IzTaPa Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 http://www.hodinkee.com/blog/found-the-rolex-sir-edmund-hillary-wore-to-the-peak-of-mount-everest-live-pics-details na svuj vek (a to, co zazily) vypadaji stale dobre k videni v Beyer Museumhttp://www.beyer-ch.com/en/museum.html
shag Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Ktovie, ci tam na tom vrchole naozaj boli :-) Alebo tam mal dnes menej zvucne Smiths
IzTaPa Posted December 5, 2013 Author Report Posted December 5, 2013 Kdybyste si radeji precetli ten clanek nebo si nasli neco o techle roladach drive nez zacnete psat (radoby)vtipne komentare, chytraci
shag Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 No povedz chytrak, co si si o nich precital.
Ohm-Aztec Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Clanek jsem cetl a take jsem slysel o tom, ze EH mel na ME Smith... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
shag Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 No jo, o par rokov si na Smiths uz nik nespomenie. Evidentne to bolo pre Hillaryho velmi dolezite, co tam mal na ruke. Ale Rolex a jeho PR z nich za chvilu spravi zivotne dolezitu pomocku pri vyprave. Chytrak.
African Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 (edited) Kluci IzTaPa má recht, Rolex je úzce spojen z Hillarym a Everestem, již před výstupem až dodnes nejvíce investovalo do expedic a do chudého regionu, takže pro mě Nr.1" Shag má pravdu v tom, že po Smith dnes už ani pes neštěkne, i když je asi pravdou, že na kopec se také podívali :-) Jinak jako tool Rolex je velmi důležitý, dá se říct, že ho tam má každej profík, určitě spolehlivější nástroj nahoře, než kdejaké bateriové Suunto :-) Ale je to o sponzorech, takže kdo dá víc, ten se dneska nosí, taková je doba a ji chápu" Ale Hillaryho srdíčko bilo pro Rolex, čtěte, gůglujte a bude Vám to jasný" Edited December 5, 2013 by African
Rodkopf Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Kluci IzTaPa má recht, Rolex je úzce spojen z Hillarym a Everestem, již před výstupem až dodnes nejvíce investovalo do expedic a do chudého regionu, takže pro mě Nr.1" Shag má pravdu v tom, že po Smith dnes už ani pes neštěkne, i když je asi pravdou, že na kopec se také podívali :-) Jinak jako tool Rolex je velmi důležitý, dá se říct, že ho tam má každej profík, určitě spolehlivější nástroj nahoře, než kdejaké bateriové Suunto :-) Ale je to o sponzorech, takže kdo dá víc, ten se dneska nosí, taková je doba a ji chápu" Ale Hillaryho srdíčko bilo pro Rolex, čtěte, gůglujte a bude Vám to jasný" Afričane jelikož o tom víš, tak fakt hodně lidí nosí rolexky? Automaty? Ruční nátah? Vzhledem k masáži na fóru k nim asi jednou dospěju , tak chci vědět, jestli se dají fakt použít jako odolné tool watch.
Anela Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Clanek jsem cetl a take jsem slysel o tom, ze EH mel na ME Smith...beztak jich tam, chudak, musel tahnout celou kabelku ale jinak velmi pekny kousek, konecne zase jednou pekne rolexky
African Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 (edited) Afričane jelikož o tom víš, tak fakt hodně lidí nosí rolexky? Automaty? Ruční nátah? Vzhledem k masáži na fóru k nim asi jednou dospěju , tak chci vědět, jestli se dají fakt použít jako odolné tool watch.Nevím o tom hodně, jen se zajímám a v B.C. Everestu jsem měl to štěstí osobně být" Jo, nejvíc se tam opravdu objevují automatické hodinky, to Rolex a Omega, hodně jsem to sledoval. Následuje Suunto a Casio jako záložní informační nástroj. Kecal jsem tam s pár chlapíkama, došlo i na hodinky a Rolex tam berou jako spolehlivý nástroj k měření času, který je tam důležitý. Já tam měl Suunta Core a Omega Seamaster, Suunta nakonec skončily v baťohu, jelikož výšku mě kdykoliv oznámil sherpa a navíc jsem 2x měnil baterku, občas v noci začli z ničeho nic pípat, prostě mě začli vadit. Ale jako budík dobrý :-) Se Suuntama uděláš naopak zajímavější fotky :-) Abych nebyl offtopic, malá sbírka Hillaryho rodiny. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Edited December 5, 2013 by African
StanoBare Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Ale dajú. Willy herbert ich dnes mi to blbne, tak ešt ešte raz: Rolex + Hillary - nielen na horách ale aj na vode - tu sa málo spomína expedícia hore tokom Gangy na tryskových člnoch v 1977. Predpokladám že Rolex nevynechal ani expedíciu jeho syna Petra o kompletný prechod cez Himaláje. Wally Herbert na svojich polárnych expedíciách, ale tu vypichnem, že v Grónsku mal Oyster quartz.
IzTaPa Posted December 5, 2013 Author Report Posted December 5, 2013 (edited) pak jeste prihodne Reinholda... jeho 17000 edit: wrong link (uklikl jsem se ) - ted tam jsou oba rein hold a peter - dik za upozorneni. nicmene, oba maji 17000 Edited December 5, 2013 by IzTaPa
StanoBare Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 (edited) Borec na obrázku nie je Reinhold Messner, ale jeho parťák Peter Habeler! Edit: Rolex ale sedí. Edited December 5, 2013 by StanoBare
African Posted December 5, 2013 Report Posted December 5, 2013 Borec na obrázku nie je Reinhold Messner, ale jeho parťák Peter Habeler! Edit: Rolex ale sedí.Je mu ale podobnej :-) Jinak Jamling a Peter jdou samozřejmě ve šlépějích svých otců, takže velký Rolex" Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
steel Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Messner nosil spíš explorer II, ty oysterqartz mi příjde, že to bylo více pro reklamu. (něco je o tom na Jake´s rolex blog) jinak je Messner spojen i se speedama - přechod jížního pólu. Ale abych nebyl offtopic - to jestli měl Hillary rolády nebo Smith asi nikdo nerozluští (opět doporučuji Jakea) - myslím, že ty Smith mít "musel", přeci jenom to byla Britská expedice a Smith byly Britské hodinky.
Recommended Posts