jacob Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Ahoj Všem, chtěl by jsem se Vás všech zeptat co si myslíte o kvalitě hodinek Prim v dnešní době nebo i minulosti. Nemyslim omezené série jako Prim Orlik 55 l.e., ale myslim normální Prim hodinky z bězných kolekci (tim mám na mysli i dřívější Prim Sport I nebo II, i např. dnešní Sporty, Spartaky apod.) Nebo třeba když si vezmu kvalitu populárních hodinek Seiko 5 za 1300-1800Kč a kvalitu hodinek Prim Sport quartz 6950Kč a automaty za předpokládáných 24000Kč tak nevim jesli je cena odpovidajici, ale na to práve se chci zeptat Vás všech, co si o Primkách a kvalite myslite...
VS Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 S kvalitou asi problém nebude. Primky byly vždycky spolehlivé a nezničitelné hodinky. Současná cena nemá žádný vztah ke kvalitě, je to jen částka, kterou je za ně někdo ochotný zaplatit. Nemyslím, že Seiko 5 jsou 10x horší, než Prim. Spíš bude kvalita srovnatelná.
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Já jsem právě taky myslel že kvalite těch Seiko nebude úplně špatná, ty už se taky vyrábějí pár desítek let, ale je pravda ze ja by jsem si taky moc rád koupil třeba ty nové Prim Sport v automatu, ale tech 24000Kč prostě nedám, ale je to asi o tom na kolik si každý cení České hodinky... to uz je potom na každym jesli si radsi koupi 2 roky staré Omegy nebo Primky...
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Já ted mám doma Seiko 5 a i když je to blblé, tak v přesnosti nevidim propastný rozdil oproti Seamaster...
afrikab Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Já ted mám doma Seiko 5 a i když je to blblé, tak v přesnosti nevidim propastný rozdil oproti Seamaster... Onehda jsem tu daval test, porovnani, Seamasteru s obyc potapecskymi Seikama. Vyslo to temer na stejno Ono to bude i v necem jinem nez kvalite.
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 afrikab: Ano to ti verim, taky jsme to vcera jen tak ze srandy zkousel, ale na konci dne mi uz moc do smíchu nebylo :-)
vor Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 S kvalitou asi problém nebude. Primky byly vždycky spolehlivé a nezničitelné hodinky. Současná cena nemá žádný vztah ke kvalitě, je to jen částka, kterou je za ně někdo ochotný zaplatit. Nemyslím, že Seiko 5 jsou 10x horší, než Prim. Spíš bude kvalita srovnatelná. Někdy nosím "velký primky" , který jsou běžně nošený cca. 40 let. Vypadají obstojně a přesnost taky dobrá. Tak si myslím, že za 40 let vyleštím zubní pastou sklíčko, odfouknu prach z ciferníku a nechám pochromovat pouzdro a budou jako nové. Tak se divím, že někdo píše, že mosazná pochromovaná pouzdra nejsou vhodná na běžné nošení.
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Ted asi vytáhnu ke krátkému rukávu na léto letecké Primky a budu hodne machrovat
Pachollini Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Já mám docela nové Prim Linea Ch. L. E. a jsem s nimi dost spokojen. Kvalita je skvělá, design má šmrnc, peněz rozhodně nelituju. Ale nové sériové bych si asi nekoupil ? myslím, že to, co dělá Primky zajímavými je LE, možnost úprav na míru etc.
vor Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Ted asi vytáhnu ke krátkému rukávu na léto letecké Primky a budu hodne machrovat Můžeš i holkám tvrdit, že jsi pilot.
Návštěvník tolja Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Podle mne nelze srovnávat cenu Primek s řadou Seiko 5.Prim prodá mnohem méně kusů než Seiko pětek,a od toho se samozřejmě odvíjí i cena.
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Ted asi vytáhnu ke krátkému rukávu na léto letecké Primky a budu hodne machrovat Můžeš i holkám tvrdit, že jsi pilot. Naleštím sklíčko a vyrazím, jen škoda že zakázali Gripenům létat
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Podle mne nelze srovnávat cenu Primek s řadou Seiko 5.Prim prodá mnohem méně kusů než Seiko pětek,a od toho se samozřejmě odvíjí i cena. Kdyby stály Primky např. Sporty 1500Kč tak by nestačily vyrábět
Návštěvník tolja Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Podle mne nelze srovnávat cenu Primek s řadou Seiko 5.Prim prodá mnohem méně kusů než Seiko pětek,a od toho se samozřejmě odvíjí i cena. to je jasný ,ale původní příspěvek byl o kvalitě a přesnosti a ne o ceně .......... tedy jestli ještě dobře vidím Reagoval jsem na druhou část prvního příspěvku,snad jsem to pochopil správně.
jacob Odesláno 24. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 tolja: to neřes, mě šlo hlavně o názory na kvalitu, ale kvalita souvusí i s cenou to máš pravdu...
vor Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Podle mne nelze srovnávat cenu Primek s řadou Seiko 5.Prim prodá mnohem méně kusů než Seiko pětek,a od toho se samozřejmě odvíjí i cena. Kdyby stály Primky např. Sporty 1500Kč tak by nestačily vyrábět Občas se i dnes dají koupit v hodinářství nové sporty II za cca 2.000.
safi Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Ahoj Všem, chtěl by jsem se Vás všech zeptat co si myslíte o kvalitě hodinek Prim v dnešní době nebo i minulosti. Nemyslim omezené série jako Prim Orlik 55 l.e., ale myslim normální Prim hodinky z bězných kolekci (tim mám na mysli i dřívější Prim Sport I nebo II, i např. dnešní Sporty, Spartaky apod.) Nebo třeba když si vezmu kvalitu populárních hodinek Seiko 5 za 1300-1800Kč a kvalitu hodinek Prim Sport quartz 6950Kč a automaty za předpokládáných 24000Kč tak nevim jesli je cena odpovidajici, ale na to práve se chci zeptat Vás všech, co si o Primkách a kvalite myslite... Staré PRIM byly hodinky masové výroby pro běžné nošení. Dostatečně přesné aby to nijak výrazně majiteli nevadilo. Bohužel vlivem komunismu se používaly ne úplně kvalitní nástroje, zhoršovala se kvalita opracování povrchu. Porovnej si třeba kalibry 30-40 let staré s modely těsne před revolucí. Zhoršení vizuální kvality je jasně patrné. Primky mají jednu výhodu - když se pokazí něco na strojku tak se snadno vymění za nový a jede se dál. Dalším problémem jsou mosazná pouzdra. To už jde dnes částečně napravit. S kvalitou Omegy, běžné švýcarské produkce nebo běžných modelů Seika z tehdejší doby to nelze srovnávat. Tím nechci říci že hodinky nemohou dlouhou dobu sloužit a přinášet majiteli radost. Ostatně takových hodinek je mezi členy chronomagu veliké množství. Velmi odborný komentář k této problematice může podat mechano.
safi Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Ahoj Všem, chtěl by jsem se Vás všech zeptat co si myslíte o kvalitě hodinek Prim v dnešní době nebo i minulosti. Nemyslim omezené série jako Prim Orlik 55 l.e., ale myslim normální Prim hodinky z bězných kolekci (tim mám na mysli i dřívější Prim Sport I nebo II, i např. dnešní Sporty, Spartaky apod.) Nebo třeba když si vezmu kvalitu populárních hodinek Seiko 5 za 1300-1800Kč a kvalitu hodinek Prim Sport quartz 6950Kč a automaty za předpokládáných 24000Kč tak nevim jesli je cena odpovidajici, ale na to práve se chci zeptat Vás všech, co si o Primkách a kvalite myslite... No podívej se na to asi takto: Modely Primu postavené na bázi ETY je možné srovnávat s modely Seika postavenými na kalibru 6R15. Kalibr 6R15 je na úrovni běžné neupravené ETY, dle mého osobního názoru je o něco přesnější - což je dáno také jeho novou konstrukcí (uveden na trh před cca rokem a půl). Kalibry řady 7XXX prokázaly za 20 let výroby vynikající robustnost a spolehlivost, která je dána mimo jiné velmi jednoduchou konstrukcí, ale nejsou funkčně na úrovni ETY - absence ručního natahování a hackingu + nižší frekvence. Kalibry této řady se dávají do hodinek s maximální cenou cca 200USD (pokud pominu Titanové Seiko Samurai za cca 280 USD). Kvalita pouzdra Seiko Spirit a Primu je velmi podobná. Jinými slovy za to, co u PRIMu zaplatíš 16000 u Seika stojí 6000. Prim je manufaktura, Seiko masový producent kvalitních hodinek (o velké části Seiko produkce se Primu může jen zdát). Na druhou stranu Orlíky s ETA kalibrem jsou stejně kvalitní jako Omega Seamaster a stojí výrazně méně. Omegy v podstatě používají běžnou jen lehce upravou ETA. Takže on ten poměr cena / výkon je potřeba posuzovat obezřetně.
Pachollini Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Na druhou stranu Orlíky s ETA kalibrem jsou stejně kvalitní jako Omega Seamaster a stojí výrazně méně. Omegy v podstatě používají běžnou jen lehce upravou ETA. Teda, já už jsem asi podlehl jejich marketingové masáži a začal si myslet, že ten koaxiál je něco převratnýho, ale proč teda Prim nedělá taky nějakou lehkou úpravu, když se to pak tak dobře prodává? ;-) BTW: na Orlíkách a Primu obecně mi vadí i to, že neumí udělat pořádnou vodotěsnost. Myslím, že u hodinek se sportovními ambicemi je 100m minimum. Omega taky má chronometr a umí udělat kovový tah, pěkný plastický ciferník, vystouplé logo na korunce a sponě a tak. Takže bych to s tou srovnatelnou kvalitou neviděl tak jednoznačně ;-)
safi Odesláno 24. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2007 Na druhou stranu Orlíky s ETA kalibrem jsou stejně kvalitní jako Omega Seamaster a stojí výrazně méně. Omegy v podstatě používají běžnou jen lehce upravou ETA. Teda, já už jsem asi podlehl jejich marketingové masáži a začal si myslet, že ten koaxiál je něco převratnýho, ale proč teda Prim nedělá taky nějakou lehkou úpravu, když se to pak tak dobře prodává? ;-) BTW: na Orlíkách a Primu obecně mi vadí i to, že neumí udělat pořádnou vodotěsnost. Myslím, že u hodinek se sportovními ambicemi je 100m minimum. Omega taky má chronometr a umí udělat kovový tah, pěkný plastický ciferník, vystouplé logo na korunce a sponě a tak. Takže bych to s tou srovnatelnou kvalitou neviděl tak jednoznačně ;-) Částečně jsem čerpal z http://www.chronomag.cz/clanek/2006-10-21/...a-se-vraci.html "Mnohé diskuze vyvolává a jistě ještě bude vyvolávat jejich cena. Spoustě lidí se zdají hodinky předražené a rádi by jinou (rozuměj nižší) cenu. Ale diskutuje někdo o ceně hodinek Omega, které mají u některých modelů téměř shodné specifikace jako Orlíky, jako je safírové sklo, původní strojek ETA, atd.? "
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se