Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

Poznate nejake miesta v Brne kde by sa dali zohnat nejake starsie kusky? Pripadne, kde by sa dali nejake zobrat do ruky, prezriet?

Diky

Odesláno (upraveno)

To mi nejak nedoslo, ked som to postoval. Tak zacnem ja, ak sa chce niekto pridat piste, ak nie, ignorujte :) Jediny zaujimavy kramek ktory poznam je Vetesnictvi na anenske:

Naposledy som tam bol asi pred mesiacom ale nepozeral som na hodinky,ale na fotoaparaty. Dostat sa tam je niekedy umenie, ale pred 2 mesiacmi otvoreny este boli.

https://plus.google.com/102869094157927994746/about?hl=en 

Upraveno uživatelem jokob
Odesláno

Tak konkrétně do tohohle vetešnictví jsem se vypravil několikrát a vždycky měli zavříno, tak ať si trhnou nohou.

A jinak to vidím podobně, jako s těma houbařema.

Odesláno

Udelej si vylet do Prahy a o vikendu si zajed na KOLBENOVOU.. Osobne nevyhledavam vintage kousky,ale jinak tam obcas zajdu a nakupuji vse co mi padne do oka a co usmlouvam na cenu vyhovujici...Osobne jsem tam videl hodne kousku od Prim pres Rusko..stav jsem nezkoumal a cena dle dohody jako u vseho tam.) je to blesak se vsim vsudy.takze by tam naky tikajici poklad pro tebe byt mohl..

Jo a doporucuji zvolit vhodny outfit,mysleno cim horsi tim lepsi pro vyjednavani na cene .) sam jsem byl svedkem toho,kdyz pan hned po mne dostal o 30% nizsi pocatecni nabidku na stejne zbozi.)) ale to samozrejme nemusi platit u vsech prodejcu..

Odesláno (upraveno)

Diky za odpovede, minuly vikend som bol v prahe a prestupoval som na florenci tak som bol skocit pozriet bazary pobliz. 

Ak ma niekto zaujem, na tejto adrese je novy bazar (google to fotil este pred tym asi jak bol otvoreny):

A typek tam ma stare primky za 400, takze ak ste pobliz, tak sa mozte ist mrknut. Nema ich vystavene, treba sa na ne pytat.

Upraveno uživatelem jokob
Odesláno (upraveno)

Označení "staré Primky za 400" je hodně širokej pojem.

Upraveno uživatelem Wanderer
Odesláno

:) tak boli tam asi 4-5 typy. Mal som naponahlo a nic ma nezaujalo, hladal som prim SPORT ktory tam nemali. Pamatam si, ze tam mali model so zvacsenymi cislami na 3,6,9,12 hodine. 

Odesláno

V Brně toho moc není. A narazíš na stejný problém jako kdekoli. Majitelé vetešnictví nejsou hlupáci a cokoli má cenu, tak sami dají do aukce. Pokud ne, tak stejně za to adekvátně zaplatíš. Pak můžeš procházet vetešnictví plná bezcených krámů. Konkrétně v případě švábů, když jsem sháněl thonetky, tak mi majitel říkal že nemá a i kdyby měl, tak sám potřebuje ještě dvacet. Tzn. že většinu těchto krámků vlastní kšeftaři, kteří pak shánějí věci na konkrétní objednávku. Stejné je to ostatně všude. Např v Římě jsem prošel všechny blešáky. A to mluvím o několik kilometrů dlouhém blešáku, kde během týdne jezdí městský vlak. Dohromady jsem tam viděl dvoje předražené hodinky ve špatném stavu. Jedny kapesní art deco Omega a jedny v naprosto dezolátním stavu Omega Dynamic. V Paříži jsem měl jeden blešák před hotelem a na další dva jsem jel. Dohromady nic kloudného. Starožitnictví apod. vedou opět lidé, kteří ví co prodávají a v době internetu je otázka pár minut zjistit přibližnou hodnotu hodinek. Tím chci říct, nečekej zázraky kdekoli.

Odesláno (upraveno)

Naštěstí to zase taková tragedie není- v bazárcích, vetešnictvích atd. se dají hodinky koupit za reálné ceny-tj.za zlomky cen jaké lze vidět na aukru. Možná je to ale v Brně vážně jinak.. Tam jsem se podívat nebyl.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Naštěstí to zase taková tragedie není- v bazárcích, vetešnictvích atd. se dají hodinky koupit za reálné ceny-tj.za zlomky cen jaké lze vidět na aukru. Možná je to ale v Brně vážně jinak.. Tam jsem se podívat nebyl.

Záleží hlavně na značce. Jakmile je na tom napsáno Omega nebo Zenith, tak to leckdy převyšuje reálnou hodnotu stejně jako na Aukru. Alespoň to je má zkušenost. Ale když vidím vývoj dejme tomu v posledních šesti - sedmi letech, tak se mi zdá že všeobecně ubývá tzv. výhodných kupů... jak aukro, tak mimo něj. Ale třeba bibliofilie je o něčem jiném.

Odesláno

Diky moc za odpovede, a o nejakych obchodoch v Geneve neviete nahodou? Za mesiac idem na sluzobku a rozmyslam tam ostat na vikend, ze sa tam potulam. Je tam jeden blsak na ktory by som zasiel pozriet.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...