Přejít na obsah

chronograf Dugena

2139103620

Doporučené příspěvky

Ahoj, najskôr by som sa chcel pochváliť, že som vlastníkom chronografov Dugena, vo veľmi dobrom stave. No, ale kvôli tomu by som sem nepridával len tak príspevok. Skôr by ma zaujímala stupnica, ktorá sa nachádza hneď na obvode ciferníka. Táto stupnica je delená na 100 dielikov, ale bohužiaľ neviem aké má využitie. Problém je v tom, že som taká povaha, ktorá chce všetko vedieť prečo a načo to tam je. Bol by som veľmi rád keby mi tu niekto z odborníkov poradil. Inak v hodinkách je strojček Dugena 4002 (Valjoux 7733). 

post-8214-0-66197000-1386696397_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A za kolik dělá jedna otočka vteřinové ručky chronografu? Nestíhá to náhodou za 10s? Protože stejnou stupnici má např Zenith.

To mě jen tak napadlo, nevím, jestli to tenhle kalibr vůbec umí...

Upraveno uživatelem Wanderer
Odkaz ke komentáři

pokud dovolíš, ještě si dovolím

základní funkce jsou popsány na těchto německých stránkách

http://www.info-uhren.de/technik/chrono/chrono2.htm

pokud jde o stupnici 0-100 s hlavní oranžovou ručkou, tak podle youtube (kde jsem to našel) a někdo se podobnými dugenami chlubil jde opravdu o setiny minuty

tak, že by mělo být levý malý ciferník ukazuje standardní vteřiny a velká oranžová ručka ukazuje minutu v setinách na bílé okrajové stupnici

jestli jsem ze sebe udělal vola tak jím asi budu :-)

Odkaz ke komentáři

Takže to ukazuje minútu v stotinách... No a načo sa to využíva??? Tachymetrická viem na čo je a ešte tam mám pulzomer na meranie úderov srdca. Ale na čo sa dá využiť stopovanie minúty v stotinách netuším. Nejaký príklad na osvetlenie funkcie nemáte? vďaka

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...