steel Odesláno 30. dubna 2007 Nahlásit Odesláno 30. dubna 2007 popuzivam ramecky francouzske firmy minima - http://www.minima.fr
railmaster Odesláno 30. dubna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 30. dubna 2007 Zhrnul som svoje predstavy. Rám z bieleho kovu celoobrúčkový - bezobrúčkový na mne bohužiaľ nevyzerá dobre, ani okrúhly, ani veľmi hranatý tvar - tvar hlavy mám ako guľa, tmavnúce polarizačné, antireflexné sklá. Farba skiel hnedá, alebo sivá, viac sa prikláňam k hnedej - zdá sa mi prirodzenejšia, hoci k rámu v striebornej farbe by viac sedela sivá. Tie Tagy vyzerajú dobre, no a tie Serengeti úplne fantasticky, ale to by som sa do 10 kilo pravdepodobne nezmestil. Z momentálneho behania po optikách mi podľa môjho poradného zboru - manželka + deti + obsluha, sadli len dva rámy: Metzler by Jeff Banks a Jaguar. Ten Jaguar trochu viac. So sklami a 20 % sľúbenou zľavou za rám by som sa do tých 10 tis. môhol zmestiť, resp. len mierne prekročiť.
Rimmer Odesláno 1. května 2007 Nahlásit Odesláno 1. května 2007 Hele, to se dela jinak. Bryle nejsou rohliky. Bez do kvalitni optiky, zadny brylovy supermarket. Rozhoduji vyhradne reference ostatnich obrylencu (na urovni). Vybrat bryle, ktere cloveku opravdu sedi vyzaduje zkusenost a jisty druh talentu, takze ve svem vlastnim zajmu se radeji vykasli na sve vlastni predstavy a nazory rodinky a nech si poradit. Ve sve podstate je to vlastne image poradenstvi. Dobry optik ti po aspon pulhodine az hodine zkouseni vybere dvoje, troje obruby ze sve rozsahle nabidky a ty si nakonec vyberes mezi nimi. S cenou za obruby - vice je lepe, zalezi jen na tvych prostredcich. Pod 4-5tKc bych nesel, ale pres deset uz taky ne, rozdil uz neni takovy; leda ze ti na penezich nezalezi. Az budes mit nekolikate bryle, zacnes si pri vyberu vsimat drobnych konstrukcnich detailu, ale ty ocenis az casem. O "sklech" se nema moc cenu bavit. Cim drazsi, tim (vyrazne) lepsi. Jedine vicevrstvy antireflex. Dobra je i nemlziva uprava. Plast vs. sklo - sklo je tezsi, ale vetsinou levnejsi. Odolnost nema cenu rozebirat, kdyz je budes cistit na sucho, sedres antireflex tak jako tak. Cena se odviji predevsim od tvych optickych vad - me "obyc" plasty stoji 1tKc jedno sklo, ale treba matciny vysokoindexove multifokaly (plynule se menici index lomivosti) uz 8 a to vubec neni strop:). Btw. skla pri dennim pouzivani a VELMI setrnem udrzovani vydrzi ve 100% stacu max. 2-3 roky, pak je treba vymena. Tmavnouci skla jsou veci vkusu, ja je moc nemusim, mam radeji vic bryli. Kvalita a rychlost tmavnuti zalezi IMHO hodne na cene a tloustce skel. Doufam, ze sis nechal rict a tesim se, az potkam cloveka s padnoucima brylema, ne jako zjevny nevkus u vetsiny lidi, ktere kazdy vidam den co den:-(. Jestli jsi ze severni Moravy, muzu ti doporucit optiku Filip v Kravarich. Servis je naprosto spickovy. Uz nejakou dobu ziju v Praze, ale zatim se porad vracim tam.
jacob Odesláno 1. května 2007 Nahlásit Odesláno 1. května 2007 Rimmer: musis to brát tak že cca 90% slunečních brýlí v ČR nestojí ani těch 4-5KČ jak si psal že pod to by si nešel. Jak si psal že skla vydrží max. 2-3 roky tak s tim nesouhlasim. Mám ani ne rok staré Ray-Ban (jeden z lepších modelů) jsou v nich polarizační skla a ty se mi asi za pů roku úplne poškrábali, samozřejmě prodejce to uznal a skla vyměnil ale ted tam mám nové skla zase půl roku používání a už se znova chystám do optiky. A druhý případ mám starý model Ray-Ban skla Bauch & Lomb, ty brýle vecne na dovolené válím v písku, ani nepočítam kolikrát spadly ale na sklech neni jeden škrábaneček....
Návštěvník Kamil Odesláno 1. května 2007 Nahlásit Odesláno 1. května 2007 Rimmer: musis to brát tak že cca 90% slunečních brýlí v ČR nestojí ani těch 4-5KČ jak si psal že pod to by si nešel. Jak si psal že skla vydrží max. 2-3 roky tak s tim nesouhlasim. Mám ani ne rok staré Ray-Ban (jeden z lepších modelů) jsou v nich polarizační skla a ty se mi asi za pů roku úplne poškrábali, samozřejmě prodejce to uznal a skla vyměnil ale ted tam mám nové skla zase půl roku používání a už se znova chystám do optiky. A druhý případ mám starý model Ray-Ban skla Bauch & Lomb, ty brýle vecne na dovolené válím v písku, ani nepočítam kolikrát spadly ale na sklech neni jeden škrábaneček.... Oni o voze, ty o koze. Rimmer mluvil o normálních brýlích a ne o slunečních. A cenu uváděl za obruby a ne za celé brýle. A ta gramatika...
jacob Odesláno 1. května 2007 Nahlásit Odesláno 1. května 2007 Kamil: A jéé jéé tak do diopritckých mi nic neni...Omluva vsem.
risa7 Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Mel jsem vysokoindexove skla s antireflexem. A na to jsem si daval takove ty klapky. Na nac zlute s polarizacnim filtrem. Ted jsem od rijna bez bryli. Byl jsem na Laseru. Jsem maximalne spokojeny. Mrzi me ze jsem nesel driv. Operace byla zajimava. Umrtvili me oko. Pak me dali do oka sverku. Potom ho nahore odrizly. To cim to rezaly vrcelo jak traktor docela nahlas. Videl jsem jak ho otviraji. Pak se to palilo Laserem Alegretto. Mam dejem, ze to melo vlnovou delku 370 nm. Skvrcelo to jako kdyz se smazi rizky a odsaval se kour. Pak se to oko zavrelo a prirostla odriznuta cast oka. Stabilizovalo se to az po 3 mesicich. Vidim uplne normalne, jen v noci vidim lehke paprsky kolem silnych svetel. Zajimave bylo, ze to vubec nebolelo. Ma tu nekdo podobne adrenalinove zazitky ?
Rimmer Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Ja se toho trochu bojim z duvodu, ze je to pomerne brutalni zasah do rohovky a nikdo nevi, co to udela dejme tomu za 40-50 let (cehoz se ja pravdepodobne doziju), protoze se to tak dlouho proste nedela:). Nadto je to jeste pomerne malo vyvinuta technologie a zasah je tudiz zbytecne brutalni (srovnej s minulosti co ja vim treba antibiotik nebo hormonalnich leku). Rohovka se muze zacit jizvit nebo kalit. Btw. vsichni oftalmologove, ktere ja a lide kolem me znaji stale nosi bryle a nikdo z nich na laser nesel, tak co si o tom mam myslet, kdyz samotni autori tomu neduveruji;). Btw. mam jen cca -2D, takze bryle pro me nejsou az takovy problem (doma chodim stejne bez).
kober Odesláno 4. května 2007 Nahlásit Odesláno 4. května 2007 Já mám Ray-Bany - celoobroučkové z šedivě eloxovaného kovu + nasazovací sluneční klip, který vypadá naprosto identicky jako brýle na které se nasazuje. A už bych do té kombinace nešel: 1) mám -6,25 na obou očích, tzn. i s vysokoindexy je to poměrně tlustá čočka a ten klip pak dobře nesedí (to je asi chyba optiky, že mi to prodali i s tímto); 2) s klipem je to trošku nevyvážené, moc "těžké na předek"; 3) hlavně: na přímém sluníčku se ta soustava dvou skel chová naprosto děsivě, strašně odlesků. V autě je to ale použitelné docela dobře, stejně tak s kšiltovkou (ale copak si člen chronomagu může dovolit nosit kšiltovku?); 4) v optice (Grand Optical, Nový Smíchov) mi tvrdili, že jsou sluneční brýle polarizační. Nejsou. Takže za ty prachy nedoporučuji, až se mi mému patnáctiměsíčnímu synovi podaří to, o co se už od půl roku snaží, tak si pořídím raději dvoje brýle za poloviční cenu každé...
risa7 Odesláno 5. května 2007 Nahlásit Odesláno 5. května 2007 odpoved pro Rimmer Samozdrejme jsem mel obavy, rozhodoval jsem se nekolik let. Hlavni obavy jsem mel, aby nebyli nejake komplikace. Komplikaci je kolem 1-2 procenta. Tezko rict jestli je to moc nebo malo. Problem je pokud nejaka komplikace nastane tak je to pruser a obtizne se to napravuje. Znam uz hodne lidi co na tom byli a nikdo (z tech ktere znam ) zadne problemy nema. Ve Zline uz operovali vice jak 10 000 lidi. Samozdrejme problem je, ze nikdo nevi co to udela za desitky let. No uvidime. Zkusenosti jsou kolem 20 let. Tady je dobra stranka o metode LASIK: http://www.avonet.cz/premysl/Lasik/Lasik.htm Me operoval doktor Stodulka. Pristup byl velmi profesionalni. Co me prekvapilo, bylo to, ze mi nikdo pred operaci neposkytl zadne informace o moznych komplikacich. Vubec nic.Ani mi nedali podepsat zadny papir, ze je to na me riziko. Pokud bych si to nenastudoval na internetu, tak bych o tom nic nevedel. www.lasik.cz
risa7 Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Tak pred 15 lety jsem se setkal u kolegy se zajimavymi brylemi. Mely obroucky z kovu s pameti. Mam dojem, ze to byla slitina rhodia a zlata. Koupeny byli ve Vidni. Kdyz na ne nahodou slapl, tak je pak uvaril ve vode a obroucky se narovnaly do puvodniho stavu. Od te doby jsem to uz nikde nevidel.
Lovap Odesláno 6. května 2007 Nahlásit Odesláno 6. května 2007 Ja mám tiež skúsenosti s operáciou očí laserom. A síce staršou metódou, bez otvárania oka. Bola mi ponúkaná aj tá, ale nejako som to vnútorne nezvládal. Otvárať oko a za plného vedomia - brr. Mal som na ľavom oku -10d a na pravom -7,5d. Zatiaľ to drží - bol som operovaný na prelome 96 a 97 roku. Mal by som síce nosiť slabé okuliare, ale vidím celkom dobre. na nulu sa to vraj pri takých veľkých dioptriách tou staršou metódou (aspoň vtedy) nedalo.
Rimmer Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Ja mám tiež skúsenosti s operáciou očí laserom. A síce staršou metódou, bez otvárania oka. Bola mi ponúkaná aj tá, ale nejako som to vnútorne nezvládal. Otvárať oko a za plného vedomia - brr. Mal som na ľavom oku -10d a na pravom -7,5d. Zatiaľ to drží - bol som operovaný na prelome 96 a 97 roku. Mal by som síce nosiť slabé okuliare, ale vidím celkom dobre. na nulu sa to vraj pri takých veľkých dioptriách tou staršou metódou (aspoň vtedy) nedalo. To je nejaka uplne jina technologie s otevrenim oka? Brrr:) To, o cem jsme se bavili je strojove strzeni tenoucke vrstvy rohovky, ktera se pak umisti zpatky na to "opalene" misto jako kryti.
Rimmer Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Tak pred 15 lety jsem se setkal u kolegy se zajimavymi brylemi. Mely obroucky z kovu s pameti. Mam dojem, ze to byla slitina rhodia a zlata. Koupeny byli ve Vidni. Kdyz na ne nahodou slapl, tak je pak uvaril ve vode a obroucky se narovnaly do puvodniho stavu. Od te doby jsem to uz nikde nevidel. Prodava se neco podobneho, elasticke kovove obruby, ale je to hodne mastne (tusim >15.000 Kc). Kdyz na ne slapnes, odnesou to (pry) jenom skla:)
risa7 Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 To je to tenke odrezani rohovky. Otvirani oka to neni. To je nepresne napsane. Me to jeste odrezali mechanicky cepelkou. Ted uz se to odrezava taky laserem. Taky se ted pali vetsi prumer. Drive se to delalo jen 5 mm , ted se to dela kolem 9 mm. Oproti te starsi metode uz delaji optimalizaci pro videni v noci. Ale moc jsem to nepochopil, jak odrezou zakrivenou cast rohovky.Laserem, ktery je rovny. Taky se ted daji odpalit aberace vyssich radu. To znamena, ze se sejme geometrie oka. Pri paleni se to pripocita opacne a vysledek je pak bez vad. Tak se odstrani treba astigmatizmus a ruzne jine vady. Vady jsou ale funkci ohniska a lisi se pri zaostreni na blizko a na dalku.
Rimmer Odesláno 7. května 2007 Nahlásit Odesláno 7. května 2007 Mam lehky astigmatismus, to by se mi hodilo. To odrezavani laserem je asi na stejnem principu jako samotna uprava, ze se po kouskach upaluje.
railmaster Odesláno 9. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 9. května 2007 Dnes som si bol prevziať okuliare z optiky. Mám tam osadené fotosklá, farbiace do hneda s antireflexom a miernou polarizáciou. Kombinovať ich budem s druhými okuliarami s čírym antireflexom v doterajšom ráme. Pre ilustráciu - viď. obrázky nového rámu.
Rimmer Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Jejda, myslim, ze zrovna tyhle ma tata:)
body3 Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Jaguarum jsem věrnej už 5 let a pořád naprosto spokojený
railmaster Odesláno 13. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2007 Jaguarum jsem věrnej už 5 let a pořád naprosto spokojený Po niekoľkých dňoch nosenia absolútna spokojnosť. Pohodlnejší rám som ešte nemal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se