Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já už tam vidím i hodináře /hodinářku?/ ,copak má na ruce? :-)

Na ruce má stopro ňáký zbytky potravy nebo jinej humus....

používám tuhle sadu, jen v ní byl ten tříbodý otvírák a s tím mi to vůbec nešlo, tak jsem přikoupil ten dvojbodový. Šroubováčky jsem si trochu přibrousil, jinak v pohodě.

Koupeno ve zlatnických a hodinářských potřebách v Soukenické ulici

Tuhle sadu jsem si na začátku taky koupil, ale tříboďák byl tragický. Zůstal mi ten obal, plastový držák a pinzeta, vše ostatní jsem pořídil kvalitn?jší...

Dobrý! :-)

A šupléra je záložní otevírák dýnek, jak psal Tolja? :-)

Jinak mi teda zbývá dořešit, čím držek hodinky, když to dýnko nejde povolit... ten černej svěráček se jeví docela zajímavě. Akorád to mají asi jen v tý sadě, co je výše na fotce od Pebeho, ne?

Šuplera je plastová, měřil jsem s ní sklíčka. Teď mám referenční sklíčka a s t?ma přiložením srovnávám, je to rychlejší a dostatečně přesné, ovšem ten obal od šuplery používám furt. Měkká tmavá vystelka, přehlednost, okraj, a po zavření se tam nepráší. Černej svěrák je z plastu, nečekej zázraky..

Odesláno

Hm, asi to vidím taky tak nějak. Modelářský svěráček a nějak obložit čelisti tvrdou gumou.

Pouzivam sveracek Dremel, uz jsem ho mel drive, takze to bylo jasne.

Odesláno

No a máš nějaký lis na sklíčka, třeba toto?

http://www.conrad.cz/hodinarsky-nastroj-pro-nasazeni-sklicka-a-vicka-toolcraft-profi.k820923

Šuplera je plastová, měřil jsem s ní sklíčka. Teď mám referenční sklíčka a s t?ma přiložením srovnávám, je to rychlejší a dostatečně přesné, ovšem ten obal od šuplery používám furt. Měkká tmavá vystelka, přehlednost, okraj, a po zavření se tam nepráší. Černej svěrák je z plastu, nečekej zázraky..

Odesláno

Až donedávna jsem sklíčka zvládal pomocí prstů, ale teď se mi tu nahromadilo asi deset kousků ne-padesátek, které mi vzdorují. Plus jedno nezaklapnutelné dýnko Sorel.. Chystám se, že si ho - spolu s lupou, kterou doteď nemám - konečně objednám. Budu rád, když mi pak poradíš, jestli je tenhle dobrej.

• Po roku...
Odesláno

Zdravím, kde v Praze je bezpečné zajít do hodinářství nechat si odborně otevřít šroubovací dýnko, udělat si fotky strojku a nepřipadat si přitom jako debil?

Odesláno (upraveno)

Možná tu bude mít někdo jiný názor, ale já bych s touhle věci šel k Volavkovi do Karlína (Sokolovská). K tomuhle konkrétnímu účelu totiž musí být hodinář nejen dostatečně vybaven (Volavka má myslím i volant), ale taky musí mít čas na rychlou akci (v Karlíně bývá obvykle relativně klid). Akorát se musíš probojovat přes paní u pultu, ale hodinář je obvykle v doslechu nad schůdky.

Upraveno uživatelem martar

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...