Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ospravedlnujem sa vopred za blbu otazku ale ako je to vlastne so strojmi ktore pasuju do prim sport II. puzdra a k cisleniku a tak dalej.... pocuvam tu sem tam pojmy ako 68, letecky automat, miyota automat/manual a tak dalej.... mohol by niekto komplexne zodpovedat? a pripadne v com sa puzdra lisia ak sa lisia alebo su vsetky tie stroje a puzdra navzajom kompatibilne? (plus pripadne hrubsie dynko ovsem)

dakujem

• Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

sport II. (cca od roku 1975) kalibr 68.3

sport II. (do devadesatych let) kalibr 68.4

------------------------------------------------- je to to same, jen 68.4 je mene "zdobena"

sport II. automatic (provedeni konec 80. tych let do cca 95) kalibr 96

sport II. automatic (kolem roku 1998) myiota, nerez pouzdro

sport II. letecké automatic kalibr 96

------------------------------------------------- automaty mají "soudkové" zvýšené dýnko pro rotor

to je co me napada a co jsem videl

Odesláno

no tak uplne za darmo asi nie bude tam aj enjaka posta a tak... a za to uz su cele sportky z aukra ale tusim ze miyoty sa niekde predavaju aj v cechach len by som potreboval od niekoho potvrdit ze tam pasuje a ja uz ju niekde splasim.

Odesláno

osobne jsem nekoupil asi pred rokem myioty sport 2 za 2000 v Prioru Ostrava, ale uz jsou prodane. Co jsem mel jedny spolecenske automaty prim myiota, tak ram bylo uvedeno ze se jedna o "PRIM" kalibr 72, cize myiota 7215.

Osobne jsem byl velice sklamany tim, ze po drobnem padu sel strojek srat a oprava vymennym zpusobem je u techto stroju bezna.

Radeji bych implementoval kal 96 (mnou familierne nazyvany Pringot) nebo snad neco uplne jineho OEM??!!

Odesláno

no tak oni sa tie strojky v celjku dost vsetky podobaju (mojmu laickemu oku) ja uz som to tu v inom vlakne svojho casu nacal vtedy som dufal ze by sa do toho dala obut dokonca ETA ale bolo mi povedane ze narazim na umiestnenie korunky, uchyt ciselnika, priemery dierok ruciek a vzdialenost kruzku s datumom ..... mojim cielom je dostat do sportu II nejaky lepsi, pripadne aspon novo kupitelny automaticky stroj nez cal 96 z ktoreho zrovna niesom nadseny vdaka jeho nitom uchytenemu rotoru, ani cinou by som nepohrdol ak by pasovala mam ju v triaskach a som spokojny.

Odesláno

------------------------------------------------- je to to same, jen 68.4 je mene "zdobena"

------------------------------------------------- automaty mají "soudkové" zvýšené dýnko pro rotor

v čem spočívá rozdíl mezi 68.3 a 68.4, myslím to "zdobení"?

Odesláno

Aby toho nebylo málo, tak se mi podařilo získat sporty s manuálním kalibrem 64.

Je to vlastně šedesátdevítka bez můstku pro rotor automatického nátahu

post-514-1181030250.jpg

post-514-1181030280.jpg

Odesláno
Vlevo 68.3 v pravo 68.4

Diky za info, mam doma ve Sportech II strojek 68.4 a docela jsem byl prekvapeny, ze neni nijak popsany (zdobeny). Dokonce jsem se i bal, aby to nebyl nejaky divny fake.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem cistil Sporty II a tak jsem v nich nasel 64ku - viz moje neumele foto nize.

Docela mi dalo praci srovnat vlasek - jsem zvedav na presnost. Setrvacka bezi rychleji [21 600 kyvů/hodinu ? 3 Hz] oproti 68ce [18 000 kyvů/hodinu ? 2,5 Hz].

Mustek uz je jen jeden [nepocitam setrvacku], takze drzi jak perovnik, tak kola [radost davat to dohromady]. Dale vsude prosvita mosaz - kvalita materialu na me moc dojem neudelala.

Z webu Eltonu:

PRIM kalibr 64

Datum vzniku: 1993

Ve výrobě do: 1995

Technická data: mechanický strojek s ručním nátahem

centrální sekundová ručka

s přímým náhonem

nezávislá korekce data

zrychlené překlápění data

(Maltézské stavítko ? páka)

nárazuodolné uložení setrvačky

pohyblivý špalík

Rozměry: 111/2´´´ (linek); průměr 25,60 mm, výška 5 mm

Počet ložiskových kamenů: 17 rubínů ? funkčních a ložiskových kamenů

Frekvence oscilátoru: 21 600 kyvů/hodinu ? 3 Hz

Funkce: analogové zobrazení času ? hodinová ručka, minutová ručka a centrální sekundová ručka, číslicové datum

post-1511-1182586114.jpg

post-1511-1182586129.jpg

Upraveno uživatelem alt
Odesláno (upraveno)

a co sporty I. ?

co se do nich dávalo ? viděl jsem rozebrané jen jedny a byl tam kalibr 68.3

Upraveno uživatelem vaurien
Odesláno (upraveno)

Myslím, že k použití strojku myiota a nerezového pozdra došlo v roce 1999 či nejspíš až v roce 2000. Tyto hodinky totiž byly vyráběny v letech 2000-2005 a bylo vyrobeno 200 kusů.

Upraveno uživatelem Jeňa
  • Po roku...
Odesláno (upraveno)
Dnes jsem cistil Sporty II a tak jsem v nich nasel 64ku - viz moje neumele foto nize.

Docela mi dalo praci srovnat vlasek - jsem zvedav na presnost. Setrvacka bezi rychleji [21 600 kyvů/hodinu ? 3 Hz] oproti 68ce [18 000 kyvů/hodinu ? 2,5 Hz].

Jak to dopadlo s tím měřením přesnosti - zajímá mne, jestli 64 běží přesněji než 68, například. Prim se zmiňoval o tom, že s 96 dosahují chronometrické přesnosti, tak jak je na tom 64? A je opravdu od 96 odvozena? Děkuju

Upraveno uživatelem yen
  • po měsíci...
Odesláno
tak jak je na tom 64? A je opravdu od 96 odvozena? Děkuju

U kalibru 64(69) je tvar základny ze strany číselníku vyfrézován jako kalibr 68 a na této straně použita kolečka z šedesátosmičky(natahovací a řídící ústrojí,střídné kolo,maltézský kříž atd.).Ze strany dýnka ja základna vyfrézovaná jako kal.96 a použita příslušná kolečka z devadesátšestky(hnací soukolí,jicí soukolí,krok,oscilátor).Nožky číselníku mají rozteč jako kal.68.

post-2877-1243591613.jpg

Přímé srovnání 64 a 96 ze strany číselníku.

post-2877-1243591842.jpg

post-2877-1243591894.jpg

post-2877-1243591951.jpg

• Po roku...
Odesláno

Mozna je to off topic, ale zkusim to tu, nevite prosim nekdo, jake jsou specifikace strojku 68.3. myslim tim delku chodu a jak se pohybuje presnost.. mam nekolikery dvojky a rad bych vedel, co od nich cekat v tomhle ohledu a nikde se mi to nepodarilo zjistit... Diky vsem:eek:

Odesláno

Mozna je to off topic, ale zkusim to tu, nevite prosim nekdo, jake jsou specifikace strojku 68.3. myslim tim delku chodu a jak se pohybuje presnost.. mam nekolikery dvojky a rad bych vedel, co od nich cekat v tomhle ohledu a nikde se mi to nepodarilo zjistit... Diky vsem:eek:

Rezerva chodu by měla být minimálně 36 hodin při plném natažení a přesnost - jestli si je necháš vyčistit a promazat a seřídit - prostě zrenovovat strojek, tak by se to mělo vejít do cca +-15ti vteřin denně. Ale mám to jen vyčtené, nejsem profík, tak to ber jen orientačně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...