Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak jsem šel pro šupleru a přeměřil to - je to 21 mm! Já jsem poprvé byl líný to měřit, jen jsem juknul na řemen - mám tam nacpaný 22 mm široký.

Takže ještě jednou soráč.

Odesláno

To cigi: Odpověď z Eterny byla jen krátká, přesně jak jsem uváděl. Ten letopočet jsem osobně vztahoval spíš ke kalibru, než ke konkrétnímu kusu. Ale je to dobrý postřeh (jak to tedy vlastně bylo myšleno) a asi se na paní Cornu obrátím ještě jednou :-)

Předpokládám, že rok výroby lze bezpečně dohledat i podle čísla strojku - není někde odkaz na tyhle řady podle roků?

Jinak mě docela překvapil počet (a cena) "českých leteckých" hodinek Longines/Lemania/Eterna na ebay a jiných. Je to s plagiáty opravdu tak časté?

Odesláno

podle mě jo, je třeba nejvyšší opatrnosti, ale lze to uhlídat. Horší je podle mě to, že nikde nejsou k sehnání hodnověrné oficiální informace, co je vlastně fake, a co ne - ty informace z různých stran do sebe moc nezapadají - viz tahle diskuze, což je škoda.

Odesláno

Jo, kromě vteřinovky vypadaj pravý - jestli se nemýlím, je vidět i ta rýha na dně vyrytých písmen na dýnku, na ciferníku je dole swiss, dokonce mají i tu chlopňovou vložku, ale ještě bych ověřil z fotek kalibr. Ciferník vypadá v super stavu.

Odesláno

Tá korunka na Sbazar je pôvodná?Ja som bol v tom,že pôvodná je táto.Som z toho jeleň?BTW tieto sú za 475 EUR a majiteľ sa dušuje,že je všetko origo.Mu verím.

a29c_1.JPG

Odesláno

Korunka na Sbazaru puvodni neni, je tam trochu jiny kalibr strojku, jaky mam v Lemaniich i ja - napisy jsou na prvni pohled jinde. Ja mam strojek z mosazi, z fotky barva kovu moc poznat nejde, ale vypada to velice, velice podobne tomu memu strojku ["cervena" barva misto "stribrne"], nebal bych se rict, ze je totozny - nabizi se otazka, zda se takovy opravdu do poslednich serii daval nebo je to dodatecna vymena za novejsi. Dale je tam zavada na pacce, drzici cep kola [hned vedle setrvacky] - tato neni originalni, navic v originalni je osazen rubin, tady je to cimsi zapatlane.

Ja ty svoje koupil za neco malo pres 2000 Kc, tyhle jsou dost drahe.

Original / Sbazar [ty moje maji stejny kalibr]:

Odesláno

Hm, takže mi vaše reakce jen potvrdily, že s původ není zcela úplně jasný a cena by mohla být i nižší. Díky všem za reakce.

• po měsíci...
Odesláno

Nemůžu jinak,než se podělit o vyprávění mého spolupracovníka,který pracoval ve VZLU Kbely.V roce 1992 se stal svědkem akce,kdy vojáci dostali rozkaz zničit dva kýble těchto hodinek,byli tam i Eterny a longines.Pověření vojáci je prodávali za 100kč za kus :-) Zbytek rozbíjeli kladivem.Kamarád koupil dvoje Lemanie pro sebe a pro tátu.Říkal jsem mu, proč nekoupil celej kýbl?Mohl udělat spoustě lidam radost a sám si přilepšit.Ale v roce 1992 měla stokoruna jinou hodnotu než dnes.Tak je ted držím v ruce,mají číslo 5613 a je mi z toho trochu nanic a znovu jsem se utvrdil v mém názoru na zelené mozky.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Zdravím všechny.Po brouzdání na všeobecné diskusi jsem zjistil,že mám vlastně doma jedny hodinky Lemania.Po odstranění značně opotřebovaného pásku se objevil nápis"majetek vojenské správy"a číselný kód.K původu vím jen tolik,že jsem je získal s pozůstalosti dědy mé manželky(za pomoc při vyklízení harampádí),který sloužil někde u leteckého pluku.Dnes by mu bylo něco kolem 100 let.Pokud by byl solidní zájem,pak poskytnu i foto.Chtěl bych si toiž splnit sen a koupit si hodinky Omega.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...