Přejít na obsah

SVÍTIVOST

Doporučené příspěvky

Odesláno

vím, že je to je úplně off topic, ale při pumovém útoku v Oklahoma City svítovost Timexů Indiglo spustě lidí zachránila život

• Odpovědi 131
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Diskutér
Odesláno

No jasně, třeba takovej horník, aby věděl, kdy má padla smile.gif

Můj otec na šachtě pracuje jako bývalý střelmistr,ale myslím že mi říkal,že nosit hodinky v dole je zakázáno.Kdysi to bylo povoleno,ale dnes se bazíruje na všem kolem bezpečnosti.Ale nevím nevím,které ze svých hodinek by takovéhoto prostředí vůbec vzal.Co mi říkal,tak je má uloženy na "háku". smile.gif Teda pro nezasvěcené - né že by na ně kašlal,ale věci se na šachtě vytahují pomocí dlouhého řetězu přes kladky.Na koci toho řetězu jsou háčky na které se věší věci a v horní části je miska do které se odkládalo mýdlo apod.Háky se pak vytahují ke stropu.Někteří horníci mívají na hácích i 30-40 kg různých věcí. smile.gif Síla! Sorry trochu jsem se rozepsal.... smile.gif

Tomu zákazu věřím. A ten hák? To je velmi praktické... nic se neztratí.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

vím, že je to je úplně off topic, ale při pumovém útoku v Oklahoma City svítovost Timexů Indiglo spustě lidí zachránila život

Jak to myslíš?

Návštěvník Snow
Odesláno

biggrin.gif Jo, píši zásadně v podprsence a dámské hodinky mám připnuté těsně nad lodičkama. Ostatně, nikdo není dokonalý wink.gif

Tak tohle je fakt hustýlaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

Odesláno

diskutér - ano ano, to taky. timexy svítí prostě hodně dobře. ostatně, měli tuším i reklamní slogan se skupinou lidí uvízlou ve výtahu:)

Odesláno

No jasně, třeba takovej horník, aby věděl, kdy má padla smile.gif

Můj otec na šachtě pracuje jako bývalý střelmistr,ale myslím že mi říkal,že nosit hodinky v dole je zakázáno.Kdysi to bylo povoleno,ale dnes se bazíruje na všem kolem bezpečnosti.Ale nevím nevím,které ze svých hodinek by takovéhoto prostředí vůbec vzal.Co mi říkal,tak je má uloženy na "háku". smile.gif Teda pro nezasvěcené - né že by na ně kašlal,ale věci se na šachtě vytahují pomocí dlouhého řetězu přes kladky.Na koci toho řetězu jsou háčky na které se věší věci a v horní části je miska do které se odkládalo mýdlo apod.Háky se pak vytahují ke stropu.Někteří horníci mívají na hácích i 30-40 kg různých věcí. smile.gif Síla! Sorry trochu jsem se rozepsal.... smile.gif

To by jste se divil! Jak se říká "dnes nemáte nic jistého" tak to u háku platí dvojnásob.Dnes a denně se něco na šachtách ztrácí.Pokud je někdo trochu zkušený zámečník tak si poradí.Ale musí zdolat nástrahy koupeláře,který má jediný přístup do koupele v nepřítomnosti horníků. Otec už pár x přišel s tím,že se mu něco ztratilo. :|

Návštěvník Diskutér
Odesláno

diskutér - ano ano, to taky. timexy svítí prostě hodně dobře. ostatně, měli tuším i reklamní slogan se skupinou lidí uvízlou ve výtahu:)

smile.gif hezké.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Můj otec na šachtě pracuje jako bývalý střelmistr,ale myslím že mi říkal,že nosit hodinky v dole je zakázáno.Kdysi to bylo povoleno,ale dnes se bazíruje na všem kolem bezpečnosti.Ale nevím nevím,které ze svých hodinek by takovéhoto prostředí vůbec vzal.Co mi říkal,tak je má uloženy na \"háku\". smile.gif Teda pro nezasvěcené - né že by na ně kašlal,ale věci se na šachtě vytahují pomocí dlouhého řetězu přes kladky.Na koci toho řetězu jsou háčky na které se věší věci a v horní části je miska do které se odkládalo mýdlo apod.Háky se pak vytahují ke stropu.Někteří horníci mívají na hácích i 30-40 kg různých věcí. smile.gif Síla! Sorry trochu jsem se rozepsal.... smile.gif

To by jste se divil! Jak se říká "dnes nemáte nic jistého" tak to u háku platí dvojnásob.Dnes a denně se něco na šachtách ztrácí.Pokud je někdo trochu zkušený zámečník tak si poradí.Ale musí zdolat nástrahy koupeláře,který má jediný přístup do koupele v nepřítomnosti horníků. Otec už pár x přišel s tím,že se mu něco ztratilo. :|

Koumesové jsou všude, viď.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

biggrin.gif Jo, píši zásadně v podprsence a dámské hodinky mám připnuté těsně nad lodičkama. Ostatně, nikdo není dokonalý wink.gif

Tak tohle je fakt hustýlaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

biggrin.gif biggrin.gif

Odesláno

jj.. bohužel" Nechci tady obviňovat koupeláře na šachtách,ale myslím,že v tom taky někdy mají prsty. Otec na šachtu nosí zásadně quartz hodinky Casio nebo Orienty.Jednou mu hodinky ukradly a od té doby už ty straky nekrmí! Na vánoce jsem mu koupil divery od Citizenu a hned si je vzal na šachtu se pochlubit kamarádovi a to jste měl vidět! Podezřelí "kolegové"se kolem něj točili jedna radost! Podruhé si je už raději nevzal.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

To by jste se divil! Jak se říká \"dnes nemáte nic jistého\" tak to u háku platí dvojnásob.Dnes a denně se něco na šachtách ztrácí.Pokud je někdo trochu zkušený zámečník tak si poradí.Ale musí zdolat nástrahy koupeláře,který má jediný přístup do koupele v nepřítomnosti horníků. Otec už pár x přišel s tím,že se mu něco ztratilo. :|

jj.. bohužel" Nechci tady obviňovat koupeláře na šachtách,ale myslím,že v tom taky někdy mají prsty. Otec na šachtu nosí zásadně quartz hodinky Casio nebo Orienty.Jednou mu hodinky ukradly a od té doby už ty straky nekrmí! Na vánoce jsem mu koupil divery od Citizenu a hned jak si je vzal na šachtu se pochlubit kamarádovi a to jste měl vidět! Podezřelí "kolegové"se kolem něj točili jedna radost! Podruhé si je už raději nevzal.

Jo, člověk musí být ve střehu.

P.S. Koupil jsi tátovi hodinky... to je krásné. Tak to má v životě být... Táta si je určitě moc považuje.

Odesláno

Měl z nich velkou radost.Neříkám,že je to bůhvíjaký kus hodinařiny,ale mně a hlavně jemu se líbily. Myslím,že mi to o vánocích vrátí zpět.Mám o vánocích jubileum a už jsme se byli kouknout na ORIS DIVERS TT1 TITAN DATE.Nejspíš se mi rodina složí. wink.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Měl z nich velkou radost.Neříkám,že je to bůhvíjaký kus hodinařiny,ale mně a hlavně jemu se líbily. Myslím,že mi to o vánocích vrátí zpět.Mám o vánocích jubileum a už jsme  se byli kouknout na ORIS DIVERS TT1 TITAN DATE.Nejspíš se mi rodina složí. wink.gif

smile.gif Máš se na co těšit. Ty Oris jsou krásné.

Odesláno

SVÍTIVOST

Proto pamatujme. Když luminiscenční ciferník, pak jedině na hodinkách u nichž  je odezírání  svítících ruček a indexů logické a potřebné. Tak mě napadá, existují  vůbec takové hodinky?

Jasně, přece potápěčské. Všechna ostatní kritéria jsou až na druhém místě, ale potápěčské hodinky musí aktivně svítit, jinak to nejsou hodinky na potápění ale na předvádění v hospodě, že jsem taky potápěč. Zvlášť důležité je to pro technické potápěče, kteří si libují v ponorech za nulové viditelnosti nebo mimo dosah denního světla.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

SVÍTIVOST

Proto pamatujme. Když luminiscenční ciferník, pak jedině na hodinkách u nichž  je odezírání  svítících ruček a indexů logické a potřebné. Tak mě napadá, existují  vůbec takové hodinky?

Jasně, přece potápěčské. Všechna ostatní kritéria jsou až na druhém místě, ale potápěčské hodinky musí aktivně svítit, jinak to nejsou hodinky na potápění ale na předvádění v hospodě, že jsem taky potápěč. Zvlášť důležité je to pro technické potápěče, kteří si libují v ponorech za nulové viditelnosti nebo mimo dosah denního světla.

Souhlas. Velmi důležité.

Odesláno

ja osobne mam zo svietiacich hodiniek zmiesane pocity..... beznemu cloveku je to asi len na to aby to casom zozltlo a opadalo (myslim ta svietiaca farba)....... osobne mi ovela viac vyhovuje iba premyslene kontrastne vyhotovenie ruciek a ciselnika pretoze tak ako tu uz niekto pisal bezny clovek nikdy nepracuje v uplnej tme takze ak si dovidim na spicku nosa, tak by som mal byt schopny odcitat relativne bez problemu cas z kontrastnych hodiniek aniz by museli svietit

ale som za to ze ked uz scietit tak poriadne (viz napr aviatory) ako vsetci vieme aj ked je to v podstate nepotrebne je to o to krajsie smile.gif.... malilinke luminiscencne bodky ktore svietia 1 min od nasvietienia su k nicomu.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

ja osobne mam zo svietiacich hodiniek zmiesane pocity..... beznemu cloveku je to asi len na to aby to casom zozltlo a opadalo (myslim ta svietiaca farba)....... osobne mi ovela viac vyhovuje iba premyslene kontrastne vyhotovenie ruciek a ciselnika pretoze tak ako tu uz niekto pisal bezny clovek nikdy nepracuje v uplnej tme takze ak si dovidim na spicku nosa, tak by som mal byt schopny odcitat relativne bez problemu cas z kontrastnych hodiniek aniz by museli svietit

ale som za to ze ked uz scietit tak poriadne (viz napr aviatory) ako vsetci vieme aj ked je to v podstate nepotrebne je to o to krajsie smile.gif.... malilinke luminiscencne bodky ktore svietia 1 min od nasvietienia su k nicomu.

Souhlas.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...