Miroslávek Odesláno 16. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2014 Děkuji oběma , jdu se v tom zorientovat a shánět lístkové pragotrony. M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yaro Odesláno 17. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 Děkuji oběma , jdu se v tom zorientovat a shánět lístkové pragotrony. M.Tak to přeju hodně úspechů , koupit se dají, ale ceny nebývají zrovna nejnižší, ještě tak někde "zachránit" ze zdi nebo sehnat od kamarádů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luděk1 Odesláno 2. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2015 Ahoj, jsem tady nový. Oslovily mne tyto třístovky na 12V, zkoušel jsem je napojit na trafo které je na obr.No a nějak se nechtějí natáhnout. Tady jste všichni znalí, prosím o radu. Mám slabé trafo, nebo je to jiný problém? Děkuji za odpověď. Luděk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 4. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2015 Ve filmu "Copak je to za vojáka?" jsou k vidění vojenské černé Pragotrony s "meči" na cifru.Je to jen fikce filmu, nebo se opravdu dělaly? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1007 Odesláno 23. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2016 Ahoj všem obdivovatelům Pragotronu,jsem rád, že se najde několik lidí s podobnou zálibou. Já jsem koupil spíše z recese do dílny mateční hodiny EH - 1, a mám k nim připojené tyto podružné hodiny: IPJ 061(listové), a 2x C30. Hlavní hodiny napájím zdrojem 230/24V 60VA, a mým jediným problémem je, že se hlavní hodiny(tudíž i podružné) během 24 hodi spozdí o cca 4 minuty. Zkoušel jsem i přidat nepatrně napětí na 26,2V a výsledek nulový.Přivítám jakýkoliv nápad, radu, nebo pomoc který povede ke správnému chodu hodin.Předem díky za nápady Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 23. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2016 ty hodiny jsou elektronické, krystalem řízené, mám dojem že základ je stejný jako u řady ESH. Změna napětí nepomůže, asi je vadný krystal nebo ujetá nějaká součástka oscilátoru. Možná zkusit doladit, třeba si s tím někdo hrál a rozladil to. Nevím jak to je u tohohle typu, u řady ESH je oscilátor v pravém dolním rohu desky. Je tam ladící kapacitní trimr, takoví skleněná trubičkovitá věc ze které na jednom konci kouká šroubek. Nemám s tím moc zkušeností, nevím v jakém rozsahu se to dá ladit a kterým směrem s tím hýbat, holt musíš zkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1007 Odesláno 23. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2016 Děkuju za tip začnu experimentovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Ahoj, jsem tady nový. Oslovily mne tyto třístovky na 12V, zkoušel jsem je napojit na trafo které je na obr.No a nějak se nechtějí natáhnout. Tady jste všichni znalí, prosím o radu. Mám slabé trafo, nebo je to jiný problém? Děkuji za odpověď. Luděktrafem to určitě není, ono to má celkem malý odběr. Starší typ jsem viděl provizorně napájený z plochých baterií a běželo to snad i několik měsíců. Ten systém je jednoduchý, na předchozí stránce je od uživatele yaro fotka. Na tom velkém kole, setrvačníku, je kontaktní kolík, jak stroj jde, kolo se otáčí, závaží klesá. Kolík se dotkne kontaktu, elektromagnety nahoře přitáhnou a postrčí to kolo, to se setrvačností pootočí a natáhne závaží. Když sundáš stroj, je jen nacvaknutý na sloupkách, tak jak je to na obrázku, bude se to pořád natahovat a vypouštět, otáčet sem tam. Pokud se to nenatahuje, může být vadný některý kontakt, nebo nějaký spoj, nejhorší by bylo vadné vinutí elektromagnetu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza1007 Odesláno 24. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 2016 Jenže já mám typ EH1, což je bez toho ozubeného kola a možnosti signalizace...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alda73 Odesláno 25. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2016 Hh Odesláno z mého Z10 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alda73 Odesláno 25. ledna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2016 Hh Odesláno z mého Z10 pomocí TapatalkOmlouvám se, psal jsem za chůze a ještě z toho pitomého BB... Chtěl jsem vložit foto hodin, které jsme v létě sundávali z haly. Zřejmě největší model: Odesláno z mého Z10 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 16. dubna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2018 úlovek ze soboty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peter2 Odesláno 9. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2018 Pozdravujem priatelov stareho Pragotronu, idem sa aj ja pochvalit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 15. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2019 (upraveno) Oživím starší vlákno.. Nedokazal by nekdo identifikovat tento strojek? Je v PJ-30 https://f.aukro.cz/images/sk6950379469/81657142-240d-4928-8307-8d63b8efc36c Upraveno 15. července 2019 uživatelem jawarmaniak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 15. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2019 (upraveno) to je systém IBM mám ho taky, nicméně jsem ho ještě nezprovoznil. přes něj je ještě standartně plechový kryt. Upraveno 15. července 2019 uživatelem ferrycz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 16. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2019 Děkuji za odpověď. Je buzení strojku stejné, jako i PS-1? Tedy minutovými impulzy? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 19. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2019 (upraveno) Popravdě uplně netuším, dostal jsem dvoje a oboje mají třížilový přívod, tedy jsem ještě ani nekoukal jak je to zapojené, ale koukám na obrázek od tebe a ty máš dva prameny, tedy předpokládám že to bude mít minutové impulsy jinak by to nebylo snad ani možné. to vyzkoušej a uvidíš. Upraveno 19. července 2019 uživatelem ferrycz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 19. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2019 (upraveno) http://www.muzeumhodin.info/decin_regulaceIBM.htm Tak jsem pogooglil a našel toto.. Verdikt: IBM lze provozovat na dvoulince, jako Pragotron, musí se jen preklamovat svorka A a B, nebo kabel napojit na střední svorku, jak to mám já. Buzení strojku je pomocí minutových NEPOLARIZOVANÝCH pulzů, ale polarizované tomu nevadí. O víkendu je zkusmo zapojím, tak uvidíme, jestli poběží Upraveno 19. července 2019 uživatelem jawarmaniak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferrycz Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Skvělý počin, dej vědět jak to cvaká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jawarmaniak Odesláno 26. července 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2019 Bylo potřeba trochu seřídit vratniuou pružinku na západce, ale na generatoru pulzů od pana Zajice už běhají od soboty naprosto spolehlivě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se