patrikvogl Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Zdravím nadšence do hodinek. Nedávno jsem si koupil své první mechaniky, do té doby bez jakékoli informovanosti o mechanikách a hodinkách vůbec. Šlo o Steinhart Nav B-Uhr 47 a velká spokojenost. Ale rád bych hodinky ještě jedny a strašně jsem se zamiloval do Archimede Klassik z Chronoshopu. A pak, najednou, jsem uviděl Stowa. A už to bylo :-) Jde mi o čistotu, eleganci a velkou vteřinovou ručičku - prostě mě hloupě fascinuje, jak je plynulá a u svých pilotek od Steinhartu si s tou malou ručičkou moc zábavy neužiju. Zároveň cena okolo 15.000 (což Archimede i Stowy jsou) je cena, kterou bych do toho chtěl dát. Hodinky nebudu nosit k obleku, ale nosím společenštější oblečení (typicky košile, sportovní sako atp.) a tam by se mohli hodit. Steinharty bych pak nechal na "běžnější nošení", jsou takové univerzální. Pro Archimedy hraje to, že jsou na Chronoshopu (skladem, hurá!), Stowa co jsem četl mají hrůzostrašnou dobu dodání? Klidně zkusím i jinou značku v podobné cenové relaci, ale jde mi o velkou vteřinovku a automatiku - protože Steinharty musím natahovat a natahování dvou hodinek bych asi nechtěl (u jednich je to super relax). Ať ETA nebo Unitas je mi jedno, byť bych raději ETA, když Steinharty mám Unitas - ať má člověk trošičku mix. Vzhledově pro mě: Stowa je více retro, Archimede modernější, ale oboje je mi sympatické. Stowa má pěkné zdobné ručičky, ale hodně, hodně úzkou vteřinovku. Děkuji všem za doporučení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 ahoj, defakto sis odpovedel sam, kup si ty co se ti vic libi, kvalita je podobna, me se vic libi stowa ale chvili si na ne pockas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Unitas je manual,takze urcite ETU:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duri86 Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 ja osobne som pre Stowa, ručky a tvar púzdra dokonalé, aj font sa mi viac páči. Myslim že sa oplatí počkať Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikvogl Odesláno 2. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 ja osobne som pre Stowa, ručky a tvar púzdra dokonalé, aj font sa mi viac páči. Myslim že sa oplatí počkaťJak dlouhé jsou dodací lhůty, nemáte tušení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palom Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 ciste esteticky som za stowa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blackhead Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Na jejich webu to najdes, u kazdeho modelu je to jine.Jak dlouhé jsou dodací lhůty, nemáte tušení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikvogl Odesláno 2. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Na jejich webu to najdes, u kazdeho modelu je to jine.Aha, musela se zvolit varianta. 4-5 měsíců Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrej71 Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Ani s Archimede neslapnes vedle, jejich rada Klassik je hodne povedená... Volba je na Tobe :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 stowa:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 a nebo kammer:)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikvogl Odesláno 2. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Zajímavé, Steinhart dělá vlastně to samé co Stowa - http://www.chronoshop.cz/steinhart-marine/steinhart-marine-38 ... ale nevím, v detailech se mi to nelíbí, něco tomu chybí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StefanM Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 (upraveno) Typ Marine robi viac vyrobcov hodiniek. Keby si chcel Archimede, tak mozno je aktualny este tento inzerat:http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/66382-archimede-klassik/?hl=archimede A zostalo by ti aj na potapky:) Upraveno 2. února 2014 uživatelem StefanM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikvogl Odesláno 2. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Koukal jsem na něj, dlouho, ale ta kombinace bílo-modré se mi líbí mnohem více. Na druhou stranu, ve 23 letech jsou ty černější možná "vhodnější", kdo ví - každopádně Archimedy jsou taková "láska na první pohled". Jinak co jsem prohledal, tak podobné zde na prodej jsem nenašel. Každopádně díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zhrado Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Za mňa tiež Stowa, tá kombinácia sa mi viacej páči. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 stowa se bohuzel za posledni rok dva dost pohla cenove. coz na druhou stranu dokresluje, ze je o znacku velky zajem a ze cena rozodne nepujde dolu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 za mě Stowa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GSIA79 Odesláno 2. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2014 Píšeš tady o lásce na první pohled, tak s čím potřebuješ od koho radit? :whistling:Když jsem tyhle Archimede viděl "naživo", nejvíc mě zaujal plastický a trochu složitější cifr. Celkově působí mnohem modernějším dojmem oproti Stowa. Je ti 23let... Archimede cítím jako tu lepší volbu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2014 a nebo kammer:)) Smarja,kolikrat se tady Rolandovo prijmeni jeste napise blbe:-)?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 3. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2014 Stowa, sou víc prďácký Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se