Sedlin Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Pro info:<br />Tak jsem tem opicakum napsal, jaky je slozeni te mosazi a Chris mi odepsal, ze slozeni je 64% medi a 36% zinku.<br /><br />Posráno Tapatalkem z Ostružiny
ggrand Odesláno 8. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Sedlin: Kup černé s C3 lumi a datem, až mě zelené bez data s oranž lumi budou nudit,vyměním za černé.Díky za informace ke slitině. Jdu hledat vlastnosti
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Fedex nezklamal!! Jsou super, bal jsem se ze budou maly, zbytecne ...
Gio Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 vyzeraju fakt krasne. asi podobne ako helson shark diver
FraK Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Gratuluji Bobe. Jsou fakt cool. Doufám, že budu mít někdy možnost je vidět na živo.
Sedlin Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 V 8. 11. 2013 v 9:13, Bob123 napsal: Fedex nezklamal!! Jsou super, bal jsem se ze budou maly, zbytecne ... Gratulace! Pro pripadne zajemce, kteri vladnou anglictinou, prikladam link na nejaky povidani o mosazichhttp://www.copperinfo.co.uk/alloys/brass/brasses-properties-and-applications.shtml Posráno Tapatalkem z Ostružiny
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 V 8. 11. 2013 v 9:34, FraK napsal: Gratuluji Bobe. Jsou fakt cool. Doufám, že budu mít někdy možnost je vidět na živo. neboj zas tak ruchle dal nepujdou, jsou fakt super :-) V 8. 11. 2013 v 9:52, Sedlin napsal: Gratulace!Pro pripadne zajemce, kteri vladnou anglictinou, prikladam link na nejaky povidani o mosazichhttp://www.copperinfo.co.uk/alloys/brass/brasses-properties-and-applications.shtmlPosráno Tapatalkem z OstružinyA mas nejakej strucnej vytah pro ty z nas ktery se v tom neorientuji co tato konkretni slitina obnasi?
Sedlin Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Sorry, nemam. Necetl jsem.<br />Cetl jsem jen clanek o aluminium bronze, kde se mosaz obcas vyskytuje v porovnanich ruznych materialu, ale clanek venovanej primo mosazi jsem bohuzel necetl. Sorac.<br /><br />Posráno Tapatalkem z Ostružiny
Sedlin Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Neco zkusim nahodit, ale bez zaruky. Vychazim z info tykajici se korozni degradace hlinikovyho bronzu. Zaklad je med, u obou materilu stejny, která se ochotne korozi "brani" tvorbou medenky - je to oxidacni vrstva vznikajici na zakladnim materialu za prisunu kysliku a jinych sloucenin. Pokud je el. Potencial mezi tema dvema reaktantama na "rozumne" urovni, oxidacni vrstva (my tomu tady rikame patina) zustava "stejna", chrani material a ke korozni degradaci takrka nedochazi. Pokud potencial prekroci urcitou mez, tak to rezavi jak svina. Ruzne legury (napr. Hlinik, zelezo, nikl) v zakladnim materilu (med+zinek, med+cin, atp.) Zvysuji nektere materilove a fyzikalni vlastnosti materialu. Hlinik je v bronzi, protoze zvysuje korozivzdornost, ma vyssi pevnost, dobre odolova korozi pod silovym zatizenim, atp. Takze bez toho, aniz bych mel nacteno jak vyznamny vliv na vlastnosti materialu ma pritomnost zinku v pevnem roztoku, si dovolim zapolemizovat: vznik patiny urychlite sulfidama (vejce), kyselimy roztoky (ocet, citron), ale bacha na chloridy a jejich kyseliny, to byva zlo, stejne jako zasady. Zasady budou patinu zrejme odstranovat, stejne jako silnejsi roztoky kyselin (dojde k poruseni potencialu). Mosazi jsou obecne mekci (bacha na tukance) a dele jim trva tvorba ochranne oxidacni vrstvy na povrchu, takze muzou pri nahlem vystaveni silnemu koroznimu prostredi rychle degradovat (dulky na povrchu), ale nerekl bych ze v nasich podnebnych podminkach tohle hrozi.<br />Prosim, berte vyse popsane jako moje domnenky vychazejici z letme znalosti charakteristiky hlinikoveho bronzu, ne jako dogma.<br />Lenosnym doporucuju tu patinu proste zkusit, lacnym po informacich, aby si zkusili neco precist a pak zkouset overene:-)<br /><br />P.S. Takovej roman uz jsem tady dlouho nepotratil<br /><br />Posráno Tapatalkem z Ostružiny
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Tak to je pomerne vycerpavajici! Diky, asi tomu necham volnej prubeh :-)
ggrand Odesláno 8. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Hmm,kdyz tak na to kukam, mel bych jet domu a dat je taky na ruku(snad uz tam jsou).Gratuluju. To bylo reci, jak si je neuzijes, ze budes v praci, bobe :-D
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 (upraveno) No nakonec presmerovani zasilky probehlo po telefonu hladce a fedex to nezkazil a rychle dorucil no :-)Stejne po vecer objednany, pa rano na ruce, to je slusnej vykon, nejakejch 90 hodin, slusny Upraveno 8. listopadu 2013 uživatelem Bob123
ggrand Odesláno 8. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Tak mě došly až teď. Bál jsem se barvy lumi a přijde mi to super. Je sranda, jak tam, kde je šly hodinky někomu z výroby rukama, tak už oxidují. Mám na spodku hodinek čistý otisk prstu Teď jenom zjistit, jak sundat lunetu...
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 V 8. 11. 2013 v 13:52, ggrand napsal: Teď jenom zjistit, jak sundat lunetu...Poradne s nima jebni o futra, odskoci sama :-)
ggrand Odesláno 8. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 (upraveno) Futra jsou dřevěné... Jediné, na čem jsem sundal lunetu byly Citizeny PMX56 a ty v ní měly drobnou vůli, že to šlo pěkně rukou. Tady s tím nehnu, fakt nevím, co s tím. Upraveno 8. listopadu 2013 uživatelem ggrand
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 (upraveno) Psali na WUS ze na 12 zatlacit, pod 6 vlozit treba nuz a zapacit, ale taky se bojim :-) Upraveno 8. listopadu 2013 uživatelem Bob123
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Tak prohozeno a trosku odreno :-( ale nic co by neslo rozlestit Zasunul jsem pod lunetu cepel noze u kteryho by az tak nevadilo kdyby prasknul, zapacil a luneta odskocila, bohuzel napoprve mi to sjelo takze jsem riznutej na ruce a na lunete je malinko sjeta hrana.Pak je nutny vyskrabnout z lunety stribrny krouzek a prendat ho do ty druhy, pak uz to jen nacvaknout a je to, indexy licujou, hura! :-)
Návštěvník Kamil Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 V 8. 11. 2013 v 15:32, Bob123 napsal: Tak prohozeno a trosku odreno :-( ale nic co by neslo rozlestit Takhle se mi libi vic. Nejsou se svetlou lunetou pocitove mensi?
Bob Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Ne vypadaji opticky dost velky ...
FraK Odesláno 8. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2013 Ještě nemáš ty bronzový krasavce v seznamu hodinek, které máš v avataru. Není jim to líto?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se