Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtěl jsem se Vás, drazí kolegové zeptat, kde tisknete fotky ?

Mám asi 500 fotek z dovolené a rád bych je nechal někde vytisknout. Vždycky jsem to posílal do Happy Foto, ale ta kvalita je tam nic moc. Rád bych to dal někam, kde třeba u přepálených fotek upraví jas nebo tak něco. Máte někdo nějaký tip ?

Díky

Tom

Odesláno

Körner digi foto, kvalita v porovnáním s Happy foto úplně jiný level. Tisknou na Kodak Royal papír, spokojenost i s manuálním i automatickým procesem zpracování, velký formát taky dobrý a i poměrně slušný foto na plátno. Jinde už netisknu + mají občas na některý formát fotek akci.

Odesláno (upraveno)

Cokoliv, co chci pak vytisknout, řeším ve FotoSkoda a určitě spokojenost. Faktem je, ze je to max cca 10 fotek za rok.

Upraveno uživatelem addalbert
Odesláno

já občas něco nechám dělat ve Fotolab.cz, zřejmě stejné služby a asi i technologie jako u většiny podobných fotoslužeb. U mě to tenkrát vyhráli tím že jako jediní měli program pro Linux a taky je tady nedaleko provozovna kde se dají fotky vyzvednout bez poštovného. Dělal jsem u nich i fotoknihu, teda spíš sešitek s fotkama z jedné akce pro pár známých. Poměrně snadno se to vytvoří v tom jejich programu a vypadalo to dobře.

Odesláno

Cokoliv, co chci pak vytisknout, řeším ve FotoSkoda a určitě spokojenost. Faktem je, ze je to max cca 10 fotek za rok.

Taky to jsou dardy, 8 Kč za fotku. Když jich mám 500,- tak už je to slušnej balík oproti to Happy Foto. Říkal jsem si ještě tak 4 Kč...

Odesláno

Sice je to OT ale nedá mi to. 500 fotek?
Z dovolené tisknu maximálně 50 fotek, víc nemá smysl protože jsou většinou nicneříkající... Neřikám že to musí být nutně tvůj případ :) jen kdyžtak k zamyšlení.
Ty hodně povedené (příroda) tisknu na A4 a větší, do rámečků.

Dřív jsem taky sekal takové kupy fotek a bylo to peklo i na zpracování, teď už radši méně a (snad) lepší.
Zejtra se zeptám, kde to vždycky tiskne žena.

Odesláno

500 fotiek je šialenstvo, hlavne pre toho, komu ich budeš ukazovať :). Ale teda žarty bokom, ja som podobnú záležitosť riešil v podobe knihy ako darčeku k okrúhlym narodeninám pre pani matku. http://www.blurb.com/, kvalita je v porovnaní s fotopapierom mizerná, ale v konečnom dôsledku to vôbec nevadí.

Odesláno

Pánové, myslím, že pohoršovat se nad 500 fotek jako nad obrovským množstvím je lehce mimo. Nepředpokládám, že má Tomáš 500 fotek z jedné akce a i kdyby, je to jeho business. Třeba fotky z digitálu zatím nikdy tisknout nenechal a chystá se nechat si vytisknout archiv za posledních 10 let (stejně, jako to mám v plánu já a u 500 rozhodně nezůstanu). Však vytáhněte krabice z podpostele a spočtěte si, kolik tam těch fotek máte ;)

No ale k tématu - klidně doporučím "lidové" fotolaby Fotolab.cz a Tetafoto.cz (což je jedno a to samé, jen pod jiným logem) - ceny srandovní (10x15 mají za 1,9Kč na "obyč" papír a na lepší asi za 3Kč) a kvalita dobrá. Nechávali jsme tam dělat několik knížek + A3 kalendáře a i z nepříliš kvalitních fotek vylezly velmi hezké výsledky. Je pravda, že u svých snímků jsem zakázal korekci ze strany fotolabu, ale i tak jsem byl spokojen.

Ideální podle mě bude, když si z těch 500 vytipuješ řekněme 10 fotek - nějaké hodně kontrastní, nějaké hodně jasné nebo naopak tmavé, nějaké, kde je hodně barev atd a necháš si tuhle selekci vytisknout u více firem. Sice vyhodíš do luftu pár peněz, ale budeš mít jasno, jaký výsledek můžeš kde čekat a kam pak bude nejlepší poslat všech těch 500 snímků ke zpracování. 

Odesláno

Já mám cca 3 fotoalba, možná 1000 fotek za sedm let, to ale spravuje přítelkyně, já jí jenom občas upravím nějakou fotku.

A souhlasím s McStingerem, fotky pro sebe mám v počítačí seřazené podle názvů a datumů událostí (tedy mnohem rychlejší než tahat krabice z podpostele), ukazovat někomu těch 50 fotek je ještě OK, u stovky už budou umírat nudou a u pětistovky už se z nich bude sypat prach :D A pokud to nechceš nikomu ukazovat tak zas nevím, proč to takhle tisknout... Ale jak říkám, to je tvůj názor.

Odesláno

Co se mě týče, tak to taky řeším pro přítelkyni. Ona a její rodina se hrozně rádi hrabou v albech - máme jich asi 30. Co se týče mě, tak já vždycky říkám, že mám dobrou paměť, takže si neprohlížím ani fotky v PC ani vytisknuté, protože jsem tam byl osobně :-)

To peklo, když jsme na návštěvě u její třetí babičky, prohlíží se opět album o 500 fotkách a k tomu slyším popáté ten samý výklad, si asi dovedeš představit :D

Odesláno

a největší peklo je prohlížení fotek cizích dětí :wallbash:  

Doporučuju k tomu zasednout a přebrat to. Po vyhození vyloženě nepovedených, mnohokrát se opakujících, zbytečných, trapných a jinak nežádoucích, jich zůstane tak 100. A z toho už se dá udělat album tak s 50 fotkama co budou stát za podívání. Teda jestli jich chceš nechat tisknout 500 tak je to samozřejmě tvoje věc. Ale i tak doporučuju vybrat 50 nejlepších a nechat udělat třeba nějakou fotoknihu. Za pár stovek to vypadá dobře a na ukazování návštěvám je to mnohem přítulnější než fotky nacpaný v těch igelitových futrálech. https://www.fotolab.cz/cewe-fotokniha.html v provozovnách mívají ty knihy na ukázku vystavené, vypadá to fakt dobře.

Odesláno

Já to návštěvám necpu :D Moje návštěvy to nezajímá :D A návštěvy, co k nám zve přítelkyně si to zasloužej, za to, že k nám lezou :D Já jsem vybral 100 fotek co se mi fakt líbily, byly nějak vtipný nebo měly atmosféru - ty jsem ukázal v hospodě za 10 minut a bylo hotovo :-) Přítelkyně musí mít 500 vytisknutých fotek - dokud nebude 500 krásných,  vytisknutých fotek, nebude klid :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...