Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To bude tím, že funkci COUNTIF neznáme smile.gif

Ale co když neví, které číslo se opakuje, pokud koukám na fci, tak musím nějak definovat kritérium.

Tedy ještě jednou pro ty pomalu chápavé:

ve sloupci A (řekněme v buňkách A2:A10000) mám seznam čísel. Nevím jestli jsou všechna jedinečná, nebo jestli se tam něco neopakuje. Zjistím to jednoduše tak, že do sloupce B dám funkci COUNTIF. Praktický postup je:

1. do buňky B2 dám funkci. Ve výsledku by měla vypadat takto =COUNTIF(A:A;A2) a měla by vrátit hodnoutu 1, pokud to číslo je v celém seznamu pouze jednou, 2 pokud je tam 2x, 3 pokud je tam 3x... atd.

2. Tuto funkci zkopíruju dolů na konec seznamu, tedy až do buňky B10000 (nejrychleji se to udělá tak, že když stojím v té buňce B2, dvakrát poklepu na pravý dolní roh té buňky; funkce se mi zkopíruje až dolů po celé délce vyplněné oblasti ve sloupci A).

3. Zapnu automatický filtr.

4. Vyfiltruju vše co ve sloupci B není rovno 1. Ve výsledku vidím všechna čísla, která tam jsou vícekrát a vidím i kolikrát tam jsou.

Není potřeba nic řadit. Toto je opravdu nejrychlejší a nejelegantnější postup v Excelu a měl by zabrat asi 3 sekundy času.

Tak to je ještě lepší. Už mi to funguje smile.gif Děkuji.

Odesláno

Nejmenuješ se v civilním životě Luděk M.?

Nikoliv. Měl bych?

Ale ne, to by byla náhoda - měl jsem kamaráda, který si tak občas říkal (Frant. Dobr.) a jmenoval se Luděk a v Excelu se taky slušně vyznal :-)

Bylo by to shledání po letech :-)

Odesláno

Ale ne, to by byla náhoda - měl jsem kamaráda, který si tak občas říkal (Frant. Dobr.) a jmenoval se Luděk a v Excelu se taky slušně vyznal :-)

Bylo by to shledání po letech :-)

Tak to nejsem já. Když jsem přemýšlel o nicku, abych se tu mohl registrovat, nic chytřejšího mě nenapadlo (chvíli předtím jsem poslouchal Buty).

• Po letech...
Odesláno

Nechci plevelit novým vláknem, ale prosím jestli někdo nemá nějakou radu.

V práci jsem si chtěl vytvořit klasický WEB query na export tabulky z online databáze. Problém je, že po tom, co vše vyberu a dám export chce po mně excel 5 parametrů a já za boha netuším, co a proč tam mám vyplňovat ... Asi by to šlo obejít nějakým makrem, ale tomu bych se raději jako neprogramátor vyhnul, asi bych se s tim patlal strašnou dobu ...

Za každý tip díky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...