PeterK Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2014 Zdravím chronomaniaci, v cibuliach sa vôbec nevyznám. Mohli by ste mi poradiť, čo som to našiel v dedictve po pradedovi a či by niektoré z nich stáli za repas? Bohužiaľ všetky sú poškodené. Diky, Peter
tondako Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 Ahoj ty první Elgin vypadají velmi dobře, tady bych určitě doporučil je nechat zprovoznit. To si nejspíš praděda přivezl z ameriky.U těchto amerikánských hodinek byly pouzdra většinou jen zlacená, ale kvalitně.Ty Omega vzhledem k tomu, že pouzdro je nejspíš jen ocelové a číselník je v dezolátním stavu, byla by cena opravy vyšší než hodnota hodinek. A ty třetí jsou ruské Molnija, podobné se prodávají dodnes za cca 900 Kč.
Klotzman Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 Pokud u těch Omeg je v pořádku stroj, tak by se dal šoupnout do nového pouzdra a nosit jako náramkové = frajeřina
bohus76 Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 U těch Omeg,pokud by se Ti podařilo sehnat ciferník /sem tam se objeví na Aukru/ a strojek byl funkční,tak bych je nechal také opravit.Píšeš,že jsou poškozené,ale jsou funkční?Chtělo by to fotku stroje /Elgin.Omega/.Počítej,že pár tisíc to bude stát,ale budeš mít hodinky s citovou hodnotou od někoho z rodiny.
Karlos Odesláno 17. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 17. ledna 2014 Hezké dědictví a já osobně bych to s tím stavem až tak černě neviděl. Poškozené jsou, to jo, ale nijak tragicky, prostě mají něco za sebou. Já bych je nechal zprovoznit a nějak oservisovat, aby byly postaráno o strojky (zprovoznění, vyčištění, promazání) a nechal je jak jsou. Eventuálně těm omegám sehnat lepší ciferník.
Jirka318 Odesláno 23. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2014 Dobrý den,měl bych podobný dotaz. A nechci zakládat nové vlákno, proto vkládám sem.Mám po pradědovi cibule se strojkem zn. Balmoral. Rok odhaduju podle švýcarských a německý punců na plášti na zhruba 1920-1930. Zajímalo by mě, zda znáte ve Zlíně, nebo v Brně, nebo jinde poblíž někoho, kdo by je dokázal zprovoznit.Taky bych rád věděl, jak nákladná taková oprava může být (amatérským odhadem - výměna pružiny).Děkuju mnohokrát za odpověď.
bohus76 Odesláno 23. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2014 Počítám,že do 15 stovek výměna+promazání,vyčištění /pokud tam nebude nějaký větší problém/.
Jirka318 Odesláno 25. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2014 (upraveno) Děkuji. A poradil byste peosím i nějakého hodináře? A ještě jeden dotaz, možná hloupý. Mohu plášť vyleštit, nebo je to s hodinkami jako s mincemi, že se nečistí a nechává se původní patina? Upraveno 25. ledna 2014 uživatelem Jirka318
bohus76 Odesláno 25. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2014 (upraveno) Možná bych jej jen očistil od hrubých nečistot a nechal tak,ta patina k tomu tak nějak patří.Pokud přeleštit,tak jen zlehka Sitolem /či jak se to teď jmenuje/,žádný zrcadlový lesk..Pak se pochlub jak prokoukly a tikají. Upraveno 25. ledna 2014 uživatelem bohus76
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se