Přejít na obsah

Koľko je známych hodiniek Elton Sport ?

pykof

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 356
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No je to trochu vtipný vlákno, né že ne, neber to špatně, prosím :). Třeba potápky s modrým ciferníkem, takový hezký hodinkový oxymorón. Nahoď ty námi toužebně očekávané fotky a ti nepovolanější zde Ti to  vše dopodrobna vysvětlí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Číslovaný dýnko je zajimavý, pocházející z Elton Sportů, ale dost poškrabaný, zbytek standard v nébůhvíjak dobrým stavu. Chtělo by to ještě vidět strojek, ale asi tam nebude nic zajimavýho. Prostě dýnko nějakou cenu má, zbytek na hranici šrotu...

edit: teď se dívám, že ty hodinky s lunetou jsou jiný, než ty s ES dýnkem...vypadají v lepším stavu, jak pouzdro, tak cifr, luneta sice oloupaná jak banán v pavilonu opic, kdyby se ale vyměnila, mohl by to být hezkej kousek

Upraveno uživatelem Mirek24
Odkaz ke komentáři

Nepochází z Elton Sportů. Ty byly do čísla cca 500. Tohle je z Prim Sport.

Dovolil bych si oponovat. Všeobecně je pro číslované hodinky s kovovou protisměrnou lunetou s lumi bodem, které byly dodávány do ČSLA v potapěčských sadách vžitý název "Elton sport" - pouze někde mezi číslem 500 a 600 se to láme a místo nápisu ELTON je na číselníku nápis PRIM, který už zůstal nastálo.

Odkaz ke komentáři

V případě ES se 5 samovolně přeměňuje na 6 :lol2:  Ale tohle dýnko už je prostě jasně PS...

Nějak se v tom ztrácím. Přečetl jsem zde vše co šlo o ES.U toho mého dýnka je evidentně přeražená 5 na 6. V jíném vlákně kde evidujete známé ES, jsou zapsaná i vyšší výrobní čísla s ciferníkem PS. Jenom ta barva. Pár slov, jak jsem je získal. Na přelomu let 91 a 92, jsem jako četař a řidič velitele pluku, vezl jeho autem náklad do Tábora. Dva plechové kýble od stolního oleje, plné vojenských odznaků a jiného kovu, jeden stejný kýbl hodinek, pytel plný výložek a čtyři nebo pět hlav, snad z bronzu.V té době jsem byl úplný pitomec s digitálkami na ruce a s hlavou ještě plnou cinkání kliči. Jěstě s jedním poručíkem jsme náklad doručili do obrovského skladu. Byly tam hory Říp kanad, oděvů, ešusů,.. . A spousta velkých kovových beden. Do jedné z nich vysypal nějaký civil i ty kýble. Na zpáteční cestě mi ten poručík, v hospodě u jídla, dal tyhle dotčené, číslované, sic z modrým cifrem hodinky a jedny generálské výložky. Tenkrát bych byl štastnější, kdyby mi zaplatil ten smažák s dvojitýma hranolkama.

Vše nej v Novém roce.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...