2139103620 Odesláno 10. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. prosince 2013 Ahoj, najskôr by som sa chcel pochváliť, že som vlastníkom chronografov Dugena, vo veľmi dobrom stave. No, ale kvôli tomu by som sem nepridával len tak príspevok. Skôr by ma zaujímala stupnica, ktorá sa nachádza hneď na obvode ciferníka. Táto stupnica je delená na 100 dielikov, ale bohužiaľ neviem aké má využitie. Problém je v tom, že som taká povaha, ktorá chce všetko vedieť prečo a načo to tam je. Bol by som veľmi rád keby mi tu niekto z odborníkov poradil. Inak v hodinkách je strojček Dugena 4002 (Valjoux 7733). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mclusky Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 Se stupnicou ti sice neporadím, ale pochválím ti je - krásné jsou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 Stupnice je jednoduchá, je to stejné jako u kapesních stopek. Původně byla dělená minuta na 60 sec ale později se přešlo na stupnici se 100 dílky, kterou vteřinovka uběhla za 60 sec ale dělení je stovkové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) A za kolik dělá jedna otočka vteřinové ručky chronografu? Nestíhá to náhodou za 10s? Protože stejnou stupnici má např Zenith. To mě jen tak napadlo, nevím, jestli to tenhle kalibr vůbec umí... Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem Wanderer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 prostě jen 1/100 min Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 http://www.chronomag.cz/89599_item.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 pokud dovolíš, ještě si dovolímzákladní funkce jsou popsány na těchto německých stránkách http://www.info-uhren.de/technik/chrono/chrono2.htm pokud jde o stupnici 0-100 s hlavní oranžovou ručkou, tak podle youtube (kde jsem to našel) a někdo se podobnými dugenami chlubil jde opravdu o setiny minutytak, že by mělo být levý malý ciferník ukazuje standardní vteřiny a velká oranžová ručka ukazuje minutu v setinách na bílé okrajové stupnici jestli jsem ze sebe udělal vola tak jím asi budu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
2139103620 Odesláno 11. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 Takže to ukazuje minútu v stotinách... No a načo sa to využíva??? Tachymetrická viem na čo je a ešte tam mám pulzomer na meranie úderov srdca. Ale na čo sa dá využiť stopovanie minúty v stotinách netuším. Nejaký príklad na osvetlenie funkcie nemáte? vďaka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tico1 Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 http://chronomaddox.com/4bezels.html (typ "decimal"). A keď vidím, aké problémy mávajú VŠ študenti na labákoch pri prepočte času, napr. 2:45 na 2,75 min, tak si hovorím, že hneď po datumovke je to najpraktickejšia "komplikácia" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se