Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny,

v nejbližších dnech si budu kupovat hodinky a nejsem ještě 100% rozhodnutý. Tyto se mi líbí že jsou titanové, radiem řízené a solárně napájené. I značka CITIZEN je mi milá.

Můžete mi poradit nějaké srovnatelné alternativy? 

Také vybírám kde hodinky koupit a nejlepší ceny mají neautorizované obchody např.

http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/citizen/panske/27-hodinky-citizen-as4050-51e-radiocontrolled.php

http://www.tiphodinky.cz/panske/citizen-as4050-51e-radiocontrolled.html

oproti autorizovaným jsou levnější o cca 6 tis. a za tu cenu jsem ochotný obětovat 5ti letou záruku. 2 roky mi budou stačit. 

Je ale rozdíl v nákupu u autorizovaného a neautorizovaného prodejce pouze v záruce? 

Jde mi především o to aby hodinky byly originální.

Předem děkuji za veškeré rady a zkušenosti týkající se této problematiky a pokud to zde bylo již někde jasně řečeno tak se omlouvám. Hledal jsem poměrně dlouho ale nenašel.

Upraveno uživatelem Petr212
Odesláno

Pošli jim dotaz, jestli u hodinek zde funguje řízení rádiem. Mám dojem, že se to odvíjí od původu hodinek a mohl by s tím být problém.

Odesláno

Měl jsem to i to,tedy přesněji,měl jsem tvůj model,měl jsem Skyhawky,no a nakonec jako poslední mi nejdýl i jako definitíva zůstaly Casio Oceanus s divers lunetou,kterou jsem u Citizenu postrádal.Tvůj kousek je perfektní,chybu s ním rozhodně neuděláš.Hodinky musí být určeny pro Evropský trh,jak píše Liqid,ale u 51E jsou to snad všechny,nebo??

Tady je celý krásný vlákno:

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/11316-citizen-promaster-pilot-radiocontrolled-as4050-51e/

Odesláno

Taky v dohledné době plánuju koupit Citizeny, konkrétně AT8010-58E nebo AT8011-55E, rozdíl by měl být snad jen v popisech na ciferníku. Nejlepší ceny najdeš asi na eBayi. Dobře se dají koupit třeba ve Španělsku nebo Itálii, i když tvůj model tam teď o moc levnější nevychází.

Ohledně alternativ to je při tvých požadavcích docela jednoduché: na citizen.cz si zaškrtni tvoje priority a prober se nabídkou. Pak Casio, možná Seiko a Orient.

Rozdíl v záruce bude mj. v tom, že v případě nákupu u neautorizovaného prodejce bude možné uplatnit záruku jen u něj, v autorizovaném servisu tě pošlou slušně někam a nebo opraví za peníze. Originální budou nejspíš všechny, fejku bych se tolik nebál. Jsou jen určeny pro jiný trh a prodejce nenese další náklady spojené s prodejem u nás (např. překlad návodu apod.).

Řízení rádiem by mělo fungovat na všechny vysílače na světě, to je věc konkrétního kalibru. Jen bude třeba ručně nastavit oblast, ve které se hodinky nachází. Taky pohledej informace na zahraničních fórech.

Jinak je tady toho hodně jak píšeš. Problém informací je ten, že je nikdo nechce hledat. Já osobně dám do googlu označení hodinek a pak se prohrabu výsledky, někdy s pomocí překladače. Sice to trvá, ale většinou se doberu nejlepších výsledků. Jiná kapitola je osobní návštěva některého kamenného obchodu, i autorizovaného, kde může být díky různým akcím nákup překvapivě výhodný. Nemluvě o zahraničních obchodech, zejména duty free, letiště apod.

Odesláno

Taky v dohledné době plánuju koupit Citizeny, konkrétně AT8010-58E nebo AT8011-55E, rozdíl by měl být snad jen v popisech na ciferníku. Nejlepší ceny najdeš asi na eBayi. Dobře se dají koupit třeba ve Španělsku nebo Itálii, i když tvůj model tam teď o moc levnější nevychází.

Ohledně alternativ to je při tvých požadavcích docela jednoduché: na citizen.cz si zaškrtni tvoje priority a prober se nabídkou. Pak Casio, možná Seiko a Orient.

Rozdíl v záruce bude mj. v tom, že v případě nákupu u neautorizovaného prodejce bude možné uplatnit záruku jen u něj, v autorizovaném servisu tě pošlou slušně někam a nebo opraví za peníze. Originální budou nejspíš všechny, fejku bych se tolik nebál. Jsou jen určeny pro jiný trh a prodejce nenese další náklady spojené s prodejem u nás (např. překlad návodu apod.).

Řízení rádiem by mělo fungovat na všechny vysílače na světě, to je věc konkrétního kalibru. Jen bude třeba ručně nastavit oblast, ve které se hodinky nachází. Taky pohledej informace na zahraničních fórech.

Jinak je tady toho hodně jak píšeš. Problém informací je ten, že je nikdo nechce hledat. Já osobně dám do googlu označení hodinek a pak se prohrabu výsledky, někdy s pomocí překladače. Sice to trvá, ale většinou se doberu nejlepších výsledků. Jiná kapitola je osobní návštěva některého kamenného obchodu, i autorizovaného, kde může být díky různým akcím nákup překvapivě výhodný. Nemluvě o zahraničních obchodech, zejména duty free, letiště apod.

Na ebayi se dají obědnat přímo z číny za cca 10tis. http://www.ebay.com/itm/CITIZEN-ECO-DRIVE-EURO-RADIO-SAPPHIRE-TITANIUM-NIGHTHAWK-CHRONO-WATCH-AS4050-51E-/301161567851?pt=Wristwatches&hash=item461ea0d66b

to je o 11 méně než prodávají autorizovaní prodejci u nás. Z toho bych ale měl strach. To už si mi přijde lepší koupit to u nás u neautorizovaného prodejce.

co si myslíte o těch dvou českých eshopech http://www.ihodinars...ocontrolled.php a http://www.tiphodink...controlled.html

je tam riziko že dostanu neoriginální napodobeniny?

Odesláno

Já bych z toho strach neměl, prodejce má dobré hodnocení a navíc máš záruku vrácení peněz jak samotného ebay tak i PayPalu. Fejky to nebudou. Podle mě jsou to stejné hodinky jako na těch nejlevnějších cz shopech. Nejspíš je tam někteří taky takhle kupujou a tady je vystřelí jako by se nechumelilo. S uvedenými eshopy nemám žádnou zkušenost, mrkni na recenze obchodů tady na fóru a třeba na Heurece.

Odesláno

Mám srovnatelnou variantu v oceli, titan jsem zrovna mít nemusel. Hodinky nejsou ani tak nijak zvlášť těžké. Vodotěsnost, full elektrononika, safír s AR a v neposlední řadě suprová lumi, ideální doplněk k mechanikám i na denní nošení.

Odesláno

Díky všem za rady a názory. Koupím je pravděpodobně na ihodinarstvi.cz a pak sem dám recenzi. Ten ebay mě odradil tím že k tomu nedodávají originální balení a hlavně záruka je pouze jeden rok a to je ještě otázka jak by se k tomu postavili v servisu když to nebylo koupené přes oficiální distribuci. 

Těším se na hodinky a ještě jednou díky všem. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...