Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

po několika letech zde na Chronomagu zjišťuji, že čím dál více tíhnu k hodinkám na baterku. :)

Jsou odolnější, přesnější, nepotřebuji winder,...

Napadlo mě, že bych si pořídil nějaké "quartzky nafurt".

- cenový limit 20.000,- Kč

- průměr 39-40 mm

- na tahu

- univerzální

Máte nějaké nápady a postřehy?

Zatím můj favorit: http://www.longines.com/watches/longines-hydroconquest/L3.640.4.96.6

Upraveno uživatelem emba
  • Odpovědi 148
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nazdar, tie Longines sú dobrý výber, mal som ich v automate a čoraz viac rozmýšľam že si ich kúpim znova a možno aj quartz.  Na SVK sa dajú zohnať zhruba za 620 Eur s nejakou tou zlavou ,takže do 20k  ešte ušetríš. A budeš mať super potápky na každý deň a hlavne sa ti neurobí hneď "šoufl" keď s nimi niekde praštíš.

Odesláno

Navrhovat z této oblasti si netroufám, ale napadly mě související otázky:

- které firmy vlastně mají in-house quartz strojky? (napadá mě jen o Seiko, Citizen)

- které jsou vyhlášené quartz kalibry (zase mě napadá Seiko a Bulova/Citizen)

- kdo jsou největší současní inovátoři v této oblasti? (asi bych se opakoval)

To, že si na své otázky odpovídám monotóně, neberte jako propagaci nějaké značky, ale jako mou neznalost. A rád se poučím.

Odesláno

Za mě jednoznačně Omega AT. Zcela univerzální nadčasové hodinky, můžou být na tahu, velikost sedí, obstojná WR 150m, akorát ten limit jaksi nesedí.

Ty jsou super. Také jsem o nich přemýšlel, viděl jsem je včera u Hanáka v Brně.

Odesláno (upraveno)

Řeším stejný problém a jeté AT (a to ještě chci ten starší model, než začali šidit indexy) nebo quartz verze těhle Conquestů se zdají být ideálním řešením. Stejně tak nějaké Certiny  a dokoupit tah co se prodává na tento model, ale jinou verzi. U obou tipů jsem ale milimetr přes <_< . Sám jsem zvědavý, co se dostane do užšího výběr, abych se mohl inspirovat.

Upraveno uživatelem VitekB
Odesláno

Podla mna ziadne definitivne hodinky neexistuju, aspon pre nas. To je nase prekliatie :(

Ked som sem prisiel pred x-rokmi, tak som mal jedine quartz. Tu som sa dozvedel, ze iba mechanicke hodinky maju dusu.

Tak teraz nejako neviem.

P.S. Toto forum budem sledovat.

Odesláno

Řeším stejný problém a jeté AT (a to ještě chci ten starší model, než začali šidit indexy) nebo quartz verze těhle Conquestů se zdají být ideálním řešením. Stejně tak nějaké Certiny  a dokoupit tah co se prodává na tento model, ale jinou verzi. U obou tipů jsem ale milimetr přes <_< . Sám jsem zvědavý, co se dostane do užšího výběr, abych se mohl inspirovat.

Jo tyhle Conquesty jsem včera také omrkl. Jsou trochu nudné, ale zase levnější, cca 16 000 Kč.

Odesláno

Navrhovat z této oblasti si netroufám, ale napadly mě související otázky:

- které firmy vlastně mají in-house quartz strojky? (napadá mě jen o Seiko, Citizen)

Rolex ;)

OQ9Oysterquartz-Jocke.jpg

Odesláno

Zdravím,

po několika letech zde na Chronomagu zjišťuji, že čím dál více tíhnu k hodinkám na baterku. :)

Jsou odolnější, přesnější, nepotřebuji winder,...

Napadlo mě, že bych si pořídil nějaké "quartzky nafurt".

- cenový limit 20.000,- Kč

- průměr 39-40 mm

- na tahu

- univerzální

Máte nějaké nápady a postřehy?

Zatím můj favorit: http://www.longines.com/watches/longines-hydroconquest/L3.640.4.96.6

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...