Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

mám casia prg-270 a mám takový problém. Všiml jsem si že se mi trošku zbláznil výškoměr a zřejmě i barometr (což by mohlo být zřejmě propojeno :) ). Jde o to, že mi najednou začal výškoměr ukazovat úplné nesmylsy, tedy že mi v nadmořské výšce cca 500m lítal od 500 do 3000n.m. a to pořád, tedy že ikdyž jsem vklidu stál na místě, tak tam co sekundu lítala jiná hodnota. Po ručním zadání výšky 500m se to sice drží +/- 400m okolo těch 500, ale stále ikdyž se nehýbu a jsem na stejném místě, tak tam neustále lítají šílený hodnoty. Baro je sice stabilní, ale vůbec mi "nekreslí" ten graf.

Hodinyk mám cca 5 měsíců, takže záruka by měla platit, ale chtěl jsem se nejdřív zeptat tady, zda to není jen nějaká chyba nastavení (že bych něco nevědomky rozhasil) a nelze to snadno spravit. (kalibraci výškoměru jsem bohužel nikdy v manuálu nenašel). 

Budu vděčen za každý postřeh, díky.

Upraveno uživatelem Hory
Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Tak já čekal, že zareaguje nějaký odborník na tyto hodinky - ale když teda nikdo nic - podle mě je tohle chování na reklamaci, protože ty rozdíly jsou obrovský a tlak se na stejném místě nemůže měnit v takovém rozmezí, aby to na výšce udělalo +-400 metrů. Takových 50m nebo možná i o něco víc bych bral, to by bylo v rámci kalibrace, ale tohle je moc. Měl jsem teda jen PRW-2000 a 2500, ale nemyslím si, že by hodinky měly nějaké nastavení, které by to takto rozhodilo.

Odesláno (upraveno)

Nemel jsem Casia (teda chvilku Risemany), ale vsechno pracuje na stejnem principu a tohle neni normalni. Bud odchazi baterka a dela to takovy humbuk, nebo se zblaznil senzor tlaku. Vysku to urcuje podle tlaku. Spis bych rekl, ze asi zavada. Bez s tim do servisu.

Upraveno uživatelem nickolas
Odesláno

Taky bych to viděl na reklamaci. V nejhorším tě poučí co s tím dělat. Ale spíš se taky přikláním k závadě na senzoru.

Odesláno

Děkuju za rady a názory. Baterkou by to být nemělo, jsou to soláry a pořád mi ukazuje H, tedy plně nabito. Od včerejška už nejde režim tlaku/teploty a výškoměr vůbec, jen ukazuje ERROR, takže je to jasné, jde se reklamovat...no, čekal jsem že takové hodinky vydrží déle bez závady jak 4 měsíce, ale co se dá dělat, asi jsem měl smůlu na kus :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...