pecizek Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Jdu se pochlubit. Dnes jsem v Brně vlítnul do nějakejch klenotů a byl jsem mile překvapen. Kromě záplavy předmětů značky Bentime, které si říkají "Hodinky" vidím že mají i Primky což už se jen tak nevidí. Koukám se ... všechny jsou QUARZky a marně hledám mechanické. A tu najednou zaslkený točícíse elektrický stojan " Přvalil " jediné mechanické primky ...Prim Sport II automat v nerezu i s orig. páskem za 1960,- Kč. Okamžitě jsem je vzal.
chaver Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Jdu se pochlubit. Prim Sport II automat v nerezu i s orig. páskem. Okamžitě jsem je vzal. Závidím řekám... ty mi chybí ve sbírce. Pokud vevnitř není Miyota, ale kalibr 69, tuplem závidím
pecizek Odesláno 17. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Za tu krásnou cenu by mě nevadila ani myota. Ptal jsem se prodavačky, ale ta mi víc neřekla. Jen mi ukázala nějaký starý katalog, kde tyto sportky byly zobrazeny ve dvou provedeních a to s plastovým řemínkem ( moje ) nebo s kovovým tahem, ale o strojku ani zmíňka. Kupoval jsem je s vědomím, že tam bude myota. Teď mám brouka v hlavě protože mám nutkání je rozdělat. Nejsou náhodou plněny plynem ?
VS Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Za tu krásnou cenu by mě nevadila ani myota. Ptal jsem se prodavačky, ale ta mi víc neřekla. Jen mi ukázala nějaký starý katalog, kde tyto sportky byly zobrazeny ve dvou provedeních a to s plastovým řemínkem ( moje ) nebo s kovovým tahem, ale o strojku ani zmíňka. Kupoval jsem je s vědomím, že tam bude myota. Teď mám brouka v hlavě protože mám nutkání je rozdělat. Nejsou náhodou plněny plynem ? Plynem jsou plněny určitě. Speciální směsí dusíku a kyslíku. To dýnko se mi zdá trošku jiné. Strojek poznáš sluchem, Myiotu skoro neuslyšíš a tiká rychleji, zvuk kalibru Prim je hlasitější. Myiota je automat, tak je nechej dojít a pak s nima otáčej, jestli je to automat, začnou zase tikat. Myiota má dvě polohy korunky, v první přetáčí datum. To Prim neumí. Tak to poznáš hned.
pecizek Odesláno 17. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2007 No automat je to určitě, jednak je to napsáno na ciferníku a je to slyšet při pohybu ruky, že se natahují. Strojek je normálně slyšet a že by byl nějak extrémě tichý ( jako tatínkovi Omegy ) to se říct nedá. Že by kalibr 69 ?
Návštěvník tolja Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Zkus porovnat frekvenci s nějakými mech. primkami, ale také bych tipl myiotu
VS Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Spíš kalibr Prim 72 http://www.prim.cz/images/103.jpg
jfk Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Je to docela zázrak vidět ještě něco takového prodávat. Mne se to nepoštěstilo.
Návštěvník tolja Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Spíš kalibr Prim 72 :)http://www.prim.cz/images/103.jpg Já si myslel, že to je džouk, a taky jo, ale samozřejmě máš pravdu =)
pecizek Odesláno 17. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2007 No prodat je nechci, ale jen tak pro zajímavost, zakolik by se daly vydražit ?
chaver Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 No automat je to určitě, jednak je to napsáno na ciferníku a je to slyšet při pohybu ruky, že se natahují. Strojek je normálně slyšet a že by byl nějak extrémě tichý ( jako tatínkovi Omegy ) to se říct nedá. Že by kalibr 69 ? Kalibr 96 (devadesát šest) je při "automatickém" natahování poměrně tichý, kalibr 69 (šedesát devět) je od něj údajně odvozen. Zato Miyota dělá kravál, podle toho by se to mohlo poznat i bez otvírání, aby jeden nenarušil tu speciální směs dusíku a kyslíku. Jinak doporučuju investovat pár stovek do držáku a otvíracího klíče, pokud chcete koukat na strojek. Samodlabo otvírání vede jen k poškození pouzdra (případně ruky) a znehodnocení hodinek (tělo si pomůže samo, pokud na to nepůjdete příliš brutálně ).
pecizek Odesláno 17. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Ale to je vlastně jedno, hlavně musím přijít na to, co je to za kalibr..... dneska nespím
pecizek Odesláno 17. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Díky za informace. Momentálně to nemůžu porovnat s kalibrem 96 protože jedny letecký primky mám na renovaci u PRIMu ale je pravda, že při natahování dělají docela kravál, asi je to miyota ....... stejně mám z nich obrovskou radost
VS Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Zkus, jestli má korunka 3 polohy a víš to hned. 1. povytažení šteluje datum, druhé čas. Jestli jo, tak je to Myiota. A neber to tak, že je to něco horšího.
chaver Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Zkus, jestli má korunka 3 polohy a víš to hned. 1. povytažení šteluje datum, druhé čas. Jestli jo, tak je to Myiota. Ech, pravda, moje hobby je spíš zvuk . V jednoduchosti byla, je a bude síla.
pecizek Odesláno 17. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 17. května 2007 Rada nad zlato. Ano korunka má 3 polohy - je to myiota. Konec akce...
Návštěvník tolja Odesláno 17. května 2007 Nahlásit Odesláno 17. května 2007 No prodat je nechci, ale jen tak pro zajímavost, zakolik by se daly vydražit ? To se nedozvíš, dokud to nezkusíš, ale na velký zisk to nevidím.
ZI Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Ještě je jedna možnost jak u nových primek kupovaných u hodináře poznat kalibr. Podívat se na zadní stranu, kde by měla být nálepka s etiketovače a nějaká čísla. První udáva kalibr. Mám to potvrzené u dvou hodinek: u sportů II nerez s myiotou - ty tvý a sportů II bez šroubovacího dýnka,mosaz, datumovka na 6, kalibr 68 (kupovány před 14 dněmi za 950,-). A možná je ještě jeden znak sportů s myiotou a to odolnost do 40 m.
VS Odesláno 18. května 2007 Nahlásit Odesláno 18. května 2007 Myslím, že cena, za kterou jsi je koupil odpovídá. Neví někdo, jestli existují dvě varianty nerez pouzdra SportII pro kalibr 68 a Myiota nebo je jedno pouzdro?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se