Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, to tu nejspíš ještě nebylo, potřeboval bych hodinky n Surfování, plážování a všechny vodní radovánky, je mi jasné, že první co každého napadne budou nějaké Casia s funkcemi, které se k surfu hodí odliv atd... Ale já Casia nechci, takže tím to je težší, chtěl bych hodinky, nejlépe automaty, ale není to úplně podmínkou, které by se dali nosit i normálně a nejlépe s GMT, jelikož cestování mezi dvěmi místy bude dost :) Jinak průměr 42-45, dostačující WR samozřejmě a cena kolem 10k +-, jelikož je dosti velká šance, že budou zničeny, tak se mi nechce dávat a moc víc. Přemýšlel jsem třeba o SKX009, jsou veselé a zároveň se dají vzít prakticky kdykoliv, ale k tomu surfu mi to moc nesedí a nemají ani GMT, ještě další nápad byli Tuňáci, ale mají podobný problém :) Takže uměl by někdo poradit? Samozřejmě GMT není úplně stežejní, ale pokud by se našlo něco i s tím tak by to bylo nejlepší.

Odesláno

Ty od Sibiře se mi líbí víc, hlavně ta datumka je super, ale ty vystouplé světové strany, to v kombinaci s nekotrolovatelným pádem může způsobit dost oděrek v lepším případě :) Takže ještě nějaký návrh? Vím, že vymýšlím šílenost a nejlepší by byly Gčka, ale ty prostě nechci :) Každopádně vám děkuji oběma.

Odesláno (upraveno)

Ty od Sibiře se mi líbí víc, hlavně ta datumka je super, ale ty vystouplé světové strany, to v kombinaci s nekotrolovatelným pádem může způsobit dost oděrek v lepším případě :) Takže ještě nějaký návrh? Vím, že vymýšlím šílenost a nejlepší by byly Gčka, ale ty prostě nechci :) Každopádně vám děkuji oběma.

ty oboje Seika jsou sice moc hezké, ale nemají GMT s funkcí druhého času, nýbrž pouze malý 24 hodinový ukazatel času identického s velkým...

Takže dobrá volba by byly ty Rip Curl od Scifiho z prodejního vlákna nebo např. výše postované Štajny

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno

Díky za reakce, se SCIFIM jsme něco prohodili, ale je to přesně ten styl Gček a to nechci ačkoliv by to přesně mělo sedět. Docela mě zaujali při hledání Seiko SUN015, ale zase si říkám, že ta cena není úplně nejlepší za to co to ve výsledku je. Na Štajny jsem koukal snad na všechny bylo to jedno z prvních co mě napadlo v této cenové relaci, ale nějak jim nemůžu přijít na chuť.

Odesláno (upraveno)

Možná je to trochu mimo mísu, ale pokud tě jde hlavně o funkci, co nějaké suunto, třeba core. Na surf je barometr s výstrahou super na surfování dál od břehu.  Já vím že je to trochu plastová opičárna, není to ani švajc, ani automat, ale baterku si vyměníš sám a klidně na té pláži a funkcí to má spoustu a některý i využiješ:-)))). Já se na ně chystám na další windsurf sezonu, ten barometr chci prubnout

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno

Možná je to trochu mimo mísu, ale pokud tě jde hlavně o funkci, co nějaké suunto, třeba core. Na surf je barometr s výstrahou super na surfování dál od břehu.  Já vím že je to trochu plastová opičárna, není to ani švajc, ani automat, ale baterku si vyměníš sám a klidně na té pláži a funkcí to má spoustu a některý i využiješ:-)))). Já se na ně chystám na další windsurf sezonu, ten barometr chci prubnout

Právě, že o funkce mi ani tak nejde, nepotřebuju přílivy, a západ slunce atd... :) Jediné co by se mi fakt hodilo je GMT abych nemusel pořád přeřizovat, líbí se mi ty Sportury GMT, ale dát kolem 12k za quarzy se mi moc nechce, protože za to můžu mít dvoje SKX a bude GMT jinak, na jedněch místní čas a na druhých Australský :D. Už si tak torchu říkám, že to tak stejně nakonec dopadne, pokud mě něco opravdu nenadchne.

Návštěvník Kamil
Odesláno

... líbí se mi ty Sportury GMT, ale dát kolem 12k za quarzy se mi moc nechce...

Obecně u GMT Kinetic strojků od Seika se skvěle přeřizuje čas. Na první vytažení korunky točíš jen s hodinovou ručkou dopředu i dozadu, minutová a vteřinová funguje dál. Takže nastavení aktuálního časového pásma je rychlé a hodinky pořád normálně běží. Na druhé vytažení točíš všemi ručkami včetně GMT kromě vteřinové. Jedinou nevýhodou je nutnost ručního přetočení data jednou za rok nebo jednou za dva měsíce. Teď si nejsem jistý, jestli přetáčím jen v březnu nebo ob měsíc.

Odesláno

Obecně u GMT Kinetic strojků od Seika se skvěle přeřizuje čas. Na první vytažení korunky točíš jen s hodinovou ručkou dopředu i dozadu, minutová a vteřinová funguje dál. Takže nastavení aktuálního časového pásma je rychlé a hodinky pořád normálně běží. Na druhé vytažení točíš všemi ručkami včetně GMT kromě vteřinové. Jedinou nevýhodou je nutnost ručního přetočení data jednou za rok nebo jednou za dva měsíce. Teď si nejsem jistý, jestli přetáčím jen v březnu nebo ob měsíc.

Takže myslíš, že třeba ty Sportury s GMT by nebyly úplně špatný? Být za míň tak bych neváhal, ale takle mi přijde, že jsou dost nadsazený....

Návštěvník Kamil
Odesláno

Jestli nespěcháš, porozhlédl bych se na Ebay nebo WUS. Starší se dají koupit za polovinu.

Odesláno

Jestli nespěcháš, porozhlédl bych se na Ebay nebo WUS. Starší se dají koupit za polovinu.

Za dva týdny odjíždím, takže i docela spěchám :) Ebay sjíždím každý den, jestli tam nebude buď něco pěkného, nebo ty Sportury za míň, ale vycházejí všude stejně, dokonce i u nás např. v Koscomu, nechápu proč stojí tolik, když na nich vlastně nic není...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...