JarynK Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Zdravím,po dlouhé době sledování tohoto fóra přišel čas na nákup prvních hodinek .Po přečtení všech diskuzí na tomto fóru jsou u mne zatím favoritem hodinky Longines HydroConquest automat 41mm. Otázka zní, je to dobrá volba, pokud ano tak koupit starší nebo nový model a nebo se poohlédnout po jiných hodinkách v podobném stylu ??Děkuji za radu.
Daemonultimate Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Otázka LHC a výběru modelu je opravdu jen o tom, co se Ti líbí. Rozdíly jsou pouze designové. LHC jako volba není špatná. Ale v tomto rozpočtu lze vybírat mezi tolika značkami i modely hodinek, že je třeba opravdu nejprve více specifikovat původ, účel a styl hodinek. LHC jsou v podstatě divery, elegantní a univerzální, k nim kontruji nákupem Oris či Doxa Sub v základní verzi 1200, ale další a další, je toho moc. 1
Zemlic Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 Já jsem zde za ty peníze koupil Longines Master Collection Moon Phase. Vím, je to něco jiného, nicméně jsem spokojen. Jen tip...
JarynK Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. července 2014 No to je právě problém že je toho moc na výběr ve stylu hodinek mám celkem jasno, automaty bez chrona na ocelovém tahu ke každodennímu nošení bez ohledu na to, jestli mám na sobě košily či tričko, prostě něco jako LHC za cenu cca. 30.000,- CZK.Zatím jsem rozhodnutej pro LHC, jen se vnitřně chci ujistit že neudělám chybu .Oris jsem samozřejmě také zvažoval a to model Oris Diving Aguis Date 733 7676 41 54 MB, ale cena je jinde.
worm007 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 no Orisky sú o 2mm vačšie, neviem akú máš ruku ale je dobré na to pre istotu myslieť najlepšie ti bude ísť do obchodu a skúsiť aj oris aj hydry. Sám uvidíš čo ti najlepšie sadne. Ale musim povedať že som na tom bol kedysi presne ako ty vyberal som z týchto dvoch a ešte pár ďalších. LHC sú krásne, vojdu sa pod košelu (pri oris si nie som istý), Orisky majú priehlad na strojček, Longiny nie. Oris majú keramickú lunetu, Longines nie. Ak ti záleží na lumi tak tu oris jasne vyhráva. Záleží na tom aké máš presne požiadavky ale vyberáš z dobrých značiek aj z dobrých modelov, určite sa nepomýliš. No a k elegantným diverom mi napadá aj to čo som si vybral ja. Rado d-star 200. 200m vodotesnosť, slušná lumi, priehlad, keramicka luneta, krasny ťah. Pridavam 2 fotky zo života držím ti palce
Kex Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Když chceš LHC, kup si LHC Chybu neuděláš... Ale za 30k bych je teda nekupoval. Kousek za bukem v Říši se dají koupit lehce přes 20k, fungl nové samozřejmě.http://www.chrono24.cz/longines/conquest-hydro-ungetragen--id2811813.htmhttp://www.chrono24.cz/longines/efc-hydro-conquest--id2826376.htm
worm007 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Za 30 ich ani nema kde kupit na slovensku maju vsetky 880 cenovku. A daju ti 10% zlavu ak platis v hotovosti. On myslim len chcel povedat, ze 30 je limit.
boroevic Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Jak říkají kolegové, určitě je nejdřív zkus, kvůli rozdílu mezi starou a novou verzí a barvou.... Osobně doporučím spíše starou verzi - ani ta nová nevypadá na fotkách zle, ale na ruce vypadají jako hodinky o jeden řád levnější, tak nějak dětsky.... Černá verze mi přišla taková decentnější, méně nápadná, modrá naopak.... Případně si můžeš nechat zkombinovat starou černou/modrou verzi s červenou lunetou
maccin Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 S LHC chybu neuděláš, pokud se ti líbí není co řešit. Ještě jedna malá inspirace. Maurice Lacroix Miros Diver ODKAZ
Daemonultimate Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 (upraveno) Rozdílu velikosti LHC Oris se vůbec neboj, jedná se o nic neříkající průměr 41 x 43. podívej na pouzdro LHC, kde je konec nožiček a podívej na Orisky. Jedinej rozdíl, máš v Orisu možnost většího cifru, bez daně velikosti.Kolega Maccin uvedl hezký odkaz Tyhle ML jdou sehnat v černé barvě a s certifikátem COSC jako limitovaná edice, mrkni na E-Bay. Upraveno 24. července 2014 uživatelem Daemonultimate
T1000 Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Longineskama určitě chybu neuděláš, pokud se ti líbí a srdéčko po nich vyloženě touží, není co řešit. Jsou to určitě kvalitní a fotogenické hodinky v modré i černé variantě. Jako alternativa mě teď napadá snad jen CH.Ward a jeho Trident 60 v různých variantách. Hodně se mi líbí jejich gmt verze. Zdroj fotek .
Micey Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Todleto mi přijde jako o fous lepčí alternativa k HC. Samo, taky trochu dražší zdroj fota: http://forums.watchuseek.com/f29/sold-tag-heuer-aquaracer-calibre-5-bracelet-model-wan2110-reduced-$1175-738137.html Koupit třeba tady - http://www.chrono24.com/en/tagheuer/acquaracer-automatic--id2300018.htm?dosearch=true&searchexplain=false&resultview=list&sortorder=1&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&manufacturerIds=236&movementTypes=1&caseDiameter=41&urlSubpath=/tagheuer/index.htm&manufacturerIds=236 Maj i modrý. 1
JohnDoe Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Lehce přes limit, ale další tip může být třeba tohle http://www.chronoshop.cz/muhle-glashutte-29er/muhle-glashutte-29er-big-schwarz.
JarynK Odesláno 24. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Moc děkuji všem za Vaše názory a velice si jich vážím Po dlouhém váhání a rozhodování mám jasno ( snad ) , vítězem jsou LHC v černé barvě nový model.Teď už jen kde je koupit a na co si při koupi dát pozor ? Preferuji kamenný obchod, nejlépe Praha a střední čechy.Předem děkuji za radu.
Kex Odesláno 24. července 2014 Nahlásit Odesláno 24. července 2014 Tak to asi začni v Praze Koscomem, http://www.hodinky-koscom.cz... a někdo v nějakém jiném vlákně zmiňoval ještě nějaký lepší krám na lonžíny, ale nepamatuju si detaily, tak snad to sem někdo hodí. BTW vtipné je, že Koscom má na webu u LHC v tech. spec. napsaný stroj L633, base ETA 2824/2 a hned kousek vedle "Pohon: bateriový" a nabízí k nim doživotní výměnu baterie zdarma. Tak do toho bych šel a každé 2 - 3 roky to vehementně vyžadoval! :-D
Daemonultimate Odesláno 25. července 2014 Nahlásit Odesláno 25. července 2014 (upraveno) BTW vtipné je, že Koscom má na webu u LHC v tech. spec. napsaný stroj L633, base ETA 2824/2 a hned kousek vedle "Pohon: bateriový" a nabízí k nim doživotní výměnu baterie zdarma. Tak do toho bych šel a každé 2 - 3 roky to vehementně vyžadoval! :-DDobrý postřeh , takovým profesionálům by se chybička vloudit neměla, ale stane se. Je to u 39 mm modelu Longines L3.640.4.56.6 a z ceny je zcela zřejmé, že hodinky pohání quartzový strojek L263, jehož základ nalezneme v Etě 955.412 se 7 kameny. Upraveno 25. července 2014 uživatelem Daemonultimate
Franta gmt Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 Chronoshop dobrá volba. Doživotní quartz nesmysl. jestli máš ruku trochu větší tak 42mm bude připadat brzy málo. Lepší průměr tak 44mm.
ondralbc Odesláno 26. července 2014 Nahlásit Odesláno 26. července 2014 Chronoshop dobrá volba. Doživotní quartz nesmysl. jestli máš ruku trochu větší tak 42mm bude připadat brzy málo. Lepší průměr tak 44mm.IMHO ty 2mm nehrají absolutne žádnou roli. Záleží na celkovým dojmu a tvaru hodinek. Tímto pravidlem bych se neridil
JarynK Odesláno 28. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2014 A je koupeno ještě jednou děkuji všem za rady a názory.
Daemonultimate Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Odesláno 28. července 2014 Skvělá volba a jistota nových hodinek, díky novému modelu, gratuluju k výběru, první na fóru o kterých vim
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se