Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pak se tedy hluboce omlouvám,jestliže jsem někomu přivodil trauma.Ještě bych rád na pravou míru uvedl,že samozřejmě nebylo myšleno prodat Lemánie a za utržené peníze koupit hodinky Omega.

Odesláno
Já myslím,že ručičky jsou vyplněny,protože fosforeskují.Možná to není patrné z foto.

malá ručka mi připadala podle fotky diravá, asi to zkresluje.

Odesláno
Krása člověče, přeleštit pouzdro vyplnit ručky a máš výstavní kousek. Ještě tu korunku vyměnit za originál.

Nemohu se zbavit dojmu, ze na tyhle serie [D u cisla na dynku] se i tahle korunka davala jako original - videl jsem ji u nich uz tolikrat, ze mi to vazne vrta hlavou. Sam mam podobne [s Dckem na dynku] s touto korunkou a hodinar mi tvrdil, ze je to original. Byvaji v nich i ty novejsi strojky, snadno poznatelne podle nacervenaleho kovu a jinak umistenych napisu. Kazdopadne je praktictejsi, nez ta puvodni.

Odesláno

Krása člověče, přeleštit pouzdro vyplnit ručky a máš výstavní kousek. Ještě tu korunku vyměnit za originál.

Nemohu se zbavit dojmu, ze na tyhle serie [D u cisla na dynku] se i tahle korunka davala jako original - videl jsem ji u nich uz tolikrat, ze mi to vazne vrta hlavou. Sam mam podobne [s Dckem na dynku] s touto korunkou a hodinar mi tvrdil, ze je to original. Byvaji v nich i ty novejsi strojky, snadno poznatelne podle nacervenaleho kovu a jinak umistenych napisu. Kazdopadne je praktictejsi, nez ta puvodni.

Také to nemohu 100% potvrdit, takže kdo to ví? Odpoví. díky smile.gif

Odesláno

to altfretka:Svou logiku to zcela určitě má.Potvrzovalo by to i vyprávění majitele těchto hodinek,který,co já pamatuji,se často chlubil přesností,kvalitou,spolehlivostí atd. a vždy nezapoměl dodat,že je nikdy neměl v opravě po tom,jak je dostal.A že je to už několik pár desítel let,určitě jedno půlstoletí!Jen já je mám doma takových deset let v omlácené krabičce přetažené steřelou gumou.

Odesláno

Nemůžu jinak,než se podělit  o vyprávění mého spolupracovníka,který pracoval ve VZLU Kbely.V roce 1992 se stal svědkem akce,kdy vojáci dostali rozkaz zničit dva kýble těchto hodinek,byli tam i Eterny a longines.Pověření vojáci je prodávali za 100kč za kus :-) Zbytek rozbíjeli kladivem.Kamarád koupil dvoje Lemanie pro sebe a pro tátu.Říkal jsem mu, proč nekoupil celej kýbl?Mohl udělat spoustě lidam radost a sám si přilepšit.Ale v roce 1992 měla stokoruna jinou hodnotu než dnes.Tak je ted držím v ruce,mají číslo 5613 a je mi z toho trochu nanic a znovu jsem se utvrdil v mém názoru na zelené mozky.

Uff ... kdo probůh vydal takový rozkaz???

Odesláno

Slova se říkají a voda teče.Mě nejde spíš na rozum,co dělaly dva kbelíky hodinek ve Vojenském zkušebním leteckém ústavu Kbely,který se zaobírá zcela něčím jiným,ikdyž dnes pod jiným názvem.Navíc veškeré sledované letecké přístroje,byly soustředěny do centrálních leteckých skladů ve Štěpánově a Křelově.Ale samozřejmě nic není nemožné.

Odesláno

Nemůžu jinak,než se podělit  o vyprávění mého spolupracovníka,který pracoval ve VZLU Kbely.V roce 1992 se stal svědkem akce,kdy vojáci dostali rozkaz zničit dva kýble těchto hodinek,byli tam i Eterny a longines.Pověření vojáci je prodávali za 100kč za kus :-) Zbytek rozbíjeli kladivem.Kamarád koupil dvoje Lemanie pro sebe a pro tátu.Říkal jsem mu, proč nekoupil celej kýbl?Mohl udělat spoustě lidam radost a sám si přilepšit.Ale v roce 1992 měla stokoruna jinou hodnotu než dnes.Tak je ted držím v ruce,mají číslo 5613 a je mi z toho trochu nanic a znovu jsem se utvrdil v mém názoru na zelené mozky.

Uff ... kdo probůh vydal takový rozkaz???

Guma, kdo jiný.

Odesláno

Potvrzuji, že tato akce s likvidací hodinek se asi konala. Můj známý mi vyprávěl příhodu, že jako zásobovač na vojně

v těchto letech převzal v Čáslavi velký pytel sesbíraných hodinek jmenovaných značek a protokolárně je vezl do Prahy na

Ministarstvo války, kde je musel řádně předat. Bylo mu řečeno, že se bude přezbrojovat a hodinky se budou

protokolárně likvidovat.

Odesláno

to all:Bohužel musím konstatovat,že po konfrontaci s jedním příslušníkem z VZLÚ Praha,je informace o likvidaci leteckých hodinek pravda.I s tím odkupem,jen cena se různí.

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...