Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, nevíte někdo jak výrazný rozdíl ve výšce je mezi automatem a quartz? Jestli nejsem úplně slepej, nenašel jsem tenhle rozměr ani na stránkách výrobce. Nebudu popisovat celou historii mého výběru, tím jsem už zahltil několik vláken :). Prostě poté, co jsem se odklonil od čistých oblekovek (FC), protože jsem usoudil, že potřebuji něco univerzálnějšího, pořád váhám nad Tissot tempo COSC (kde mám obavu objednat bez vyzkoušení hodinky s 39mm na mých necelých 19cm zápěstí, mám obavu aby nebyly moc drobné, a v ČR jsem na ně v obchodě prostě nenarazil), jsem dodatečně v Koscomu vyzkoušel Conquest s černým cifrem a pořád mi vrtají hlavou. Podle mně prima univerzálky. Jenom... na volný čas super, jenom mám u obleku obavu (v práci v něm trávím dost času), aby šly pod manžetu košile a nebyly až moc robustní. Myslel jsem, že bych to vyřešil quartzem, který by mohl být nižší. Co myslíte?

Díky za reakce,

Adam

post-1229-0-90891100-1402733793_thumb.jpg

Odesláno

Ak máš budget na automaty tak nerieš.

Přesně tak, za tu krásu stojí i případný milimetr navíc. U tak velké vteřinovky automat (pokud nejsou jiné důvody pro quartz) musí být ;)

Odesláno

Rozdíl v ceně není venku tak hrozný, asi 200 EUR, což v téhle cenové hladině tolik neřeším. Měl jsem strach, aby nebyly až moc robustní. Nějak nemůžu narazit na ideál. FC byly 40mm (na mou ruku ideál), ale jak říkám, typické oblekovky. Tissot Tempo COSC naádherný hodinky, hned bych je vzal, ale z těch 39mm mám už trochu strach. Tyhle Longines podle mně moc hezký univerzál, ale 41mm už mi přijde až dost možná. Potřebuju jedny z nich ve 40mm :) Není ani možný, že už vybírám skoro 5 měsíců... ať už to skončí :wallbash:

Odesláno

V tom případě se mrkni na model L2.785.4.56.6,který má právě Tebou požadovaných 40 mm a podle mně stejně univerzální face:

Velmi nepovedený fotky.

7818.png1038g.jpg

1035g.jpg

Kvôli 1mm na priemere by som neobetoval 300m WR.

Odesláno (upraveno)

Kvôli 1mm na priemere by som neobetoval 300m WR.

Absolutní souhlas,40,41 není problém.WR ano.

Teď to vidim,vždyť máš ruku jako já,41 hydroc. jsou perfekt,tyhle bez lunety bych fakt vyzkoušel v 39 mm.Je to o zvyku a pocitu malých hodinek,ale na tvoje požadavky bych je neodepisoval.Chce je vyzkoušet.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno (upraveno)

Ja som porovnával 41mm Conquest 300 WR  oproti  40mm Conquest Classic 50 WR. Obidvoje bez lunety.

Upraveno uživatelem brumko
Odesláno

Absolutní souhlas,40,41 není problém.WR ano.

Teď to vidim,vždyť máš ruku jako já,41 hydroc. jsou perfekt,tyhle bez lunety bych fakt vyzkoušel v 39 mm.Je to o zvyku a pocitu malých hodinek,ale na tvoje požadavky bych je neodepisoval.Chce je vyzkoušet.

Jestli 39 mm bez lunety pusobi vetsi, tak mozna stoji za zvazeni i ty T Tempa s COSC. Ale Longines je mozna o level vys, nebo?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...