Michael Frešera Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Dnes jsem se zaposlouchal do svých Strel a zjisti jsem, že slyším něco divného. Ktomě klasického tiky-tiky ještě soušasně jakoby něco pružného do něčeho jiného jemně naráželo. Nejvíc mi to připomínalo vlásek, jako by po něčem sjížděl, ale na ten jsem se koukal přes dýnko a má místa dost. Je to trochu i závislé na poloze hodinek, ale nevysledoval jsem žádný pevný vztah. Nemáte někdo nějaký nápad, co by to mohlo být?
JARDA2 Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Já bych řekl že to je normální, kalibr 3133 má takový zvuk i u mých Poljotů.
Michael Frešera Odesláno 10. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2007 No ruský jsou, ale že by kvůli tomu musely tikat dvakrát, to zas ne, to prr! :-D
vito Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Tohle mi připomíná jednu historku, která je sice trochu mimo mísu, nicméně je poučná. Jednou jsem u mého auta /už nevím u kterého/ zaslechl jakési pravidelně se opakující pazvuky. Šel jsem za svým přítelem, zkušeným automechanikem a žádal jsem o odbornou radu. Řekl mi: Jaké máš v tom autě autorádio? Odpověděl jsem: Dobré. Tak si ho dej víc nahlas, poradil mi odborně.
Návštěvník tolja Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 To jsou ruský hodinky, ne !!! Trochu úcty, ........prosím =)
VS Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Připomíná mi to pravidelné dotazy nových majitelů Nikonu D70 a dalších, co to v něm chrastí? Doporučení: fotit a netřepat. Ale poljoty mi taky tak cinkají. Stejně tak staré kapesní Omegy.
Michael Frešera Odesláno 10. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Já mám doma F75, F90x, Proneu 600i, v práci F5, F4, D50 a D70 a nechrastí mi nikde nic. Naštěstí. (Sháním MF-26 a doufám, že taky nebude chrastii :-) ) Ale jestli myslíte, že je to cinkání normální, tak jste mě uklidnili. Akorát mi pořád vrtá hlavou, proč to závisí na poloze? Třeba když je položím na korunku, tak to za chvíli (někdy) přestane...
basic Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Pokud ti D70 nechrast je pokazena a to bez legrace (je tam takova krasna mechanicka vychytavka jestlipak prijdes na to jaka). ale k hodinkam kazdy strojek ale i kazde hodinky maji jiny zvuk, je to mechanika a opravdu nektere zvuky jsou i zvlastni.
Jindra Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Podle mne je to uplne normalni zvuk tohohle kalibru, moje nyni uz druhe poljoty to take delaji, zalezi na poloze Nekdy se to ozyva nekdy ne .......jinak moje nove porizene chronografy me zacinaji trochu desit :-D narizoval jsem je v podeli a od te doby mam temer nemeritelnou odchylku do 5s(za 5 dni) ....tikaj tak tam asi nebude guartz :-D
jjjj Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 jj, to chrastění v digizrcadlovkách je normální, je to čidlo polohy foťáku (focení na výšku/šířku)
altfretka Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Normalni zvuk to rozhodne neni - mne to nedelaji ani jedny, mam 4ks - pravdepodobne to dela setrvacka, kde se pri pohybu na sebe lepi sousedni spiraly vlasku [hlavne kdyz se to ozyva jen v nekterych polohach]. Staci dat k hodinari na vycisteni a namazani setrvacky, pripadne srovnani vlasku.
Petr28 Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Moje kapesní Molnie (myslim 3602, 3603?) taky jakoby cinknou 2x. Koukal jsem se nekolikrat na setrvacku a nic jsem nezaregistroval. Poljoty 2614 to nedelaj.
ladičpian Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 To jsou ruský hodinky, ne !!! Trochu úcty, ........prosím =) Vůbec nic proti, děda má Pobědy z roku 1953......., já jenom, že to k nim tak nějak patří.
African Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Dnes jsem se zaposlouchal do svých Strel a zjisti jsem, že slyším něco divného. Ktomě klasického tiky-tiky ještě soušasně jakoby něco pružného do něčeho jiného jemně naráželo. Nejvíc mi to připomínalo vlásek, jako by po něčem sjížděl, ale na ten jsem se koukal přes dýnko a má místa dost. Je to trochu i závislé na poloze hodinek, ale nevysledoval jsem žádný pevný vztah. Nemáte někdo nějaký nápad, co by to mohlo být? Mé Poljot Aviator také v určité poloze cinkají. Už jsem to tu zmiňoval v jedné diskuzi. Hodinář mi na to řekl, že pokud jdou přesně, mám to nechat být, jsou to přeci ruské hodinky a ty vydávají různé pazvuky. Vlásek prý určitě do ničeho nenaráží, jinak by se prý velmi zrychlovali, pokud by se lepil, či byl zkřiven, naopak by se zase zpomalovali. Takže, pokud ti jdou přesně - nech tomu volný průběh"
vana Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Z mých skromných zkušeností je to lepení vlásku na špinavý zámek regulační ručky. To cinknutí je tím, jak se vlásek na chvíli odlepí od jedné její stěny. Stačí mít pevnou ruku, vzít brslen nebo párátko, pěkně do špičky ho seříznout a jemně mezi vláskem a tim zámkem regul. r. zašmejdit z obou jeho stran. Mě to dělaly i Primky...
Jindra Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Z mých skromných zkušeností je to lepení vlásku na špinavý zámek regulační ručky. To cinknutí je tím, jak se vlásek na chvíli odlepí od jedné její stěny. Stačí mít pevnou ruku, vzít brslen nebo párátko, pěkně do špičky ho seříznout a jemně mezi vláskem a tim zámkem regul. r. zašmejdit z obou jeho stran. Mě to dělaly i Primky... otazka zni, zda se to pro ten dobry pocit vyplati, kdyz jdou hodinky presne a dany clovek treba neni hodinar a musel by hodinky davat na vycisteni
vana Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Já mám z toho tak dobrý pocit, že se mi to určitě vyplatilo musíš tam ovšem zašmrdlat tak jemně, abys nepohnul s regul. ručkou...
Dynno Odesláno 16. května 2007 Nahlásit Odesláno 16. května 2007 To je fakt zaujímavé s tým cinkaním. Ja som sa do Aviator 31681 už dávno započúval a zistil som to cinkanie len v jednej pozícii. V iných keď hodinkami otáčam tak sa to stratí. Presné sú ale dosť. Ďaľšie chronografy sú Strely, ale tie ortiginál s kalibrom 3017. Tam má zotrvačka 18.000 kyvov naproti tým novým (21.600) a je tam kľud a pohoda. Proste necinkajú. Aké máte skúsenosti s tým kalibrom?
Michael Frešera Odesláno 16. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2007 Díky moc za názory, hodinky nosím teprve od 18. dubna, a pravidelně za den se zrychlí asi o 55s. Počkám, jestli to zrychlení bude stabilní a pak si to nechám otevřít u hodináře a začnu s pokusy. Malý jazykový koutek - ... hodinky by se zrychlovaly ... Jsou totiž neživotné ( i když se nám to zdá absurdní)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se