Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak kdyby to náhodou někoho zajímalo, pořídil jsem nakonec Polar M400. Za výborný peníze, běhat jsem s nim byl zatim tak dvacetkrát, mile mě překvapila přesnost GPS - na pořád stejný 8 km trase dělaj maximální odchylku 50 metrů. GPS si to chytne během minuty, pak už stabilní signál, ještě mi to nevypadlo. Občas si teda zablbne vejškoměr, ale to mi je fuk. Spojení s PC dobrý a rychlý. Slušná konfigurovatelnost, akorát kadenci to nemá, ale s tim bych stejně nevěděl, co mám dělat. Má to i nějaký sledovací funkce přes den, že to počítá kroky a tak, to moc nepoužívám. Ale mám dojem, že je to nějaký dost optimistický:)

Co mi na nich jediný vadí je to, že jsou hodně velký přes zápěstí. Já na to ruku mám, ale pro ženskou, notabene běžkyni, by to bylo nositelný jenom přes potítko - to Polar moc nevychytal.

Dobrá recenze zde.

http://www.dcrainmaker.com/2014/09/activity-tracker-review.html

• po měsíci...
Odesláno

Tak pokukuju po něčem co by se dalo nosit i jinak než na sport. Líbil by se mi Fénix 3, ale za tu cenu. Asi ne.

Tak už jsem myslel, že mám vybráno - Suunto Ambit 3 RUN. Ale teď jsem zjistli, že to nemá vibrace!!! A já myslel, že je to dnes už standardní funkce. Pro mě je to zásadní.

Forerunner 220, neumí navigovat, 620 je moc drahý. Takže asi zbývá jen starší Fénix 2.

Hovořím tady o kulatých hodinkách. Hranáčů 310XT už bylo dost.

Máte někdo ještě jiný nápad? 

Odesláno

Já nakonec před pár týdny pořídil ty Garmin 220 a zatím šlapou bez chybičky...

Skvěla nastavitelnost, slušná porce funkcí, přehledný, intuitivní ovládání (vše jsem nastavil bez mrknutí do návodu), hodinky jsou komplet v češtině. Spolehlivý a přesný GPS, snadný propojení s PC. Navíc spojení s Garmin Connect na netu, přes BT spojení s telefonem.

• Po roku...
Odesláno

Polar měl táta před pár lety a nakonec ho skoro nenosil, že to prý nebylo pohodlný. Já když jsem to cca před 2 lety řešil, tak byl Tom Tom jasnou volbou - není potřeba hrudní pás, kterej mi přijde neskutečně otravnej, má super SW podporu od výrobce s častou aktualizací SW podle připomínek uživatelů (to ostatní výrobci v tý době neměli, nevím jak dnes) a navíc to umělo synchronizovat s Runkeeper aplikací, takže ukládání tras pro přehled o tréninku. Musím říct, že jsem ho nakonec nekoupil, protože jsem v tý době částečně přestal běhat, ale po pročtení spousty testů a fór to byla nejlepší volba ke koupi v tý době.

Odesláno

FR 235 je super volba...Ja pouzivam uz cez 2 roky FR220 (vtedy Garmin este nerobil hodinky s meranim tepu na zapesti) a hovorim si ked prestanu fungovat, pojdem do FR235. Maju vsetko to co potrebujes, a aj v zime ked pojdes behat mozes k nim hrudny pas pripojit, v lete mas o starost menej :)

A potom Garmin connect je to co Ta pri treningu udrzi, ked budes sledovat vsetky tie statistiky co tam maju + aj preddefinovane treningove plany na rozne vzdialenosti. Tak uzivaj a behaj! 

Odesláno

Mám z nich zatím radost, je to přesně to, co jsem potřeboval. Jsou při běhání krásně čitelný, upozorňují vibracema a měří vše na co si vzpomenu. Teď jen pořádně běhat, zatím je to bída:-)

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

xcmaniax: Mam úplně stejný vyber jako ty a rozhoduju se mezi dvěma typy. Polar M400 jak píše Micey, nebo Garmin Forerunner 25. A pak se ještě hodně nabízí ty TomTomy nějaké. Zatím jsem nejvíc nakloneny tem Garminum, ale ostatní mají taky par věci které se mi líbí. Třeba ty TomTomy, ze si pamatuje předchozí trasu a když bezis tu samou, tak ti to srovnava jak jsi na tom oproti minule. Garminy zas mají krokomer atd. Takze furt vaham.

Tak krokomer mají i ty Polary.

Upraveno uživatelem Marfael
Odesláno

Prozatimní zkušenosti s Garminem: skvělá čitelnost displeje při běhání, super propojení s jejich SW a spoustu fitness fičur. GPS se chytne rychle, ale běhám hodně v Praze ve Hvězdě a když je nad hlavou hodně stromů nebo je dost klikatá cesta, tak měří nepřesně (pomalejší tempo než reálné), to bude ale asi všude. Pod nebem ok. Měřič tepu funguje obecně dobře, má ale občas výkyvy, který nejsou automaticky odstraněný ani v SW (akutní nárust z 145 na 170 nebo pokles na 110...), to samý při dlouhodobém sledování aktivity, kdy to nechá ve statistikách nesmysly jako 30 atd. Ovládání je jednoduchý a přesný, skoro vše jde nastavit. 

Odesláno

Tyhle výkyvy mě třeba docela od koupě odrazují, ale výpadky čtu prakticky u každých značek. Jde mi hlavně o přesnost tepu a GPS. Přečetl jsem už snad všechny recenze a každé mají něco...

Odesláno

S GPS to nebude asi nikde moc lepsi, kor v tom lese. Mereni tepu bude urcite top u Polaru s pasem, tam to maji historicky vymakane. Ke Garminu se samo pas da dokoupit taky ( hlavne na zimu). Ty vykyvy nejsou zadny drama, na delsi nezecky trenink to je urcite dostacujici. Na rychlejsi tempovy trenink a treba kopce, kde se na dalsi usek jde po spadnuti tepovky na nakou hodnotu, bych sel urcite do pasu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...