Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zdravíčko, tak jak mnozí, jsem tu i já nováčkem. 

Důvod - jednoduchý. Dostal jsem za úkol vybrat si hodinky za promoce, aby se jednalo o připomínku dané osoby, protože po dobrých hodinkách pokukuji už dlouho. Po zkušenosti s koupí hodinek ESPRIT za 4tis http://noypiexpats.blogspot.no/2008/06/esprit-chrono-watch.html (v té době pro mě obrovská suma za hodinky), které se mi na druhou stranu pořád hrozně libí, již vím, že módní hodinky jsou kvalitativně parádní sr..ka :-). Předtím, než jsem si je koupil, jsem to nevěděl :-D.

Tudíž hlavní kritérium je, aby byly schopné fungovat setsakramentsky dlouhou dobu (nejlépe do konce života, pokud bych byl idealista), aby mohly jako připomínka sloužit co nejdéle. Dalším kritériem je, aby to byly oblekovky, které ovšem budou nošeny téměř denně (podle nálady je budu střídat s původními) neb můj pracovní oděv jest oblek. 

Hodinkám ani trochu hodinářsky nerozumím a vlastně asi ne ani jinak a vybírám si pouze podle doposavad načtených rad zde a dále podle intuice, že některé hodinky jsou kvalitnější, než jiné. Krom toho jsem člověk, který má rad osobnost dané věci, na což jsem dal při výběru auta a doteď se plácám po rameni, protože ho mám prostě rád :-). To, že vybírám i podle toho, co se mi líbí asi zmiňovat nemusím. 

Na rovinu - uchvátili mě Seika SARB 065 a proto je můj dotaz následující: Mohu tyto hodinky považovat kvalitativně za takové, aby mi vydržely jako památka funkční po mnoho let a zároveň se daly nosit k obleku téměř denně?Pokud byste však věděli o jiných, které by byly také takto jednoduché, cca 40mm, mohou být i open heart ale vkusné, autom/quartz nemám rozhodnuto ale jde mi hlavně o to, aby se jednalo o památeční kvalitní kousek na dlouho a mě jej rád :-D, nebráním se. Bohužel si však myslím, že jsem jich prošel až moc a všechny další, které se mi již líbí jsou dražší, případně jsou sice hezké, ale nemají to kouzlo jako SARB 065 - např. visodate mi oproti nim přijdou jako hezké, ovšem nudné hodinky. Bohužel jsou tyto Seika maximem mých finančních možností a proto mě taky zajímá, zda v této cenové kategorii najdu hodinky, které vydrží mnou požadovanou dobu. Nebude to opravdu kousek, který bych za chvíli otočil. Proto, pokud očekávám příliš mě raději na rovinu svrhněte na zem a já půjdu cenou níž např. do orientů, ze kterých mě některé rovněž zaujaly a časem, až bude víc peněz si zakoupím tyto památeční na dlouho.

BTW abych tak trochu předběhl čas - vzhledem k tomu, že už vidím ty Seika na své ruce :-D, myslíte, že by se na ně hodil hnědý řemen nebo by to k těmto hodinkám nebylo ono....

Díky moc za rady. Pravděpodobně přijdu na další postřehy případně budete potřebovat dovysvětlit, takže s chutí do diskuze :-).

Edited by Lukas Carbol
Posted

/////////Nevidím svůj příspěvek celý, proto jej znovu kopíruji jako odpověď/////

Zdravíčko, tak jak mnozí, jsem tu i já nováčkem. 

Důvod - jednoduchý. Dostal jsem za úkol vybrat si hodinky za promoce, aby se jednalo o připomínku dané osoby, protože po dobrých hodinkách pokukuji už dlouho. Po zkušenosti s koupí hodinek ESPRIT za 4tis http://noypiexpats.b...ono-watch.html?(v té době pro mě obrovská suma za hodinky), které se mi na druhou stranu pořád hrozně libí, již vím, že módní hodinky jsou kvalitativně parádní sr..ka :-). Předtím, než jsem si je koupil, jsem to nevěděl :-D.

Tudíž hlavní kritérium je, aby byly schopné fungovat setsakramentsky dlouhou dobu (nejlépe do konce života, pokud bych byl idealista), aby mohly jako připomínka sloužit co nejdéle. Dalším kritériem je, aby to byly oblekovky, které ovšem budou nošeny téměř denně (podle nálady je budu střídat s původními) neb můj pracovní oděv jest oblek. 

Hodinkám ani trochu hodinářsky nerozumím a vlastně asi ne ani jinak a vybírám si pouze podle doposavad načtených rad zde a dále podle intuice, že některé hodinky jsou kvalitnější, než jiné. Krom toho jsem člověk, který má rad osobnost dané věci, na což jsem dal při výběru auta a doteď se plácám po rameni, protože ho mám prostě rád :-). To, že vybírám i podle toho, co se mi líbí asi zmiňovat nemusím. 

Na rovinu - uchvátili mě Seika SARB 065 a proto je můj dotaz následující: Mohu tyto hodinky považovat kvalitativně za takové, aby mi vydržely jako památka funkční po mnoho let a zároveň se daly nosit k obleku téměř denně?Pokud byste však věděli o jiných, které by byly také takto jednoduché, cca 40mm, mohou být i open heart ale vkusné, autom/quartz nemám rozhodnuto ale jde mi hlavně o to, aby se jednalo o památeční kvalitní kousek na dlouho a mě jej rád :-D, nebráním se. Bohužel si však myslím, že jsem jich prošel až moc a všechny další, které se mi již líbí jsou dražší, případně jsou sice hezké, ale nemají to kouzlo jako SARB 065 - např. visodate mi oproti nim přijdou jako hezké, ovšem nudné hodinky. Bohužel jsou tyto Seika maximem mých finančních možností a proto mě taky zajímá, zda v této cenové kategorii najdu hodinky, které vydrží mnou požadovanou dobu. Nebude to opravdu kousek, který bych za chvíli otočil. Proto, pokud očekávám příliš mě raději na rovinu svrhněte na zem a já půjdu cenou níž např. do orientů, ze kterých mě některé rovněž zaujaly a časem, až bude víc peněz si zakoupím tyto památeční na dlouho.

BTW abych tak trochu předběhl čas - vzhledem k tomu, že už vidím ty Seika na své ruce :-D, myslíte, že by se na ně hodil hnědý řemen nebo by to k těmto hodinkám nebylo ono....

Díky moc za rady. Pravděpodobně přijdu na další postřehy případně budete potřebovat dovysvětlit, takže s chutí do diskuze :-).

Posted

S těmi SARBy Ti pochválím dobrý vkus.... I když hledáš čistokrevné oblekovky, tak bych se je nebál vzít ani k riflím, čistý, jednoduchý design. 

K těm Bulovám: ty jsou takové extravagantnější, ale zase by upoutaly pozornost..... Ale ta cena v ČR je neuvěřitelná, v USA je mají za 245 $ + doprava a DPH.

Posted

Zde se řeší podobné téma a zde také akorát s vyšším budgetem. Jinak v těch Seiko je stroj 6R15, který jsem měl například v Sumech nebo Alpinistech a věřím tomu, že ty hodinky budou fungovat hodně dlouho :).

Posted

boroevic: No jejda. Tos mi dal brouka do hlavy, že ty Bulovy jdou sehnat takto levněji. Co se týče kvality strojku, srovnatelné s těmi Seiko? Lepší/horší? Ale když nad tím uvažuju, nevím, zda i kdybys mi asi odpověděl cokoliv, tak nejsem momentaálně zaslepen :-D. Tím bych chtěl navázat na:

Jacob: Relativně podobná témata. Musím se pochválit, domácí úkol splněn a všechna tato témata jsem si prošel dřív, než jsem dával svůj post. Tzn., můj dotaz se samozřejmě týká obecně oblekovek, ale primárně jsem se chtěl asi přesvědčit, zda mnou vybrané seika splnují požadavek na dlouhověkost. Jednoduše jestli po pěti letech, ač se jedná o hodinky, které všechny vychvalují, nebudou prostě staré a nic moc, protože v této cenovce není vhodné vůbec uvažovat tímto směrem. Takže se dá říct, že v druhé části jsi mi na to odpověděl :-). Díky

Posted

Na ty bulova se vykašli. Je to hroznej kolotoč, který by tě za chvíli omrzel. IMHO u památečních hodinek by měl být cifr co nejjednodušší (ale i zajímavý) což ty SARB rozohodně splňují. Už dál nehledej. Popravdě, kdybych měl vybírat za tím účelem jak ty, volil bych stejně, jelikož nemám na rolády :D Maximálně bych ještě omrkl sarb 033, popř. 035 jestli chceš světlý cifr. 

Posted

primárně jsem se chtěl asi přesvědčit, zda mnou vybrané seika splnují požadavek na dlouhověkost.

Myslím, že ano. Jo a pokud se mrkneš, jak vypadají ty Bulova naživo, tak myslím, že to žádná sláva není. Zůstal bych u Seiko. Alpinisty se Ti nelíbí?

1220307d1379043388-bulova-96a118-real-fa

Posted (edited)

SARBy jsou rozhodně výš. V těch bulovách je jenom miyota, kdežto v seikách poctivý inhouse. Navíc tyhle bulova jsou obrovský. 45mm na oblekovky , navíc bez lunety, to už bys musel mít sakra pracku 

Celkově i vypadají hrozně lacině v porovnání se seikama. Tady není o čem... 

Edited by tomek
Posted

tomek: Pravděpodobně to tak asi bude :-). Hlavně mi šlo o to kvalitativní zohlednění strojku v těch seiko, protože bych si je nerad koupil a pak zjistil, že časem stejně přestanou fungovat, jako jiné např. za méně a tato investice navíc by tak byla zbytečná. Jiné modely 033 a 035 mě až tak neberou. Stejně jak Visodate jsou nádherné, ale nic extra. Hrozně se mi líbí ten atypický ciferník (šráfování či jak to jinak nazvat). Něco podobného jsem viděl pouze u Primek, na které finančně nemám, jinak bych šel do nich. I proto, že co je české, má u mě přednost :-D.

Posted

Myslím, že se SARB065, zvláště pokud se Ti opravdu líbí, neuděláš chybu (podobně lze přemýšlet i o SARB033/035). V této kategorii mechanických hodinek lze na jmenovaná Seika nahlížet, pokud netrváš na "Swiss Made", jako na kvalitativně dobrou volbu.

Posted

Jako ty bulovy by se ti taky na ruce nerozpadly, ale seika už jsou prostě jiná liga :) Jinak jestli tě bere šrafování, tak rozhodně ještě mrkni na sarx013/015/017. Moc povedený hodinky

Posted

Ha, jste skvělí. Jsem vnitřně přesvědčený, ale asi s pamatujete tu nervozitu před prvním nákupem, kdy se akorát bojím, že dostanu špatej kousek a lidově "se rozbije" :-D. Ale i tak je moc chci, takže díky za krátké ujištění. 

tomek: btw ta velikost jsem se přehlídl. ale vím, že mají i variantu 40. 

Seiyajapan je tedy ověřená stránka, bez jakýchkoliv pochybností? A cena tedy v dolarech plus DPH, jinak nic? Dík

Posted

Seiyajapan je tedy ověřená stránka, bez jakýchkoliv pochybností? A cena tedy v dolarech plus DPH, jinak nic? Dík

Seyajapan je ověřená stránka, přesně tak. Pokud Ti tam napíší třeba repaired watch atd., tak třeba to budeš mít i bez toho DPH. Už jsem někde zaslechl, že to občas projde :-).

Posted

Tomek: Na "Swissmade" netrvám. Určitě. Ty si dopřeju časem, až to bude za svoje hezky a až je budu střídat podle barvy obleku a nálady :-). Dávám tomu pár měsíců :-D. 

Walter10: Za SARX díky, rozhodně jsem je zvažoval, ale minusem je vyšší cena a dokonce se mi líbí méně než SARB 065.

Posted

Začínám mít kluci radost, protože bolehlav z výběru jsem měl nejen já, ale i má přítelkyně, protože jsme v Norsku na léto a já každou volnou minutu trávil tímto veledůležitým úkolem :-). Vybrat si mé společníky na levačku. 

Když už Vás tu mám, pokud bych chtěl nechat na tělo ze spodní strany něco vyrýt, je to možné? Případně máte nějaká doporučení v Brně či Ostravě?