Jump to content

Recommended Posts

Posted

nevím, do jakého vlákna to mám dát a pokud to tady bude překážet, tak to prosím smázněte

opravdu jsem se snažil na netu najít nějaké hodinky s unitasem 6498 ve 40mm, ale nic

kdysi jsem měl RLT 17 a nějak se mi postesklo po tom tikotu a větší prostě mít nemůžu

našel jsem jen na 

http://forums.watchuseek.com/f2/unitas-6497-manual-auto-499246.html

(everal companies have used them in 40mm cases. Viewing a nicely decorated 649x movement through the back of a 40mm case gives a view unobstructed by large movement spacers, protruding case sides, etc. It seems to fill the entire window.)

ale nemohu vyhledat nic bližšího, jak vypadá ciferník, kde se dají koupit apod.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

zdroj: watchuseek

děkuji za pomoc

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Stowa Flieger handaufzug má 41 mm. Jenom škoda, že nemají vteřiovku.

Byla i limitka Flieger Original (FOLE) s nádherně zdobeným unitasem a centrální vteřinovkou. Občas je vidět někde k prodeji.

http://www.stowa.de/lshop,showdetail,13833985335966,en,1383398533-5966,flieger,fliegerunitas6498serie,,,.htm

Edited by Stuclik
Posted

stowy mám doma ve 40mm - automat

zadání bylo unitas do 40mm, je to sice jen o 1mm, ale je to rozdíl

Posted

K tomu obrázku z úvodního příspěvku mohu doplnit, že s největší pravděpodobností jde o hodinky Epos, model 3260. Epos dělá Unitas i s různými nadstavbami a samozřejmě s různými ciferníky.

Posted

hoši díky, ale zatím jsem si nevybral:(

• 3 weeks later...
Posted

Ještě se tu neobjevily BWC Swiss s Unitas 6498, mají cca 41mm a pár jich mezi námi koluje.

Měl jsem dvoje, jedny daroval,druhé poslal dál.

Vynikající, krásně nahlas tikají.

Občas vykouknou na ebay.de.

Jsou s tmavým nebo světlým ciferníkem, čárkovými nebo číselnými indexy, nerez pouzdro, WR 30, plastové sklíčko.

První fotka je má, další jsou z místního dvorku, omlouvám se tímto tvůrcům.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Ještě se tu neobjevily BWC Swiss s Unitas 6498, mají cca 41mm a pár jich mezi námi koluje.

To by nebyla spatna volba. Tady jsem prodaval oboje v cerne.

Posted

Obávám se, že to nebude tak jednoduché. Samotný Unitas má průměr 37,2 mm (podle Ranffta), takže na samotné pouzdro při průměru 40 mm zbývá tloušťka jen něco přes 1 mm - to je hrozně málo. Takhle konstruovaných hodinek moc nebude, jsou-li vůbec nějaké.

Posted

Obávám se, že to nebude tak jednoduché. Samotný Unitas má průměr 37,2 mm (podle Ranffta), takže na samotné pouzdro při průměru 40 mm zbývá tloušťka jen něco přes 1 mm - to je hrozně málo. Takhle konstruovaných hodinek moc nebude, jsou-li vůbec nějaké.

já měl ty RLT, sice jsem je neměřil, ale všude psali, že mají 40mm. S porovnáním se Stowama - 40mm mi připadaly ještě menší protože měly děsně krátký nožky...

• 5 weeks later...
Posted

ja stale sledujem to RLT forum, ale este sa mi nik neozval na ten inzerat :(

toto vlakno musim mat v merku. ja by som tiez desne chcel 40mm hodinky s unitasom.

Posted

jankoxxx, to je dobře, protože jsi v kupování hodinek pružnější:) 

až nějaký koupíš a omrzí Tě, tak je beru!

Posted

Pojďme udělat limitku - unitas ve 40 mm. :) Myslím, že by se nás sešlo dost. Marine style nebo klidně military. :) Gerlach možná? Možná by to zmáknul Kemmner. :)