Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

kamil_m napsal:
To by me zajimalo jak se ta minutova rucka vraci zpatky na nulu? pokud jsem spravne pochopil ze je to \"minutovka\"  ?

Vyběhne z pouzdra ven a dokončí kolečko biggrin.gif

Odesláno

Ondraj napsal:
  kamil_m napsal:
To by me zajimalo jak se ta minutova rucka vraci zpatky na nulu? pokud jsem spravne pochopil ze je to \"minutovka\"  ?

Rád bych to ještě upřesnil. Je to podobná podívaná, jako když se u některých kabrioletů sama rozkládá střecha. Nejprve se částečně odklopí sklíčko. Osa minutové ručky se nakloní o 38° doprava, ručka zrychleně doběhne na nulu, osa se vrátí zpět do původní polohy a nakonec se zaklopí sklíčko. Přál bych vám to vidět, je to skutečně úchvatná podívaná. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Odesláno

typograf napsal:
  Ondraj napsal:
  kamil_m napsal:

Rád bych to ještě upřesnil. Je to podobná podívaná, jako když se u některých kabrioletů sama rozkládá střecha. Nejprve se částečně odklopí sklíčko. Osa minutové ručky se nakloní o 38° doprava, ručka zrychleně doběhne na nulu, osa se vrátí zpět do původní polohy a nakonec se zaklopí sklíčko. Přál bych vám to vidět, je to skutečně úchvatná podívaná. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

...pod rukávem svetru biggrin.gif

Odesláno

RomanP napsal:
Je to repetice. Mechanika je navržena tak, že se po dosažení šedesátky rychle vrátí v protisměru nahoru.

Termín repetice se používá pro opakované vyzvánění, pro vracení ruček na nulu se používá spíš termín "retrograde" - retrográdní ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...