Jump to content

FOUND: Hillary's Mt. Everest Summit Rolex

Recommended Posts

Posted

Kdybyste si radeji precetli ten clanek nebo si nasli neco o techle roladach drive nez zacnete psat (radoby)vtipne komentare, chytraci ;)

Posted

No jo, o par rokov si na Smiths uz nik nespomenie. Evidentne to bolo pre Hillaryho velmi dolezite, co tam mal na ruke. Ale Rolex a jeho PR z nich za chvilu spravi zivotne dolezitu pomocku pri vyprave. Chytrak.

Posted (edited)

Kluci IzTaPa má recht, Rolex je úzce spojen z Hillarym a Everestem, již před výstupem až dodnes nejvíce investovalo do expedic a do chudého regionu, takže pro mě Nr.1" Shag má pravdu v tom, že po Smith dnes už ani pes neštěkne, i když je asi pravdou, že na kopec se také podívali :-) Jinak jako tool Rolex je velmi důležitý, dá se říct, že ho tam má každej profík, určitě spolehlivější nástroj nahoře, než kdejaké bateriové Suunto :-) Ale je to o sponzorech, takže kdo dá víc, ten se dneska nosí, taková je doba a ji chápu" Ale Hillaryho srdíčko bilo pro Rolex, čtěte, gůglujte a bude Vám to jasný"

Edited by African
Posted

Kluci IzTaPa má recht, Rolex je úzce spojen z Hillarym a Everestem, již před výstupem až dodnes nejvíce investovalo do expedic a do chudého regionu, takže pro mě Nr.1" Shag má pravdu v tom, že po Smith dnes už ani pes neštěkne, i když je asi pravdou, že na kopec se také podívali :-) Jinak jako tool Rolex je velmi důležitý, dá se říct, že ho tam má každej profík, určitě spolehlivější nástroj nahoře, než kdejaké bateriové Suunto :-) Ale je to o sponzorech, takže kdo dá víc, ten se dneska nosí, taková je doba a ji chápu" Ale Hillaryho srdíčko bilo pro Rolex, čtěte, gůglujte a bude Vám to jasný"

Afričane jelikož o tom víš, tak fakt hodně lidí nosí rolexky? Automaty? Ruční nátah? Vzhledem k masáži na fóru k nim asi jednou dospěju :), tak chci vědět, jestli se dají fakt použít jako odolné tool watch. 

Posted

Clanek jsem cetl a take jsem slysel o tom, ze EH mel na ME Smith...

beztak jich tam, chudak, musel tahnout celou kabelku

ale jinak velmi pekny kousek, konecne zase jednou pekne rolexky :)

Posted (edited)

Afričane jelikož o tom víš, tak fakt hodně lidí nosí rolexky? Automaty? Ruční nátah? Vzhledem k masáži na fóru k nim asi jednou dospěju :), tak chci vědět, jestli se dají fakt použít jako odolné tool watch.

Nevím o tom hodně, jen se zajímám a v B.C. Everestu jsem měl to štěstí osobně být" Jo, nejvíc se tam opravdu objevují automatické hodinky, to Rolex a Omega, hodně jsem to sledoval. Následuje Suunto a Casio jako záložní informační nástroj. Kecal jsem tam s pár chlapíkama, došlo i na hodinky a Rolex tam berou jako spolehlivý nástroj k měření času, který je tam důležitý. Já tam měl Suunta Core a Omega Seamaster, Suunta nakonec skončily v baťohu, jelikož výšku mě kdykoliv oznámil sherpa a navíc jsem 2x měnil baterku, občas v noci začli z ničeho nic pípat, prostě mě začli vadit. Ale jako budík dobrý :-) Se Suuntama uděláš naopak zajímavější fotky :-) Abych nebyl offtopic, malá sbírka Hillaryho rodiny.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by African
Posted

Ale dajú. Willy herbert ich 

dnes mi to blbne, tak ešt ešte raz: Rolex + Hillary - nielen na horách ale aj na vode - tu sa málo spomína expedícia hore tokom Gangy na tryskových člnoch v 1977. Predpokladám že Rolex nevynechal ani expedíciu jeho syna Petra o kompletný prechod cez Himaláje. Wally Herbert na svojich polárnych expedíciách, ale tu vypichnem, že v Grónsku mal Oyster quartz.

Posted (edited)

pak jeste prihodne Reinholda... jeho 17000

Reinhold-Messner-Rolex-OysterQuartz.jpg

Peter-Habeler-Rolex-Datejust-Oystequartz

edit: wrong link (uklikl jsem se :)) - ted tam jsou oba rein hold a peter - dik za upozorneni. nicmene, oba maji 17000

Edited by IzTaPa
Posted

Borec na obrázku nie je Reinhold Messner, ale jeho parťák Peter Habeler! Edit: Rolex ale sedí.

Je mu ale podobnej :-) Jinak Jamling a Peter jdou samozřejmě ve šlépějích svých otců, takže velký Rolex"

Posted

Messner nosil spíš explorer II,  ty oysterqartz mi příjde, že to bylo více pro reklamu. (něco je o tom na Jake´s rolex blog) jinak je Messner spojen i se speedama - přechod jížního pólu. Ale abych nebyl offtopic - to jestli měl Hillary rolády nebo Smith asi nikdo nerozluští (opět doporučuji Jakea) - myslím, že ty Smith mít  "musel", přeci jenom to byla Britská expedice a Smith byly Britské hodinky.