wittius Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 zdravim, rad by som sa opytal na vas nazor na hodinky seiko (vid link nizsie). Je rozumne investovat cca 200 - 250 eur (na watchhubs.com som ich nasiel najlacnajsie za cca 170 eur, avsak nemajú ich uz akttualne v ponuke, iné ponuky sa pohybujú v takychto cislach) za taketo hodinky? Som zaciatocnik mam skromne skusenosti s hodinkami, doma mam Tissot V8 T36.1.316.72, a Swatch windfall, nic vazne, vsetko boli dary, premyslam nad spominanymi seikami na volny cas, paci sa mi dizajn, hladam hodinky cca do 250 eur.. vdaka za odpoved resp. pripadne rady a tipy na ine hodinky http://watchhubs.com/en/mens/754-seiko-solar-chronograph-mens-ssc137p1-ssc137.html
villain83 Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 hezky hodinky,myslim,ze ani ta cena neni nijak mimo,pocitej jen s tim,ze Solar neni(stejne jako Eco-drive od Citizen)bezudrzbovej,predpokladam,ze to funguje podobne.Tzn.po par letech se musi menit celej napajeci modul,coz neco stoji.Alespon ja to tak kdysi u Citizenu resil...
misoo Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 ked sa ti pacia, niet co riesit - smelo do nich, Seiko su skvele hodinky
instant Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 hezky hodinky,myslim,ze ani ta cena neni nijak mimo,pocitej jen s tim,ze Solar neni(stejne jako Eco-drive od Citizen)bezudrzbovej,predpokladam,ze to funguje podobne.Tzn.po par letech se musi menit celej napajeci modul,coz neco stoji.Alespon ja to tak kdysi u Citizenu resil...SEIKO garantuje 80% kapacity baterie po 10 rokoch. Odporuca hodinky drzat na svetle aby sa nevybili az na dno, tym za moze tato vydrz este predlzit. Kedze to ale nemaju ako zmerat zvonku, v servisnom manuali je odporucana vymena uchovavaca energie kazdych 10r. cize garancia vyrobcu je desat rokov bez starosti.
villain83 Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 SEIKO garantuje 80% kapacity baterie po 10 rokoch. Odporuca hodinky drzat na svetle aby sa nevybili az na dno, tym za moze tato vydrz este predlzit. Kedze to ale nemaju ako zmerat zvonku, v servisnom manuali je odporucana vymena uchovavaca energie kazdych 10r. cize garancia vyrobcu je desat rokov bez starosti. Aha,tak to je slusna zivotnost.Myslim,ze u Citizenu to bude min,ja mel pred lety skyhawk eco drive a vim,ze modul byl cca po peti letech intenzivniho noseni na pokraji kolapsu,primo u AD mi rekli,ze je treba ho vymenit.To nemluvim o zadnym low endu,ty hodinky mi kamarad pritahl ze statu a pamatuju,ze na visacce byla cena nekde okolo 600-700USD.Ovsem je to dost dlouho,takze predpokladam,ze vychytali mouchy a technologicky jsou ty moduly v soucasnosti trvanlivejsi...
instant Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 ja myslim ze tie hodinky jednoducho zastaraju skor moralne / dizajnovo ako technologicky. Pokial vyrobca garantuje 10r, odhadujem realitu na minimalne 15. A povedzme si uprimne - bud to je nejaky kultovy model a v takom pripade ten servis stoji za to, alebo si clovek proste kupi nove.
villain83 Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Jo,asi mas pravdu,na druhou stranu,me ta vymena nestala nejakej ranec,bylo to se vsim vsudy okolo 2tisic..no,kdyz se nad tim tak zamyslim,tak po tech letech uz tu hodnotu ani snad nemely,takze to vlastne bylo dost..a jak rikas,chvili jsem je jeste ponosil a sly.
instant Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 tak tak - sentimentalne citove vazby k materialnym statkom su najvacsim nepriatelom konzumneho kapitalizmu
Frostie Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 ba naopak, já jsem si ze sentimentu pořídil už troje retro hodinky, které jsem nosil dříve...
villain83 Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 ba naopak, já jsem si ze sentimentu pořídil už troje retro hodinky, které jsem nosil dříve... Ktery to jsou?
Frostie Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Ktery to jsou?Casio F-91 W, CA53-W a AW90H, vše jsem již jednou měl v 80, letech. Zdá se, že moc nesleduješ vlákno co dnes máte na ruce či pochlubte se novými přírůstky...
instant Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 tak pokial za to opakovane vynakladas peniaze, kanonu sa to neprieci
villain83 Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Casio F-91 W, CA53-W a AW90H, vše jsem již jednou měl v 80, letech. Zdá se, že moc nesleduješ vlákno co dnes máte na ruce či pochlubte se novými přírůstky... Snazim se,ale nejaky digosky jsem zaregistroval,nevim ale,ze jsou troje:-)Polepsim se.
Frostie Odesláno 7. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2014 Snazim se,ale nejaky digosky jsem zaregistroval,nevim ale,ze jsou troje:-)Polepsim se.jj, v pohodě. Ty poslední jsou ana-digi
wittius Odesláno 10. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 mam este jednu doplnujucu otazku nedari sa mi zistit rozmer hodiniek, na roznych webovych strankach sa uvadzaju rozdielne rozmery v rozpati od 41,5 až po 46mm čo mi príde vzhľadom na rozsah rozdielu medzi týmito udajmi enormny rozdiel... neviete mi niekto poradit?
Frostie Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 mam este jednu doplnujucu otazku nedari sa mi zistit rozmer hodiniek, na roznych webovych strankach sa uvadzaju rozdielne rozmery v rozpati od 41,5 až po 46mm čo mi príde vzhľadom na rozsah rozdielu medzi týmito udajmi enormny rozdiel... neviete mi niekto poradit?myslím, že průměr pouzdra bez korunky bude 42 mm, těch 46 bude nejspíš lug-to-lughttp://www.e-hodinky.cz/seiko/35156-seiko-ssc137p1-solar.html
Radek124 Odesláno 10. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 2wittius: Tipuju že luneta má stejně jako jiné "sportovní" kousky z řady SSC 43mm, tělo bez výstupků 42mm - a teprve s výstupkama kolem korunek (které normálně nemá smysl počítat) to bude těch 45-46mm. Ještě zvaž tu černou povrchovou úpravu, takhle na fotkách je to možná "děsně cool", ale v reálu to není zrovna nejtrvanlivější a nejpraktičtější provedení...
wittius Odesláno 10. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. ledna 2014 2wittius: Tipuju že luneta má stejně jako jiné "sportovní" kousky z řady SSC 43mm, tělo bez výstupků 42mm - a teprve s výstupkama kolem korunek (které normálně nemá smysl počítat) to bude těch 45-46mm. Ještě zvaž tu černou povrchovou úpravu, takhle na fotkách je to možná "děsně cool", ale v reálu to není zrovna nejtrvanlivější a nejpraktičtější provedení... popravde ta cierna povrchova uprava ma velmi laka, ale ako pises mam obavu, ze to takto pekne vyzera len na promo fotkach, nemal som sancu vidiet ich nazivo, a obavam sa, ze realita zdaleka nebude tak cool.. co ma dost odradza.. nechcem to potom olutovat, pretoze kupa sa oplati vylucne zo zahranica, kde su neporovnatelne lacnejsie ako u nas...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se