Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny a zároveň bych rád poprosil o pomoc s výběrem nových mazlíků na zápěstí.

Momentálně jsem spokojeným majitelem mých prvních automatů, jimiž jsou  Seiko Baby Monster http://www.chronograph.com/store/mli_viewItem.asp?idproduct=3016

Ale jak už to tady chodí, rád bych se posunul o level výše.

Požadavky na hodinky mám více než jasné, ale už dlouho se mi nedaří najít vhodné kandidáty.

Takže: 

- automaty

- kulatý tvar pouzdra

- velikost 40 - 45 mm

- NE chronografy

- tmavý, nejlépe černý ciferník

- kvalitní luminiscence, příp. Tritium

- WR - minimálně 50m, ideálně však 100m

- NEŠROUBOVACÍ korunka

- ochrana korunky

- průhledné skleněné dýnko(přání, ne podmínka)

- u nečíselných indexů bych rád zvětšený, zdvojený či jinak odlišený 12kový index

- tah nebo řemen, to je mi celkem jedno

- cena do 30 K

- země původu nerozhoduje

Zaměřením a vzhledově buďto sportovní s číselnou lunetou jako mé Baby Monster, které jsem v podstatě opsal v požadavcích, nebo něco neutrálnějšího a univerzálnějšího ve stylu Steinhart Military Automatic Black. Ty se mi celkem líbí.

post-9706-0-98556700-1382551921_thumb.jpgpost-9706-0-04244900-1382551841_thumb.jpg

A protože se říká VÍC HLAV VÍC VÍ, rád bych věřil, že mi někdo z Vás doporučí nějaké zajímavé kousky.

Předem díky za návrhy.

Upraveno uživatelem Rambo
Odesláno (upraveno)

Jo jo, tyhle Alpinisty můžu :-) Ale ta korunka mi to komplikuje. Je to fakt prekérní situace.

Upraveno uživatelem Rambo
Odesláno

Ta korunka mi pri presnosti 6R15 vubec nevadi a zatim to vidim tak ze u mne zustanou hodne hodne hodne dlouho. Kvalita, inhous, provedeni cifru a tuning o safir s antireflexem at mi nekdo rekne proc by clovek mnel chtit zde opevovane R? Chybi jem MI (machr index). (^_-)-?

Odesláno

Raději nebudeme směřovat k jinému tématu a vyvolávat nepokoje :-)

Na jaké denní odchylce se ty Tvé ustálily?

A na kolik vyšel ten safír komplet?

Odesláno

Odchylku jsem nemeril ale za dva tydny posunuju tak o minutku. Safir uz byl kdyz jsem je s clenem Chorche menil za Hamiltony GMT tak zkus dotaz na nej, ale pocitam ze i on je schrastil vytuneny.

Odesláno (upraveno)

Fortis B42 marinemaster... az na tu ochranu lunety... ;)

Oris BC3 advanced

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Fortis B42 marinemaster... az na tu ochranu lunety... ;)

Oris BC3 advanced

O obou modelech vim, bohužel na Fortisech je na můj vkus moc čísel a s ORIS nepreskocila jiskra.

A jaká je výhoda tý nešroubovací korunky, u automatů? Mi to přijde jako bys chtěl za každou cenu minerál místo safíru, třeba:)

U mých posledních kvarcu jsem měl šroubovací korunku a každá manipulace s ni mě pěkně stvala, protoze jsem pokaždé myslel, že půjdu přes zavit. Takže těchto pocitů bych se do budoucna rád vyvaroval.

O těchto hodinkách vím také, ale raději bych jinou značku, protože Trasery jsou pro mě spise značkou quartzovou.

Takže ještě nějaké návrhy prosím?

Odesláno

Myslím si že šroubovací korunka je velký plus a taky u hodinek v této cen.relaci bude fungovat mnohem líp než u těch co si měl :photo:  

Určitě je velký plus pro vodní hrátky, jinak v ní nevidím využitelný přínos.

Ale každopádně budu muset vyzkoušet chod kurunky při šroubovani i na dražších hodinkách, abych mohl posoudit rozdíl.

A ty Marathony vypadaji opravdu festovně, řekl bych připraveny přímo do boje :-)

Hmm, Ball má opravdu pěkné kousky, ale těch 30K je pro mě momentálně strop nejvyšší.

Odesláno

Hmm, ty Longiny jsou moc pěkný.

Koupit si hodinky v teto cenove relaci a s tim ucelem, je jako si koupit auto bez klimy. Sroubovaci korunka ma proste svuj ucel.

Fakt zajímavý přirovnání :-) Já věděl, že tohle bude hodně omezující a pro mnohé členy nepochopitelny požadavek. Holt mě čeká delší hledání.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...