Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj, jak již napoví název, nemám žádné Panerai oldschool typu a 47mm průměr. Jestliže nějaké pořídím, měl to být určitě model 372, který se mi prostě líbí. Mám do toho ale velmi slušnou nabídku na 532 Paneristi Forever, které byly v roce 2013 za cca 12 000 USD a nyní, ani ne po roce jsou na Chrono24 od 15 do 18 000 USD.

Každé jsou jiné. Jedny ocel, druhé DLC. Jedny plastové sklo, druhé safír. Jedny s průhledem, druhé bez. Snad jen stroj P 3000 je stejný. Ty 532 mi připadají takové tool a více pro chlapy, zatímco 372 jsou více retro a mají průhled.

Napište mi Váš subjektivní názor, prosím :).

Posted

Mno těžko radit, asi bych bral ty 372, i když osobně při vyslovení old school panerai si ucvrknu  z 425.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Mno těžko radit, asi bych bral ty 372, i když osobně při vyslovení old school panerai si ucvrknu  z 425.

Pokud bych překousl číselník bez čísel, šel bych do 424 California, ale asi jsem suchar a u těch PAM ty čísla nějak potřebuji :-).

Posted

372 je dobra volba ve 47 mm, jestli Ti nevadi plastove sklo a rucni natah.

Co je hodne zajimave na 372 je vypoukle sklo, to je velka parada !!

Ale pozor na futra! :-)

425 jsem mel (nemaji modre rucky jako ty vyse na obrazku) ale maji zlate a "prase" na cifru (mala ponorka)

A byly dokonale jednoduche....takze taky doporucuju! V nejakem kombu s Luminor (tedy s uchem bez konkurence)

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

372 jsem zkoušel a proporčně mi vyhovují. Nevím, co si myslet o tom plastovém sklu, ale když je koupím, na ruku se dostanou třeba 1x za dva měsíce, takže se těch šrámů snad tolik bát nemusím. Jediné, co mě odrazuje, je to, že s uchem mám již 164 a 243. Proto myslím na ty 532 Paneristi.

Posted

372 si koupím, až dospeju! Jsou bozi. Ty 532 nejsou spatny, ale ta ponorka a podivnej cernej coating je uz moc.

Posted

532.....no takova draha cerna limitka...nevim, za me spis 425, nebo jeste lepe 449 a neni co resit...jestli chces opravdu "old school" ...

Posted

372 si koupím, až dospeju!

Já se bojím, že bych se nemusel dočkat, protože mě vždy něco "okouzlí", tak to už plánuju nějak nezávisle na duševnu :D.

Posted

Fando, jestli jsem to dobre pochopil, tak nechce dalsi luminory....jinak ale 510 s inhouse za cca 150, do 140 jete ... super..

A vždyť von neví, co chce :-)
Posted

Luminory mas...vybiral bych s Radiomiru, jsou krasne a jelikoz uz PAMy s usima mas, tak te Radiomiry bez budou bavit, neeee, ze neee....

Posted

Já se bojím, že bych se nemusel dočkat, protože mě vždy něco "okouzlí", tak to už plánuju nějak nezávisle na duševnu :D.

No to dává smysl :-)
Posted

Luminory mas...vybiral bych s Radiomiru, jsou krasne a jelikoz uz PAMy s usima mas, tak te Radiomiry bez budou bavit, neeee, ze neee....

Každý chce na začátku nějaké PAM 1XX hlavně kvůli uchu a časem ta cesta míří naopak k modelům bez. Ach jo chlapi, že jsem se tady na něco ptal. Vždyť já už nevím, co chci :-). Rozumně z toho vychází jen Damasko :D.