šíma Odesláno 22. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2013 Tento model hodinek s označení IN-044 jistě jen čirou náhodou jakoby z oka vypadl modelu Seiko 5 SNZG, ale tak už to chodí a můžeme být rádi, že se rovnou taky Seiko nejmenuje. Průměr je 42 mm, výška 11 mm, šířka pro řemen 22 mm. Mají kovové pouzdro s PVD úpravou, zadní kovové šroubovací víčko, ale jsou velmi lehké, pouze 58 g i s nylonovým strapem.Hodinky přicházejí v kartonové krabičce která kromě hodinek obsahuje i medailon s logem a mezinárodní záruční kartu. Použitý černý strap šíře 22/22 mm je kvalitní, má podšité dirky a pěknou signovanou kovovou sponu s matnou povrchovou úpravou. Pouzdro, ciferník, čitelnost i celkové proporce sedí a jsou bez připomínek, teď jen čí je to vlastně zásluha... Ovládání je už trochu horší, precizní japonský quartz, jak je uváděno, má při nastavování času tak lehký chod ruček, že je skoro nemožné zamáčknout korunku a zároveň neposunout velkou ručku o několik minut dopředu či dozadu. Naštěstí jdou přesně. V první vysunuté poloze korunky se nastavuje jen datum a to je možné oběma směry (!). Název dne se musí nastavit poctivě mnohonásobným otáčením korunky v druhé vysunuté poloze. Přesto že výrobce uvádí jako jednu ze stěžejních vlastností "glow in dark", luminiscence je hodně špatná a ráno už nesvítí ani omylem. WR je udávána 3 ATM, to je na outdoorové použití málo, ale spíš by to chtělo vyzkoušet, předpokládám, že pod šroubovacím víčkem i na osičce korunky bude těsnění a tak nějaký cákanec, nebo krátkodobé ponoření ruky s hodinkami do vody by snad měly přežít. S cenou kolem 25 USD se na ně nevztahuje clo, dopočet DPH a tím ani poplatek poště za zprostředkování těchto formalit, takže jako časomíra někam na výlet, nebo na chatu jsou za něco málo přes pětikilo více než dobré.
palom Odesláno 22. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2013 najprv som sa na "poloplagiaty" s odtupom, ale na funkciu, ktoru uvadza sima su fan...a napokon za tu smiesnu cenu, no nekup to!
pavel1980 Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Odesláno 28. února 2014 Taky jsem si je, hlavně ze zvědavosti, objednal, na E-bayi z Hongkongu za 21 dolarů (rovných 399,- Kč), free shipping. Docela si mi líbí tenhle typ hodinek, ale nechtěl jsem hned dávat pálky za značku a tyhle se mi v záplavě různých čínských hrůz docela líbí. Objednáno a zaplaceno 18.1., dnes dorazily, doručení tedy velice rychlé. Krabička graficky jiná než u šímy, jinak obsah balení stejný, tj. hodinky, medailon a záruční karta. Na první pohled, ještě v krabičce, bylo zřejmé, že hodinky jdou, takže jsem si oddechl :-) Zpracování hodinek je velice slušné, nikde žádné viditelné otřepy, škrábance, nebo nepřesnosti, povrchová úprava bez výtek. Textilní strap je ucházející, po vyseknutí by mohla být lépe začištěná přední půlkulatá hrana strapu a otvory z vnitřní strany. Nastavování ručiček má opravdu velice lehký chod korunky, ale dá se to zvládnout a čas nastavit přesně. Lumi jsem jen vyzkoušel jen po nasvícení žárovkou v koupelně, svítí, výdrž lumi vyzkouším v práci na noční. Trochu zklamání je pro mě skutečnost, že svítí jen ručičky a indexy, z fotek na E-bayi to vypadalo, že lumi vrstvu mají i číslice. Závěr - na první pohled vypadají slušně, uvidím, jak to bude vypadat později.
Frostie Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Odesláno 28. února 2014 V 28. 2. 2014 v 8:46, pavel1980 napsal: Taky jsem si je, hlavně ze zvědavosti, objednal, na E-bayi z Hongkongu za 21 dolarů (rovných 399,- Kč), free shipping. Docela si mi líbí tenhle typ hodinek, ale nechtěl jsem hned dávat pálky za značku a tyhle se mi v záplavě různých čínských hrůz docela líbí. Objednáno a zaplaceno 18.1., dnes dorazily, doručení tedy velice rychlé. Krabička graficky jiná než u šímy, jinak obsah balení stejný, tj. hodinky, medailon a záruční karta. Na první pohled, ještě v krabičce, bylo zřejmé, že hodinky jdou, takže jsem si oddechl :-) Zpracování hodinek je velice slušné, nikde žádné viditelné otřepy, škrábance, nebo nepřesnosti, povrchová úprava bez výtek. Textilní strap je ucházející, po vyseknutí by mohla být lépe začištěná přední půlkulatá hrana strapu a otvory z vnitřní strany. Nastavování ručiček má opravdu velice lehký chod korunky, ale dá se to zvládnout a čas nastavit přesně. Lumi jsem jen vyzkoušel jen po nasvícení žárovkou v koupelně, svítí, výdrž lumi vyzkouším v práci na noční. Trochu zklamání je pro mě skutečnost, že svítí jen ručičky a indexy, z fotek na E-bayi to vypadalo, že lumi vrstvu mají i číslice. Závěr - na první pohled vypadají slušně, uvidím, jak to bude vypadat později.opravdu dorazily až dnes? Snad nemyslíš, že 6 neděl z Číny je nějaké rychlé doručení,,,
pavel1980 Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Odesláno 28. února 2014 (upraveno) Frostie: ups, upsal jsem se, objednal jsem je 18.2., doručení trvalo přesně 10 dní. Jinak hodinky zatím fungují, už je mám půl dne :-) Upraveno 28. února 2014 uživatelem pavel1980
Kubo_ba Odesláno 19. března 2014 Nahlásit Odesláno 19. března 2014 Ahoj, ako si na tom dnes s týmto modelom hodiniek? este funguju? presnost?
mr.BSE Odesláno 19. března 2014 Nahlásit Odesláno 19. března 2014 Já je mám,koupil jsem je od zdejšího člena. Nosím je obden a fungují precizně. Za měsíc nemají žádnou pro mě měřitelnou odchylku. Asi třikrát se mi stalo,že jsem omylem vysunul korunku a nastavil si tak omylem špatnej čas. Naštěstí jsem se naučil grif jak nerozhodit čas pri zamacknuti korunky (stačí se kus vrátit do "mrtvého bodu" a zacvaknout). Lumi je víc než slabá. Při běžném nasviceni v kanclu vydrží asi půl hodiny... To i Edifice,který mám vydrží při stejným nasviceni několik hodin krásné svítit. Celkové hodnoceni: za ty prachy nemám výtek. Odesláno z mého HTC One X pomocí Tapatalk
pavel1980 Odesláno 19. března 2014 Nahlásit Odesláno 19. března 2014 Mám je skoro přesně měsíc, každodenně nošený, při všech možných činnostech (sport, manuální práce, střelnice...) a zatím bez jakýchkoliv výtek. Co se týká přesnosti, když je porovnávám s rádiem řízeným budíkem, mají cca. + 5 s / měsíc, takže naprosto v pohodě. Ponořit do vody jsem je nezkoušel, ale pár cákanců třeba při mytí nádobí už schytaly a zdá se, že těsní. Jinak se mi zdá, že zadní víčko se jako screwback jen tváří, ale ve skutečnosti je tam jen naražený, je na něm nálitek pro vypáčení nožem nebo šroubováčkem, ale sundat jsem ho nezkoušel. Překlápění data a dne v týdnu funguje bezproblémově, datum se překlopí přesně o půlnoci, den v týdnu se překlopí kolem 1 hodiny do španělštiny (asi) a za cca. další hodinu do angličtiny. Obojí sedí přesně v okénku. Dílenské zpracování je rovněž bez výtek, PVD vrstva drží, vše je přesně slícováno, nikde nejsou otřepy, vše je přesně na svém místě a drží tak jak má. Lumi je opravdu dost slabá, resp. po intenzivním nasvícení svítí pěkně, ale jen pár minut. Korunkou se mi zatím omylem pohnout nepodařilo. Strap také zatím bez problémů. Resumé: zatím jsem maximálně spokojen, za ty peníze je to myslím slušný kup pro někoho, kdo netrvá na značce. Nebýt slabé lumi (a neprověřené vodotěsnosti), tak jsem zatím na nich nenašel chybu. Určitě se nedají porovnávat s čínama s tržnice s nalepenými ručičkami a rozmazanými indexy.
Kubo_ba Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Super, tak neviem ci sa po nich len pre ten zaujem vyskusat ich a potom aj otvorit...neobzriem na ebay :-)
Daemonultimate Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Je fakt že pěťo už dneska nic neni,tak berme jako zázrak,že poměrně přesně ukazují čas i day date.Něco navíc bych si už nesliboval a je fajn mít někdy na ruce úplně něco jinýho.Bezva čtení.
pavel1980 Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Daemonultimate: asi tak. Koupil jsem je s tím, že mě můžou jen příjemně překvapit (a zatím se jim to daří). Ještě opožděně pár fotek (od ledna 2014 mají nový design balení, proto se liší od šímy):
lumass Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 (upraveno) Zdravím, mám je už asi měsíc a půl. Jdou přesně, jsou v pohodě. Střídám je ještě s jinými hodinkami, nicméně na ruce je mám cca 3 dny v týdnu. Balení shodné s balením pavel1980 viz. příspěvek výše. Za 19 USD z Hong Kongu a Free shipping, nekupte to. ;-) Lumír Jo, doprava trvala cca 12 dní poštou. Upraveno 8. srpna 2014 uživatelem lumass
pavel1980 Odesláno 8. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2014 Přidávám se s průběžnými půlročními zkušenostmi intenzivního používání - hodinky jsem nosil téměř denně, nijak extra jsem je neničil, ale zase jsem je nijak nešetřil. PVD vrstva drží dobře, žádné oleštění ani na hranách. Bezel je skutečně šroubovací jen na oko, ve skutečnosti je nacvakávací. Pod ním je přesné těsnění, nicméně jsem nenašel žádné těsnění v otvoru v pouzdře pro osu korunky. Každopádně ale nějakou lehkou vodu vydrží, nekoupal jsem se s nimi, ale občasný déšť nebo postříkání vodou zatím vydržely. Co se týká chodu strojku, je bez závad, přesnost je max. několik sekund měsíčně (při porovnání s rádiem řízeným budíkem). Den v týdnu i datum se překlápí bez závad a přesně na pozici. Závady: až po dvou měsících jsem si všiml, že místo "MODEL IN-044" je na dýnku laserem vygravírované "MODLE IN-044", holt souduh v Číně u matric asi neměl svůj den :-) Druhá závada se objevila nedávno, a to uvolněný kroužek s indexy, který se začal v pouzdře protáčet. Po demontáži strojku jsem ho zevnitř přibodoval k patřičnému prolisu poudra nepatrnými kapičkami vteřinového lepidla, sice teď drží, ale bohužel jsem díky vlastní blbosti zapomněl na výpary lepidla, takže kroužek získal poněkud patinu :-( Přidávám pohled na strojek (je bez označení, pouze s nápisem "Made in Japan" a klasickým "No Jewels, unadjusted". Dodaná baterie uvnitř je kupodivu taky japonská. Omlouvám se za kvalitu fotky, foceno mobilem. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se