xmenm05 Odesláno 25. května 2007 Nahlásit Odesláno 25. května 2007 Asi by nebylo od věci zkusit navrhnout, co by mohlo být do budoucna jinak ... . Dělení hodinek podle geografické příslušnosti mi přijde fajn, určitě bych ještě osamostatnil téma "Hledám hodinky (alias poraďte s výběrem) do 5000 / 15000 /50000 / nad 50000" a do něj zavedl podsekce dle cenových parametrů ... všeobecná diskuse je tí zamořená ... . Zrovna taky by možná stálo za samostatné téma "Pochlubte se novými ..." Co na to admini, už máte nějakou představu, jak to bude vypadat?
odklizec Odesláno 25. května 2007 Nahlásit Odesláno 25. května 2007 V prvni fazi bude mit forum uplne stejnou strukturu jako ted. Jakmile bude vse chodit jak ma, muzeme vymyslet. Klidne sem piste ruzne navrhy. Urcit ebych ale zachoval zakladni strukturu co nejjednodussi, aby se nove prichozi hned neztratil. Nove forum muze mit subfora, takze nebude mit problem v jedne diskuzi i "N" dalsich pod-diskuzi.
xmenm05 Odesláno 25. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2007 tak nějak by se mi to líbilo, co nejvíc zachovat, ale třeba právě ten "Irenin koutek zoufalců" kteří chtějí poradit s nákupem by si asi zasloužil samostatnou podsekci ...
odklizec Odesláno 25. května 2007 Nahlásit Odesláno 25. května 2007 Jedno nove vlakno v hlavni strukture urcite nikoho nezabije. Uvidime, co z toho nakonec bude? Momentalne resim problem s konverzi, ktery jsem na jinem pokusnem serveru nemel a tak ted fakt nemam paru, co s tim? No snad to nejak dopadne. Dej se vule allahova..
xmenm05 Odesláno 29. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Další postřeh - chtělo by to nějak mazaně naladit koupě a prodej, co si budeme nalhávat, sice je tohle diskuse o hodinkách, ale někde ty skvosty brát musíme a někam je zase udat ... já vím, že na tohle je aukro, jenže (zatím) tady se vyprofiloval už docela aktivní trh (je nás tu hodně) a řekl bych i solidní - žádné podrazy. Popshop tady naťuknul docela zajímavý problém ... http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=7288 takže teď bych nechtěl být moderátorem ...
Jeremy Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Já nejsem moderátorem tamtoho fóra, ale na dražbě taky nevidím nic špatného. Jednak je to zábava, jednak to nedává výhodu těm, co visí na počítači celý den a ješte to prodávajícímu umožní dostat reálnější cenu (a taky to naznačí přihlížejícím, kde se pohybuje trh).
xmenm05 Odesláno 29. května 2007 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Jenže je otázka, jestli je to v souladu s pravidly ... to že na dražbě není nic špatného je bez diskuse, co ale na dražbě na serveru na kterém není dražba povolena?
Jeremy Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Jasně, to ať rozsoudí Chronomag, pokud dostane stížnost. Kdyby se do budoucna hlasovalo o dražbách, já budu pro, z výše popsaných důvodů.
odklizec Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Jakkoliv proti popshopovi nic nemam, jelikoz je to tady uz taky docela "stara struktura" nabizejici kvalitni veci, tahle drazba je typicky priklad ceskoslovenske vychytralosti, jak obejit pravidla Ja jsem na moderovani teto sekce taky hodil bobek, protoze si tam beztak dela kdo chce co chce. Drazby podle mne nemaji smysl, bez nejakeho drzebniho interface, ktery zabrani znevyhodnovani lidi, nejasnym podminkam prodeje a umelemu sroubovani ceny. Navic lidi nemaji prehled o aktualni cene jako naprikald na ebay. Leda by se striktne dodrzovalo, ze vsechny cenove nabidky pujdou do daneho prispevku a nebude se tam nic okecavat, takze dalsi prihazujici bude mit jasny prehled o aktualni cene. Jenze to je podle mne nerealne. Navic kupujici s nejvetsim prihozem nema vubec jistotu, ze mu prodavajici za treba nizkou cenu proda? Proste podle mne se drazby driv nebo pozdeji nekomu vymsti a bude to zase delat zlou krev. Kdyby se dal na nove forum sehnat nejaky drazebni modul, dejme tomu. Ale delat drazby bez poradneho zadefinovani pravidel je podle mne ztrata casu, na kterou nekdo driv ci pozdeji dojede.
boo-beek Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Odklizec: Ja nevim, mozna si to predstavuju jak hurvinek valku, ale prece by mohlo stacit par podminek: - prihozy pouze v danem vlakne - pro pripadne dramaticke finishe prodejce mmusi zadat presny cas konce drazby (priklad 23:00), rozhodoval by cas prispevku (uznany prihoz ve 23:00:00, ale ve 23:00:01 uz ne) - drazit smi pouze uzivatele s X prispevky, pripadne uzivatele, ze nez se ve vlakne drazb "zaruci" nekdo s 2X prispevky, aby se z chronomagu nestalo doupe pokoutnych kseftaru typu VrsekShop. Myslim, ze nikdo z lidi, co tu prubezne prodavaji hodinky, by si nedovolil takhle striktne a konkretne formulovana pravidla obejit, uz jenom proto, ze kdyz by nekoho "ojebal" (napr. prodal hodinky na pozdni prihoz), byla by to... proste ujma na cti, ten uzivatel by se tim dost znemoznil. Ale jeste by to chtelo nejaky pravidla pro prihazujici - ohledne ruseni prihozu atd... Ale myslim, ze by se to vymyslet dalo
odklizec Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Ja jsem bohuzel uz ztratil iluzi o tom, ze at stanovis jaka chces pravidla, ze se budou dodrzovat. Urcite ne bez programove nebo jine kontroly, treba za pomoci moderatora. Proste lidi pravidla nectou a i kdyz je ctou, stejne si je vykladaji jak politici zakony..co neni zakazano je povoleno a co je zakazano se da vzdycky nejak obejit
boo-beek Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 odklizec: Chm, predpokladam, ze to asi trochu souvisi s aferou diskuter... To je ale neco trochu jinyho, ve veci diskuter totiz nikdo, at se postavi na jakoukoliv stranu, kdo ma aspon trosku zdravyho rozumu, nemuze prijit... o cest. Nevim, jak to lip formulovat. MYslim tim to, ze se nebojim poslat hodinky driv, nez mi kupujici posle penize. Nebo treba obracene. Vsichni si tu muzem jit po krku, ale mym pocit, ze v tomhle ohledu si verime. Kdyby nekdo v aukci ojebal (strasny slovo, ale pracuju se slovakem a nejak se mi dostalo pod kuzi, protoze to presne a dostatecne vulgarne vyjadruje myslenku) nekoho jinyho, tak o tuhle duveru prijde. NA druhou stranu se nabizi otazka, jestli by to neskoncilo tak, ze by neveril nikdo nikomu... Chm, nebo mi tak napadlo... udelat to obracene. Proste aukce, dokud prodavajici nerekne STOP. S tim, ze jediny pravidlo by bylo prihozy v threadu.
Ondraj Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Tady to ale bude opravdu chtít systém a pravidla. Pokd by tu tento typ prodeje byl úplně běžný, mohli by se tu objevit prodejci, jejichž praktiky nemusí být vždy čestné. Takže ochrana je tu na místě. Také je běžné, že při těchto způsobech prodeje se platí nějaké poplatky. My tu zatím prodáváme naprosto svobodně a zdarma. Systém aukce by tu uritě zvýšil četnost prodejů. Nemyslím si ale, že by tu měl mít možnost prodávat kdokoliv, tzn., zaregistruji se a hned prodávám.
boo-beek Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Ondraj: za timhle si stojim jako za dobrym napadem - prodavat (drazit) muze pouze nekdo, kdo ma X prispevku (idealne, pokud by sly vyclenit prispevky mimo prodej a koupi) nebo pouze s doporucenim nekoho, kdo ma treba 2X nebo 3X prispevku... Udelat z toho tady volnej ukcni server, to by bylo hooodne spatny!
Filipes Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 jestli by nebylo jednodušší dávat sem prostě odkazy na Aukro
odklizec Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Uvidime, zjistim jak je to s tema drazebnima modulama. Urcite nejake jsou. Jak rikam, zavest jen "gentlemanske" pravidla pro drazby, je na tomto foru bohuzel cesta do pekel. To bude fungovat jen u lidi jako popshop ale driv nebo pozdeji to zacne skripat. CIGI: tve pripadne dalsi pokusy o postovani radoby vtipnych OT poznamek zde, je zhola zbytecna snaha. Stejne nevydrzi dele jak par minut.
Ondraj Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 Nevíte náhodou, kde je Cigi ? Dlouho už tu nic nenapsal
Paullus Odesláno 29. května 2007 Nahlásit Odesláno 29. května 2007 jestli by nebylo jednodušší dávat sem prostě odkazy na Aukro Určitě bylo; podle našeho právního řádu není totiž možno konat dražby přes Internet. Každá dražba v ČR se musí provést podle zák. č. 26/2000 Sb. o veřejných dražbách, to znamená, že ji musí provést kvalifikovaný dražebník na návrh vlastníka či osoby jemu na roveň postavené (navrhovatele dražby) a to za dodržení řady dalších limitujících podmínek, ze kterých by se vám zvedl žaludek. Pokud by se tedy konala jakási quasidražba ala Chronomag, fakticky by při ní vůbec nedošlo k přechodu vlastnického práva z majitele hodinek na vydražitele a bylo by možno takový přechod kdykoli napadnout u soudu pro absolutní neplatnost. Aniž bych zabíhal do teorie práva, je potřeba vidět, že dražba není smlouvou (tedy právním úkonem - převodem vlastnického práva), které tady běžně uzavíráme v sekci "Koupím" a "Prodám". Možná by to nemělo význam pro dražbu Primek, ale pokud by se rozhodl dražit WatchFan1...........
Ondraj Odesláno 14. července 2007 Nahlásit Odesláno 14. července 2007 Od včerejška se mi ukazuje -1 nových zpráv.
sauce Odesláno 14. července 2007 Nahlásit Odesláno 14. července 2007 Mě taky, už několikrát se mi to stalo...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se