Lucky Lucaso Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 Pisu to tam, 40mm bez korunky ;-)Jinak diky za tip, zkusim jeste pohledat co se da... A to pouzdro jsem myslim na netu videl. Ale tech obrazku bylo tolik,ze uz nevim kde. Kdyz to najdu,hodim to sem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 (upraveno) Tady jsou jedny: https://aukro.cz/cortebert-letecke-hodinky-40mm-projekt-na-opravu-6960282644Pouzdro vypadá stejné, jen máš asi jiný rámeček se sklem, původně byl vroubkovaný s otočným sklem. A korunka na krčku. Upraveno 15. března 2020 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 No jo, to jsou ony. Skoda ze tam neni vic info. Nicmene me nejak nenapadlo, ze by tam mohlo byt jine sklo, respektive luneta. O korunce jsem si myslel, ze nebude puvodni.Je mozne, ze to takhle nekdo opravil v tom 66. Teda jestli jsem to datum na vnitrni strane dynka rozlustil spravne. Nejaky pan Mikáč :-) Mas nejaky odhad, co by stalo dat je do puvodniho stavu? Resil si to nekdy?Vim ze je to individualni, ale jen tak orientacne. Korunka a luneta. Jinak je strojek funkcni. Samozrejme bude potrebovat servis,ale slape.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 Foto z boku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 Rámeček je buď vyrobený jiný, nebo chybí ta vroubkovaná objímka. Netuším jak to mohlo být v originále řešené. Dostat tohle do původního stavu ale vidím jako skoro nemožné. Ty hodinky z Aukra se neprodaly, zkus požádat prodejce o fotky lunety, jestli bys poznal víc.Korunka a krček nebudou větší problém. Krček použít z nějakého pouzdra kapesních hodinek a nějak přiletovat, natahovací hřídelka se snad napasuje a korunka je detail.Nikam bych ale nespěchal, jen bych pátral a sbíral informace a zkušenosti. A jednou dojdeš k nějakému závěru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 To mě taky napadlo, napsat prodejci. A udělat ze dvou jedny. Ještě uvidíme. Je mi jasný, že takové věci člověk neuspěchá a někdy se to nepodaří vůbec.Jen jsem se ptal,coby kdyby.Každopádně i v tomhle stavu jsou super a mám z nich radost.Díky za tvůj čas, já jdu konečně študovat ty strojky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2020 Tady jsou jedny taky bez krčku korunky: http://chronocentric.com/forums/chronotrader/index.cgi?md=read;id=94018Tak třeba existovala i verze bez krčku. Prohlédni to pod korunkou, jestli tam něco chybí, mělo by to být vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2020 Jo, ty jsem taky videl. Tomu co vytunil ten cifernik bych urezal obe ruce :-)Jinak pod korunkou to nevypada ze by neco chybelo nebo bylo jinak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříV Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2020 Dobrý den,podědil jsem tyto hodinky, pomůže mi někdo prosím s idetifikací?Děkuji JiříIMG_5790.jpgIMG_5789.jpgIMG_5791.jpgIMG_5787.jpgIMG_5784.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel58 Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2020 (upraveno) Corteberthttps://www.google.com/search?q=cortebert+military+watch&client=tablet-android-lenovo&prmd=isnv&sxsrf=ALeKk01w7THa-AZTiViWKDsaFOBbtpIvFg:1584383065521&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwidtbvuzp_oAhWOjKQKHSxFCJsQ_AUoAXoECAwQAQ#imgrc=1zrT8DN3b5xZIMTady bych řekl, že jsou to ty samé. Asi je špatně jen korunka. Upraveno 16. března 2020 uživatelem pavel58 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2020 Tyhle?https://gramho.com/media/2201648250159615301 Rámeček se sklem mají jiný.A taky nesedí velikost, udává 44 mm. Lucky: Můžeš změřit průměr strojku? Je to 36 mm? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2020 Takze, prumer strojku by mel byt 36mm. Sice metr ukazuje 35, ale nebude to nejpresnejsi meridlo na svete. :-)Prumer pouzdra bez korunky je 40mm a mezi nohama 21mm...Jinak, na tehnle typ jsem taky koukal,ale odradila me ta velikost a absence napisu antimagnetique...ale strojek vypada shodne, tak ja fakt nevim. Vcera jsem porovnaval ty strojky cos daval odkaz,ale tam sem taky prd vykoukal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2020 Já ho právě taky nemůžu najít. Tady jsou nějaké typy: https://www.oldswisswatches.com/watch-parts-branded/cortebert-calibre-movement-and-spares/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michigan5 Odesláno 13. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2020 Zdravím všechny příznivce vintage hodinek, při dnešním xtém sledování filmu Homolka a Tobolka si znovu lámu hlavu nad hodinkami pana správce. Ví někdo co je to za hodinky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lykan Odesláno 26. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 Doufam, ze jsem vybral vhodny vlakno.. Netusite, kdo byl vyrobcem techto stolnich hodin? Kamos mi poslal fotku k identifikaci a ja fakt netusim :D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 26. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 Dle značky by to mělo patřit do sdružení Synchron. Patřila tam například Doxa. Něco by Synchron. Ale víc ti fakt jako laik neřeknu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lykan Odesláno 26. dubna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2020 Diky! To logo by fakt odpovidalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 4. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2020 V 15. 3. 2020 v 17:53, Karlos napsal: Rámeček je buď vyrobený jiný, nebo chybí ta vroubkovaná objímka. Netuším jak to mohlo být v originále řešené. Dostat tohle do původního stavu ale vidím jako skoro nemožné. Ty hodinky z Aukra se neprodaly, zkus požádat prodejce o fotky lunety, jestli bys poznal víc. Korunka a krček nebudou větší problém. Krček použít z nějakého pouzdra kapesních hodinek a nějak přiletovat, natahovací hřídelka se snad napasuje a korunka je detail. Nikam bych ale nespěchal, jen bych pátral a sbíral informace a zkušenosti. A jednou dojdeš k nějakému závěru. Tak jen pro zajímavost. Našel jsem jedny úplně stejný. Takže to vypadá, že takhle je to originál stav... https://auction.violity.com/101235698-cortebert-antimagnetique-40-mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 23. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2020 (upraveno) Zdar, koupil jsem tu dcerce hodinky A.Reynolds, bez historie, bez papírů jsou to quartzky, které patrně moc nedělali, v 70 letech je to smetlo z trhu (ještě pod značkou ARSA) a z mrtvých byli vzkříšeni v letech devadesátých pod jménem zakladatele. Přikládám fotky (ne moje, snad se místní fotograf nebude zlobit) a k tomu jedinou fotku čehosi podobného co jsem na internetu našel i s fotkou strojku (to jsou první tři fotky, další jsou ty moje nádhery. Až budu měnit baterku, tak nafotím i strojek, ale dýnko se mi nepodařilo otevřít, nechám to na šikovnějších... Tak jen někdo něco víte, budu vděčný za jakoukoli informaci. Díky předem Upraveno 23. května 2020 uživatelem Datel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 23. května 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2020 Mimochodem, na polském fóru jsem se dočetl, že před lety DISCU-SAFE označovalo odolnost proti otřesům a dalo se s nimi tančit disko - ale jestli je to fejk, nebo pravda, si netroufnu tvrdit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se