TomP Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Ahoj, poraďte mi prosím s výběrem digitálek. Moc funkcí po nich nechci - stopky s pár mezičasy, timer, budík (nejlépe s výběrem dne v týdnu, ale nemusí být), vodotěsnost na plavání a šnorchlování, podsvícení displeje. Pak bych taky chtěl inteligentní ovládání (vysvětlím dále) a pohodlné nastavení změny času (letní/zimní, případně časová pásma). Použití bude lehký sport, jízda na kole, výlety do přírody, ale nic extrémního. Zatím jsem vlastnil dvoje Timexy, oboje Ironman, první nejspíš z roku 1998, ty se mi moc líbily, ale ztratil jsem je v Chorvatsku. Na přehledu odkazovaném v jiném příspěvku jsou to nejspíš tyhle: http://www.pmwf.com/TimexOnlineMuseum/IronmanTimeLine/IronmanTimeLine.htm#1998 , tedy ty kousek níž pod nadpisem 1998 continued .Druhé Timexy byly se systémem iControl http://www.pmwf.com/TimexOnlineMuseum/IronmanTimeLine/IronmanTimeLine.htm#2000, ze začátku mi přišlo zajímavé ovládání otočnou lunetou, ale nakonec jsem si na ně nezvykl, ovládání je nepřesné, mechanické provedení příšerné (při pohybu lunetou v ní lupe, plasty se rozlepily), pásek mi nesedí a při posunu času o celou hodinu (při změně času) se vynulují sekundy, takže přijdu o přesný čas. Když jsem se díval na aktuální kolekci Timex, tak tam sice mají hodinky podobné mým prvním Timexům, ale mají přeházená tlačítka (Start+split a stop+reset, původně to bylo Start+stop a lap+reset). Na obou hodinkách jsem si cenil dobře čitelného displeje, jednoduchého a intuitivního ovládání a rozumné velikosti. Něco podobného bych chtěl zase (čímž kvůli velikosti padají Casia G-Shocky, na přibíjení hřebíků mám foťák Zenit a když budu chtít zabíjet, jsou lepší nástroje, než hodinky, třeba lžička). Cena by měla být nejlépe kolem 2-3 tisíc (abych něco ušetřil na opravdové hodinky), vzhled spíš decentní. Díky za všechny nápady. Tomáš
El Nano Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 (upraveno) no tak to bych viděl na nějaký pěkný G-shocky. Kulatý nebo hranatý, jsou jich hromady, stačí si vybrat http://www.gshock.com/ Upraveno 27. února 2014 uživatelem El Nano
ggrand Odesláno 27. února 2014 Nahlásit Odesláno 27. února 2014 Ahoj, pokud jsi zvyklý na Timexy, vem je zas. Casio má až na výjimky debilní ovládání, což tě bude štvát o to víc, že jsi na Timex zvyklý.
TomP Odesláno 28. února 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2014 Díky za názory, zatím to je Timex vs. Casio 50:50. Dívám se, že redakční systém mě utnul asi ve třetině povídání, ale po kliknutí na "Citovat" se objeví v editoru celý příspěvek. Tak kdo rádi čtete, tak si to můžete přečíst touto obskurní cestou.
ggrand Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Odesláno 28. února 2014 Dívám se, že redakční systém mě utnul asi ve třetině povídání, ale po kliknutí na "Citovat" se objeví v editoru celý příspěvek. Tak kdo rádi čtete, tak si to můžete přečíst touto obskurní cestou.Tomu nějak nerozumím.
Frostie Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Odesláno 28. února 2014 Tomu nějak nerozumím.já zase nerozumím tvým řečem o debilitě u Casia. Máš něco konkrétního na mysli?
TomP Odesláno 1. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. března 2014 Tomu nějak nerozumím.Teď už se to zobrazuje správně, ale včera se můj původní příspěvek zobrazoval jenom k prvnímu odkazu (kontroloval jsem i zdroják stránky), čímž docela ztratil smysl. Stejně mi není jasné, jak můžou být Casia tak populární, když mají debilní ovládání. Nikdy jsem nenosil ani nezkoumal, tak nevím, co mě může překvapit.
El Nano Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Odesláno 1. března 2014 já nevím, timexy jsem nikdy neměl, pouze G-Shock a s ovládáním jsem neměl nikdy problém. Takže taky netuším v čem to je debilní.
Stuclik Odesláno 4. března 2014 Nahlásit Odesláno 4. března 2014 Ahoj, ja jsem dlouhodobe spokojeny s Casio DW-5600. Ani velke ani male, na G-shock pomerne decentni a naprosto nerozbitne. Odpocet i stopky jdou do 24 hodin a NASA je ma schvaleny pro lety do vesmiru. Co vic si prat? Na bayi se daly sehnat okolo litru, u nas bys ale taky byl v limitu. Jo a draha polovicka ma nejakou cool inovovanou barevnou verzi s prilivem a svetovym casem (cislo nevim) a tam mi teda ovladani nesedi.
TomP Odesláno 6. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 (upraveno) Ahoj, tak se pochlubím s konečným výběrem. Největší problém asi byl najít prodejnu, kde mají nějaké schopné digitálky vystavené. Nakonec to vyhrály Casia G-7710C. Nakonec nejsou tak úplně decentní, jak jsem si původně představoval, ale líbí se mi. Jsou to asi nejmenší G-Shocky, které jsem našel. Musím se připojit k poznámce ggranda, že Casia mají debilní ovládání, ale jenom lehce. Při počtu funkcí je omluvitelné, že bez manuálu se maximálně tak podívám, kolik je hodin, ale víc mě štvě budík (Snooze Alarm). U všech digitálek jsem byl zvyklý, že stiskem kteréhokoliv tlačítka se budík umlčí a začne pípat za cca 5 minut a tlačítko, které je nejmíň na ráně ho umlčí definitivně (tedy jenom pro ten den). U Casia musím provádět černou magii (nemáte někdo kořen mandragory a roh jednorožce?), jinak to prostě pípá a pípá (celkem 7krát). Na závěr se pokusím přidat fotky:Tohle jsou nové hodinky. Ve všech parametrech předčí mé staré hodinky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle jsou staré hodinky. Z tohoto úhlu není vidět, jak jsou dobité, ale počet součástek už je nižší, než když byly nové. Podle vrypu na zádi ají kalibr 839 H8J3. Kdybyste je někdo chtěl na pokusy, tak se můžeme domluvit. Pokud by v pokusu ovšem figurovala kovadlina a 10kilové kladivo, tak bych to chtěl i vidět. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. dubna 2014 uživatelem TomP
ggrand Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2014 Debilní? Tak jo:Casio nedokáže svítit a pípat dohromady, to znamená, že třeba u G7710 když se spouští odpočet stopek, tak hodinky pípáním označí start a po startu zablikají-k čemu to teda je, když je to zpožděné? To je jen detail, mnohem horší je, že pokud má člověk zapnuté pípání tlačítek, tak ve tmě nenastaví budík. Hodinky zhasínají. A pokud má pípání vypnuté, tak člověk musí rozsvěcovat každou 1,5-3(5) vteřiny. Jenže třeba u GWM5600 je tlačítko osvitu zároveň i tlačítko + nebo -(nepamatuju si) v nastavování budíku. Takže nezbývá než si počítat, kolikrát co zmáčknu a pak zkontrolovat. Timex svítí tak dloho, dokud mačkám tlačítka.Za další, když nepotřebuju např. worldtime, nebo jinou funkci, tak si to u Timexu v menu vypnu a nemusím to překlikávat. S tím je spojen i návrat do obrazovky hodin po použití funkce - nemusím překlikávat vše ostatní, ale tohle mají některé géčka taky (asi tak 2 modely z nynější řady).Zrovna u modelu G7710 mi musel Lub poradit fígl, jak mazat paměť stopek(samozřejmě, že teď už si to nepamatuju). Nikde v návodu jsem se to nedočetl. Timex? Naprostá pohodička jedním tlačítkem. Vůbec i provedení mezičasů a paměti stopek je u Timexu udělané přehledněji.Budík lze u Timexu nastavit na každý den/pracovní den/víkend. Docela užitečné pro člověka s pevnou prac. dobou. Budík se zapíná sám, pokud ho člověk po probuzení nevypne v obrazovce budíku. Na 2. stranu Timex neumí budík na dané datum, ale to většina géček taky ne.Když zapnu stopky, odpočet atd. na Timexu, vidím na hlavní obrazovce ikonku dané činnosti, takže vím, že na pozadí funkce jede. Géčka až např. na Mudmany tohle neumí.Timex s člověkem komunikuje, např. napíše Hold to set, když zmáčku Set u času. Géčka tohle umí až s Rangemanama. Celkově se Casio s tímto modelem přiblížilo dost v ovládání k Timexu.Timex ve většině případů svítí míň než Casio. Má to logiku. Když už nevidím na hodinky, tak si pro odečet času nepotřebuju svítit do očí led svítilnou. Timex svítí tak, aby neoslňoval. Další vychytávkou je noční režim, kdy při stisku kteréhokoliv tlačítka se hodinky rozsvítí. Super funkce např. na noční běhání, kdy člověk vidí okamžitě např. mezičasy atd.Zobrazení data - taková elementární blbost a Casio na 99% modelů není schopno pochopit, že ne celý svět používá datum ve formátu MM/DD. U Timexu to lze prohodit.Všechno tohle jsou takové drobnosti, které dělají v každodenním životě Timex o tolik příjemnější. Ale k tématu : Gratuluju. Sám jsem je měl v této verzi, tak i v inverzní. Docela povedené hodinky. Hlavně takové jiné vybočující géčka. Měl jsem je na běhání, ale malé číslice se za běhu blbě četly, tak jsem je vyměnil za Timex, ale jako univerzály jsou, myslím, super.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se