RobertPlant Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 (upraveno) Nošením podle mě za tu cenu bravurních SKX009 mě stále vrtá hlavou, jaký význam ta pepsi luneta má? Třebas u Rolex GMT-master to je zřejmé, aby prostě bylo vidět, jestli v gmt pásmu je noc nebo den, ale u těchto diversek prostě nevím. Ví někdo zkušenější? Díky! Upraveno 18. ledna 2014 uživatelem RobertPlant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 (upraveno) http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/1067-k-%C4%8Demu-slou%C5%BE%C3%AD-oto%C4%8Dn%C3%A1-luneta/ Tak teď na to vlákno koukám a moc mouder nevidím.Tak jen stručně,slouží k odečtu času při ponoru,barevně je odlišená pro svou co nejlepší čitelnost ve zhoršených světelných podmínkách.Obecně se tvrdí,že v temnotě je poslední viditelnou barvou oranžová.Nemohu potvrdit,nikdy jsem to nezkoušel.Její jednosměrnost je již ve vlákně vysvětlena.Tady je anketa http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/68746-oto%C4%8Dn%C3%A1-luneta-jako-po%C4%8D%C3%ADtadlo-%C4%8Dasu-piva-atd/ Upraveno 18. ledna 2014 uživatelem Daemonultimate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Jsou to potápky a potápěči využívají tzv. třetinové či čtvrtinové pravidlo. (samozřejmě s ohledem kam se ten který ponor nebo penetrace provádí) To znamená 20 na ponor 20 na návrat a 20 na rezervu či dekompresní zastávku je-li třeba. Proto to barevné rozdělení. V praxi ty barvičky mají význam max v čistém moři ale v našich vodách jsem tuto výhodu nezaznamenal.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Pokud Tvůj dotaz směřovaů k tomu, proč je na lunetě červeně vyznačeno 20 min, a zbytek je v jiné barvě, vlákno odkázané DAemonultimate Ti na to neodpoví. Vycházím z toho, že hodinky se neustále tváří jako diversky, takže by tato anomálie měla, alespoň částečně, mít něco společného s potápěním. Napadá mne jediné: kdykoliv se mně někdo blbě (rozuměj bez potřebných údajů) zeptal, jak dlouho může být pod vodou, aby byl ponor bezdekompresní, odpověděl jsem mu 20 na 20. Překlad: 20 minut ve dvaceti metrech .... Sedí to plus mínus minuta a metr. Takže tolik k té zvýrazněné dvacítce. Na druhou stranu musím ale podotknout, že červená barva ve vodě mizí nejdřív (spektrum). Diveři - puristé: netahejte sem algoritmy sycení více než 9 tkání, zbytkový dusík po předchzím ponoru, bezpečnostní zastávky, atd .... Jenom mne tím naštvete, protože já už s flaškama pod vodu nesmím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Jsou to potápky a potápěči využívají tzv. třetinové či čtvrtinové pravidlo. (samozřejmě s ohledem kam se ten který ponor nebo penetrace provádí) To znamená 20 na ponor 20 na návrat a 20 na rezervu či dekompresní zastávku je-li třeba. Proto to barevné rozdělení. V praxi ty barvičky mají význam max v čistém moři ale v našich vodách jsem tuto výhodu nezaznamenal.... A co když plánuješ ponor na 45 nebo 76 minut???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 A co když plánuješ ponor na 45 nebo 76 minut????Boha jeho radši nic bo bych dostal banán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Boha jeho radši nic bo bych dostal banán Teď vážně, klidně do mně, protože Tvá odpověď mi fakt připadala úplně mimo praxi. Nenalézám v ní žádnou logiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Mimo praxi a bez logiky? To nemyslíš vážně že ne? Třetinové pravidlo pokud vím se dosti využívá v jeskyním potápění nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Naprosto s Tebou souhalsím (včetně pravidla čtvrtinového), ale ještě jednou: na co ti je konkrétně vyznačených 20 minut? Zdá se, že oba víme, jak s lunetou pod vodou zacházet. Pro jistotu odpovím ostatním: NIJAK. Tedy nastavím si na lunetě co potřebuji (nemusí to být zrovna délka ponoru) ještě před zanořením. Pak už na lunetu nehrabu. Co má těch 20 minut tedy společného s ponorem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Co má těch 20 minut tedy společného s ponorem?Já si tipnu,slouží žákům potápěčského kurzu ke kontrole zaplacených 20 minut ponoru.Jinak si myslim,že profi potápěči hodinky ani moc nevyužijou,špatně na ně viděj,mají jiné přístroje.A nejdůležitější bude na hodinkách lumi bod na 12. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Ok souhlas. Beru to z pohledu rekreačního potápky, kdo jiný by si na to bral skx. 20 je pro něj důležitá on přece nepotřebuje a vlastně ani nechce jít přes dekompresní čas tedy 60min co je na lunetě..tedy dvacet někam, dvacet zpět a dvacet pro strýčka příhodu. Pokud jo vzal by s sebou jiný inštrument co mu rádo vše vypočítá. Ale chápu jak si to myslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 (upraveno) Pro Démona a Ruma :-) Pánové, asi jsme se shodli. Jenom si dovolím ještě k problematice potápěčských počítačů odcitovat jednoho mého kamaráda se kterým jsme dělali v roce 2000 TMX. Nejbezpečnější potápěčský počítač je ten, co máš doma v pracovně. Naplánovat včetně bailoutů, zalaminovat, a DODRŽET! Jinak zakladateli tohoto vlákna RobertPlant jsme asi trochu zamotali šišku. Na druhou stranu má pro diver debatu skoro dokonalý nick. Nápověda: kdo chce, tak ať si něco přečte o Robert Palmer Upraveno 18. ledna 2014 uživatelem Bert Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Já si tipnu,slouží žákům potápěčského kurzu ke kontrole zaplacených 20 minut ponoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Pro Démona a Ruma :-) Pánové, asi jsme se shodli. Jenom si dovolím ještě k problematice potápěčských počítačů odcitovat jednoho mého kamaráda se kterým jsme dělali v roce 2000 TMX. Nejbezpečnější potápěčský počítač je ten, co máš doma v pracovně. Naplánovat včetně bailoutů, zalaminovat, a DODRŽET! Jinak zakladateli tohoto vlákna RobertPlant jsme asi trochu zamotali šišku. Na druhou stranu má pro diver debatu skoro dokonalý nick. Nápověda: kdo chce, tak ať si něco přečte o Robert Palmer Svatá pravda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Já si tipnu,slouží žákům potápěčského kurzu ke kontrole zaplacených 20 minut ponoru.Jinak si myslim,že profi potápěči hodinky ani moc nevyužijou,špatně na ně viděj,mají jiné přístroje.A nejdůležitější bude na hodinkách lumi bod na 12. :-) Že tys dělal kurz u PADI .... (put another dolar in, pay and die, .....:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumsturm Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Že tys dělal kurz u PADI .... (put another dolar in, pay and die, .....:-) pobavilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Že tys dělal kurz u PADI .... (put another dolar in, pay and die, .....:-)Toho pána já neznám zřejmě jednička v oboru.Jeho lunety budou asi napevno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RobertPlant Odesláno 18. ledna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Robert Palmer je týpek koukám. Já přezdívku mám podle dřív hodně pro mě oblíbenýho zpěváka Tak jsme se teda dobrali řešení, ale zas tak moc přesvědčivý to není: Ok souhlas. Beru to z pohledu rekreačního potápky, kdo jiný by si na to bral skx. 20 je pro něj důležitá on přece nepotřebuje a vlastně ani nechce jít přes dekompresní čas tedy 60min co je na lunetě..tedy dvacet někam, dvacet zpět a dvacet pro strýčka příhodu. Pokud jo vzal by s sebou jiný inštrument co mu rádo vše vypočítá. Ale chápu jak si to myslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PNS Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 ...Tak jsme se teda dobrali řešení, ale zas tak moc přesvědčivý to není:Proč ne? Po 20 minutách je zpravidla čas to otočit, IMHO to logiku má.Zajímavý ale je, že třeba monstra mají zvýrazněno pouze 15 minut, skx009 je halt lepší oddíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 18. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2014 Proč ne? Po 20 minutách je zpravidla čas to otočit, IMHO to logiku má. Já vím, že zase budu za rejpala, ale po 20ti minutách plácání se v (třeba) 10ti metrech není čas nic a nikam otáčet. Leda tak sebe sama na záda, aby sis pořádně prohlídl tu skvělou roštěnku, co zrovna plave nad Tebou .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se