Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tahle novinka od Chr. Warda se mi líbí, stejně jako ostatní modely z Harrison kolekce. Tady mě ovšem zvlášť nadchlo velké day-date. Datum není velké v tom smyslu, že by bylo složené ze dvou kotoučků, ale konečně někoho napadlo zvětšit datový kotouč tak, aby dosahoval až k okraji ciferníku. Nechápu, proč to někdo neudělal už dávno. Hodinky mají průměr 43 mm, luneta je tenká, a přesto je datum až ke kraji ciferníku. Třešínkou na dortu je font dne a data, který koresponduje s ostatními nápisy na ciferníku. Stroj je upravená ETA 2836.

C9HarrisonC9BD_SWK.jpg

Zdroj

Odesláno

Nechtěl jsem - s tak málo příspěvky - reagovat jako první, ale když se k tomu nikdo nemá :) Tohle obecně není můj šálek kávy, ale tyhle hodinky jsou nádherný, za mě 5* :) Ten "big date" se mi taky líbí, působí to na mě dotaženým dojmem, fakt pěkné.

Odesláno

Díky za reakci. O samotné hodinky ani tak nejde; potěšilo by mě hlavně, kdyby se takhle zvětšený datový věnec začal používat běžně. (Ale to se nestane.)

Odesláno

Já to ještě tak nakoukaný nemám, ale mám na ten věnec stejný názor jako Ty. Proč se normálně používá ten klasický, kdy je mezi okrajem ciferníku mezera? Je to jedna z věcí, které jsem si na jiných hodinkách opakovaně všiml a říkal jsem si, že na spousty z nich by se hodilo právě takovéhle řešení. Je to konstrukcí strojku a nebo ten zvětšený věnec pak potřebuje zvětšení pouzdra na 43 a víc mm?

Dík

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...