRing 44 x 165 mmNicaragua185 Kc V ramci sampleru jsem ochutnal tento kousek, je to na me pomery tenky a dlouhy doutnik, nemam s takovym typem doutniku zase tolik zkusenosti, takze to bylo pro me o to zajimavejsi. Zpracovani doutniku 10/10, na doutniku je jak napovida nazev tenky cedrovy obal ktery se take podepsal na cedrove vuni doutniku, navic i v chuti jsou citit tony cedru, za me super kombinace. Strih a zkouska tahu taky na jednicku, jdeme na to ..Zpocatku hned po zapaleni jsou v chuti citit tony pepre, ty po cca centimetru ustoupi silne prijemne chuti tabaku, je krasne zemita a prostoupena tony cedru. Horeni probihalo krasne rovnomerne, mensi prumer vubec nevadil, chutova paleta byla bohata, je ale nutne upozornit ze je treba tahat pozvolna aby se doutnik neprehral. Nicmene muj se neprehral a dal se kourit az po nehty, mohu zodpovedne prohlasit ze zakladni rada My Father mi chutna velice, rada Le Bijou s vyhradami (toro mi uplne nesedlo) Doutnik je slabsi 6/10 takze ho mohu doporucit siroke verejnosti, vzhledem k cene s lehkymi vyhradami (Vegueros No.1 stoji skoro stejne, ale jeste jsem ho nemel, musim to urychlene napravit)Hodnoceni 8/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2013 uživatelem Bob123
Tikal Odesláno 14. října 2013 Nahlásit Odesláno 14. října 2013 Zase jedna rozsáhlejší recenze z posledního rybářského víkendu tohoto roku Začátek byl pozvolný,neboť kamarád pod vlivem /už si přesně nepamatuji čeho/ objednal krabici MFC FdLA, čehož po vykouření dvou kusů upřímně litoval,neboť má jako já rád doutníky s vývojem a určitou silou což od DdLA nelze v žádném případě očekávát,ale na rozjezd, jsem se přemohl /někdo to vykouřit musí/. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. dokonce jeden kamarád předvedl téměř kouzelnické číslo,když udržel popel do pro FdLA nemožné délky,ale v tomto případě to byla spíše výška,protože ho držel pořád kolmo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pak došlo i na mé favority : Oliva V double torro 6x60 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. stavba těla,zpracování a vůně naprosto zapadají do rodiny Oliva V ,takže vše na 100%, odstřižení patky proběhlo s mírnými obtížemi,protože se prostě nevejde do běžného střihátka,ale povedlo se. Po zapálení /tah je dokonalý/ je nádherně cítit klasická chuť řady V, jen je o poznání vlídnější,což je dáno průměrem doutníku. Popel drží ukázkově. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chuť postupně zesiluje,jak to má být,ale je toho méně,než u Belicosa, nicméně pořád to má sílu. V poslední třetině má doutník tendenci zhasínat a to nejen mě,ale i kamarádovi opakovaně zhasnul,na což nejsem zvyklý a rozhodně si zvykat nehodlám. Moje hodnocení 8/10 Oliva V Diademas LE 2012 Rozměry 228 x 20,54 mm ring 52 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. tak na tenhle kousek jsem se opravdu moc těšil, je to fakt monumentální kousek.tavba těla,krycí list i zpacování opět na 100%, trochu jsem se bál tahu,protože je doutník celkem slušně napěchovaný,ajk je u Olivy zvyke,ale byla to zbatečná obava,hořel i táhl naprosto pravidelně.Délka doutníku už opravdu páčí čelist. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Držení popela bylo fenomenální prakricky odpadl dvakrát a s třetí částí jsem ho odložil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Chuťově je to nekončící Belicoso se vším všudy i s tím strhujícím závěrem,jen je tady podstatně delší,takže i mě trochu rozhodil sandál a mírně se mi houpala paluba,ale vše bylo moc příjemné.Síla je v poslední třetině,což je vlastně celé Belicoso opravdu brutální,ale vše je uhlazené a tak jak má být. Dokouřil jsem ho bez jakých koliv korekcí až po nehty. Doba kouření byla bez sedmi minut tři hodiny.... Za mě 10/10 ,ale pouze pro otrlé
Bob Odesláno 15. října 2013 Nahlásit Odesláno 15. října 2013 (upraveno) Vegueros No.1Ring 38 x 192 mmKubaVitola : Dlouha spejle :-)Tak na doporuceni Radka jsem pred casem objednal tento doutnik typu lancero, pro me neobvykle tenkeho a dlouheho tvaru, je to kazdopadne velice zjimavy doutnik, odhodlaval jsem se na nej delsi dobu. Doutnik je pevny, hladky, vonavy kubanskou zemitou vuni, mozna je i lehce citit vanilka, tah na sucho bez vyhrad, prvni dojem perfektni. Jdu an to, vzhledem k prumeru zapaleni probehlo bez problemu, zacatek je spis lehci s tony dreva a asi kvetin, popel drzel tak 2-3 cm, ale kouril jsem ho venku ... po 1/3 zacne chut silit a drsnet, ale jen lehce, nic hlavou motajiciho necekejte, horeni probihalo rovnomerne, temer bez korekci, stacilo jen hlidat spravne natoceni doutniku. Muzu ho doporucit i uplnym zacatecnikum, chut je prijemna, vyvazena, sila nezabije a koureni nevyzaduje nejakou velkou pozornost. Pro me je to zatim neznama s otaznikem, jestli si na tento rozmer zvyknu a budu ho sem tam vyhledavat zatim nevim, mam jeste temer na milimetr stejny doutnik ze sampleru My Father tak uvidime jak me oslovi, nicmene pravda je ze vyhledavam spis ringy 50+Hodnoceni vzhledem k formatu a nezvyku 8/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jeste jeden rychlej poznatekAlec Bradley Black Market TorpedoRing 54 x 156 mmHonduras (napln mix Honduras a Sumatra, kryci list Nicaragua)Tak po zklamani z doutniku AB Tempus jsem byl zvedavy zda jsem vyhodil penize i za tyto nebo to bude lepsi, musim rici ze je to lepsi o autobus, barva neni cerna, ale krasne tmave hneda, vune velice prijemna, ring decentni, super, po zapaleni musim opet vyzvednout tah, produkci dymu a tendenci nezhasinat, byly nutne lehke korekce horeni, ale nic vyrazneho. V chuti je patrna stejna chutova linka ktera dominuje AB Tempus, asi typicka chut pro doutniky AB, ale tady nepusobi tak silne, je krasne v pozadi a tudiz vubec nevadi, jinak je chut spise do sladka s tony kavy a cokolady, musim tici ze to byl fakt celkem dobry zazitek, AB Presnado je asi lepsi, ale tohle se uplne v pohode da take kourit.Hodnotim tak 7/10 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. října 2013 uživatelem Bob123
FraK Odesláno 16. října 2013 Nahlásit Odesláno 16. října 2013 Recenze na tento doutníky může být výstižná a přitom krátká. Může být dokonce jednoslovná, protože Trinidad Reyes je jedním slovem vynikající a dodávat cokoliv dalšího mi přijde skoro nadbytečné. Přesto pár dalších informací přidám. Jedná se o doutník menšího a méně obvyklého formátu Reyes, který má ring 40 a délku 110. Čili česky řečeno je to prcek, který je ideální na okamžiky, kdy si chcete vychutnat doutník, ale jste přitom časově omezení a z kouření Diadema byste prostě byli příliš nervózní. Na www.cigars-review.org získal krásné hodnocení 8,5 b i když já podotýkám: Jenom? Vzhled doutníku je patrný z fotky. Středně hnědý krycí list je ozdoben krásným zlatým Trinidadovským ringem. Krycí list mého doutníku měl malou skvrnku, ale přirovnal bych to k pize kráse na tváři Marilyn Monroe. Koupil jsem si ho na Excaliberu za 148 Kč. Což na tak malý doutník není málo, ale cena odpovídá kvalitě. Doutník chutná jako pravá Kuba a každý si tam najde to své ? tóny země, dřeva možná i kůže a hlavně kubánského tabáku. Má ideální tah, produkuje ideální množství dýmu a ani jednou mi nezhasl. Silou bych ho zařadil spíše mezi slabší až střední doutníky. Nevyžadoval v podstatě žádnou korekci a perfektně držel popel. Kouřil jsem ho asi 35 minut. Velmi doporučuji a dávám mu 10/10. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 22. října 2013 Nahlásit Odesláno 22. října 2013 O vikendu jsem dal reparat doutniku ktery me moc napoprve nepresvedcil Montechristo EdmundoRing 52 x 135 mmKuba Takze prvni jsem mel v lete v italii, byl takovej prumernej, nevyraznej, chutove nic moc, je to ale urcite jedna z vlajkovych lodi firmy Montechristo, tak jsem mu dal druhou sanci. Tento mam nejaky ten mesic v humidoru, takze byl odpocaty dost. Prvni co zaujme je sametova koznata barva kryciho listu a pruznost jak z ucebnice. Vune velice prijemna, zemita, hutna. Barva tmavsi habano kryci list, temer bez zilek, hladky, rovny, slusne nacpany. Po zapaleni se rozvine prijemna typicka Montechristo chut v hutnejsim a silnejsim provedeni nez u rady OPEN. Tuto chut nema cenu komentovat, u meho kusu byla na 10/10. Horeni bylo pravidelne, vyzadovalo korekce jen lehkym otacenim doutniku, popel odpadl jen dvakrat, super! Tento kus mi sedl mnohem lepe nez ten predchozi a muzu ho s klidem doporucit vsem. Pro zacatecniky bude lehce silnejsi, ale zadnej zabijak. Je mi lito, ale v primem srovnani zatim zadny nekubansky doutnik nema v chuti na kubu sanci (bavim se o nemaduro) Davam 9/10, desitku nema z duvodu mensiho vyvinu chuti a ze by na konci mohl byt jeste vyraznejsi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
FraK Odesláno 25. října 2013 Nahlásit Odesláno 25. října 2013 (upraveno) V neděli na Strašnickém mikrokazu DSPBCh s Bobem a Kubou jsem vykouřil doutník, který nese jméno slavného amerického osvoboditele (Simóna) Bolivara. Jednalo se o Bolivar Belicosos Finos. Délka x průměr: 140 mm x 20.64 mm. Ring 52. Doutník jsem dostal před několika měsici od Boba123. Ještě jednou díky Bobe. Vzhled doutníku viz foto. Hoření, tah, držení popela a produkce dýmu bylo bez připomínek a komentářů (tedy dle očekávání od kvalitního doutníku v cenové hladině kolem 250 Kč). Chuť kvalitní Kuby. Bob mě varoval, že se jedná o silnější doutník, ale nakonec mi přišel takový středně silný. Nic, po čem by se mi zatočila hlava, ale zase člověk ví, že něco kouří. Dokouřil jsem ho až po špičky prstů. Čili velká spokojenost a určitě doporučuji každému k vyzkoušení, ale zase na druhou stranu nic, kvůli čemu bych do Partagasu (kde se dnes doutníky Bolivar vyrábí) posílal tisíce děkovných dopisů. Dávám mu 8,5 z 10b. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. října 2013 uživatelem FraK
Tikal Odesláno 29. října 2013 Nahlásit Odesláno 29. října 2013 Vegas de Santiago Chaman Churchill a Torpedo Kostarika Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Doutníky od VDS jsem na tomto fóru celkem zpropagoval a přes počáteční nadšení, se hlavní proud stále více odklání ke Kubánské produkci, což je pochopitelné.Já jsem vytáhl pár posledních kousků z humidoru, konkrétně tihle šamani tam jsou určitě 2,5 roku a možná i tři. Musím říci, že chuťově mi celkem sedli, nevím,jestli dozráli, nebo co,ale to bych mohl kouřit častěji /vzhledem k ceně/. Chuť lehce oříšková se sladkou stopou s náznakem kakaa, což jsem od světlého doutníku ani nečekal. Síla je střední a hlavu vám nezamotá. Chuť bohužel negraduje,jak by se mi líbilo, ale žádná tragédie. Tah a hoření pravidelné, bohatý krémový kouř. Popel odpadával sám po cca 5cm. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Závěrečné hodnocení : za ty peníze nekupte to 7,5/10
Tikal Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Aging Room M356 Major Double toro 165 x 24 mmDominika Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. enhle doutník to měl složité původně jsem ho chtěl kouřit na srazu DSPBCH,ale osud /manželka/ tomu chtěl jinak, pak jsem si ho vzal na ryby, kde na něj opět nedošlo a tak jsem ho vzal na Pražský sraz a tam už se mi ho povedlo zpopelnit, i když vzhledem k podnětům to nebylo úplně ideální, což mělo za následek dvě zhasnutí, což se mi už dlouho nestalo, ale tak to na srazech občas chodí.... Stavba těla a tah naprosto perfektní, vzhledem k přenášení a opakovaném vytahování z celofánu,se mi povedlo poškodit hlavu doutníku ,kde praskl krycí list a doutník po zapálení trochu vykvetl, což se posléze srovnalo. Hoření pravidelné a korekce bylo potřeba pouze po opakovaném zapálení,zapříčiněné mou roztěkaností.Je to macek a jako macek se i chová. Dává o sobě vědět omamnou vůní před zapálením, možná bych řekl,že voní výrazněji,než leckterá Kuba a po zapálení silou, která nádherně graduje. Popel tak nějak držel,ale nebylo to úplně hvězdné.Kouřil jsem ho asi dvě hodiny a moc jsem si to užíval. Budu si muset koupit další a vychutnat si ho v klidnější atmosféře. Co dodat, mazec,nářez,dobrota... Celkové hodnocení 9/10
Bob Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Tak pred nejakou dobou jsem dal novinku L'Atelier LAT 56Ring 56 x 166 mmNikaragua218 Kc Jedna se o novou znacku ktera si vzala za vzor hned jeden z TOP 10 doutniku na svete a to Cohibu BHK 56, rozmer by mel byt identicky, nemuzu to posoudit bo jsem BHK jeste nemel, nicmene velikost je tak akorat :-) ovsem timto jsme vice mene vycerpali vsechny pozitiva, doutnik nebyl na 100 procent naplneny, byly videt mezery mezi listy, vune uchazejici, zadne orgie se ale nekonaly, tah taky prumerny, misty nepravidelne horeni, to vse by se ale dalo odpustit ve prospech chuti, ta je ale bohuzel taky prumerna, slaba, nevyrazna, jedine plus vidim v tom ze nema aleson zadne pachuti. Doutnik jsem dokouril do konce, ale s jistym sebezaprenim, mel jsem do zalohy kubu a cca od pulky jsem vazne uvazoval ze zbytek vyhodim a dopreju si lepsi zazitek, ale vrozena setrivost vyhrala :-)Pomer cena / velikost je relativne slusny, ale take zadny zazrak, opakovat nebudu. Mozna nekdo kdo nema takove zkusenosti jako ja ho oceni, ja uz mam bohuzel hubu zvyklou na lepsi :-)Celkove hodnoceni tak 5/10 mozna 6/10 kdybych se dobre vyspal Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bob Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 (upraveno) Tak pridavam dalsi pecku pro labuzniky Partagas E No.2Ring 54 x 140 mmKuba Cca 240 - 260 Kc Ve ctvrtek jsme sli na vecu s moji pani, samozrejme jsem vybral misto kde se da kourit, jelikoz ted na podzim moc prilezitosti na koureni neni tak jsem si vzal neco vetsiho abych si to nalezite uzil, Party E No.2 toto kriterium splnuje bezvadne, velikosti i silou pro me akorat na vecerni koureni, nepotreboval jsem doplnit dalsim :-)Doutnik je perfektne zpracovany, i kdyz trochu drsnejsi a hrbolatejsi na povrchu, coz je ostatne vlastni vice doutnikum teto znacky, na funkci to ale vliv nema. Vune perfektni zemita kubanska, barva stredne tmava hneda, ring klasicky Spartansky.Po odstrihnuti zkouska tahu, super lehka, za posledni dobu nejlehci tah, trosku jsem se bal produkce koure, ale po zapaleni bylo vse v nejlepsim poradku, velky prumer dela svoje, chutove doutnik zacina na stredu a postupne graduje do plne chuti, nejlepsi je posledni tretina ktera je fakt moc dobra a silna :-) Chut bych oznacil jako typicky Partagas, o neco malo vyraznejsi nez D No.4, ale opravdu jen o vlasek. Kouril jsem ho skoro 2 hodiny, opravdu vice nez slusny pomer cena/vykon.Vzhledem k vyse uvedenym poznatkum davam 9,5/10 pul bodu dolu za prilis lehky tah a lehce nepravidelne horeni v prostredni casti (1 korekce zapalovacem) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. listopadu 2013 uživatelem Bob123
Tikal Odesláno 4. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2013 Trochu narychlo jsem se ocitl na doutníkovém večeru v Cigar Pointu , kde byla prezentace Hondurasských doutníků z Produkce Maya Selva : Flor de Selva - El GalánHonduras Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. El Galán je zajímavě postavený doutník, působil velmi starosvětsky a byl hoooodně světlý, čehož jsem se trochu bál. Nicméně to nakonec nebylo tak úplně špatné, naopak, docela to bylo překvapivé.Nebojte žádná nová Oliva V na obzoru,na to tento doutník ani neaspiruje, překvapil spíše svou krémově sladkou karamelovou chutí.Nepřekvapil silou,protože téměř žádnou neměl.Chuť byla konstantní, bez vývoje. Stavba těla perfektní, jen krycí list byl hodně slabý a ke konci lehce popraskal. Tah plynulý a držení popela ukázkové, na dvě odpadnutí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Viděl bych to jako vynikající začátečnický doutník, který může navnadit k dalšímu kouření, nebo naprosto ideální doutník pro ženy. Pro mě to bylo, jako když jsem kouřil karamelový shake ,ale opakuji nebylo to špatné. Dovedu si představit,že bych si někdy tento doutník zapálil. Určitě nebude top 10 ,ale jako zpestření, proč ne. Hodnocení 7,5/10 Villa Zamorano RobustoHonduras Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Villa Zamorano je levná řada kuřiva od f. Selva. Mají to být doutníky pro každou příležitost a pro masy a za ty peníze ,proč ne. Chuťově je podobný Galánovi, jen není tak hedvábný a harmonický. Sladkost také není tak výrazná. Ke kávě lahodil a dalo se to kouřit,ale po Galánovi to nemělo pointu. Stavba, tah, popel v normě,ale už tam nebyla ta pečlivost, což je vzhledem k ceně pochopitelné.Tohle opakovat nemusím,ale poměr cena/kvalita není pro začátečníka marný.Hodnocení 5,5/10
Bullet Odesláno 4. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2013 Kluci, v prvni rade vam chci podekovat za vase recenze danych doutniku, pro mne jako pro amatera v teto sekci je to skvela studnice informaci, jenom jsem vas chtel pozadat, jestli to neni problem davat ceny doutniku cca plus minus, vidim, ze nekde jsou, ale nekde chybi...pomohlo by to rozsirit obzory i v tomto smeru, dekuju
Tikal Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2013 Oliva Serie V Double Toro Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Psát recenzi na tento doutník je skoro zbytečné, platí všechna superlativa, co jsem psal u řady V, jen je to umocněno opravdu hovadskou velikostí 152x24mm, nejde,než doporučit, ale jen pro ostřílené kozáky Za mě 10/10
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se