Bushman Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Zdravím, tak jsem si říkal, že to risknu i bez doporučení a referencí a pořídil jsem si na běžné nošení tyhle hodinky: http://www.timeshop24.de/swiss-military-hanowa-flagship-06-5161-7-04-003-herrenuhr.html Původně jsem si šel pro tu verzi s chronografem, ale nakonec jsem ji porovnal na ruce s touto a ta jednoduchost a přehlednost mě přesvědčila. Fotku na ruce zatím nemám a hodnotit si netroufám, nosím je asi hodinu. Ale ostudu myslím neudělají a za ty peníze... Uvidíme za nějaký čas, jak se osvědčí. Až zjistím, jak na to, zkusím sem dát nějakou fotku... :-)
Bushman Odesláno 30. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Tak jsem zkusil něco nafotit mobilem a zmenšit, snad jsem se vešel do limitu... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
T1000 Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Modrá je dobrá ! Gratulace a ať dobře slouží .
Napoleon Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Hans Noll watch . Ronda strojek safir. Pekný odstín modré ( ciferník )
Bushman Odesláno 30. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Byla k mání i černá, ale tohle mělo trochu šmrnc a přitom to zase není nijak přehnaně barevné. Navíc naživo vypadají daleko lépe, než na té mojí fotce - s mobilem mi to focení moc nejde.
Bushman Odesláno 30. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Hans Noll watch . Ronda strojek safir. Pekný odstín modré ( ciferník ) Je to určitě Ronda? Někde na netu jsem našel, že v tom je ISA2330-103Je v tom nějaký zásadní rozdíl?
Napoleon Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 ISA. tak se omlouvám. já mám Hanowa zafixováno s Rondama. ISA je o level niž než Ronda. Ale u quartzu je to jedno. Svoje to odmáká .
Napoleon Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 foto te ISA 2330 103 v zásadě quatrz jako quartz když to není chrono nebo nějaká termokompenzace. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bushman Odesláno 30. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Rondu uvádějí u některých těch dražších modelů. Taky jsem si myslel, že tam bude, ale až následně jsem si nahledal, že je tam ISA. Tak snad to svůj účel splní, mají to být hodinky na běžné nošení, když vydrží dva roky, budu spokojený... (to už je stejně mít nebudu :-) )
ondralbc Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Pěkná barva i celkový design. Startovací watches?
Bushman Odesláno 31. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Startovací ani ne, už jsem nosil i lepší hodinky, ale prostě se mi líbily. A jelikož mě opět popadla nutkavá potřeba koupit si nové hodinky, tak jsem si říkal a proč ne. Nejhorší je, že dneska jsem si zaběhl do toho hodinářství nechta ještě o dílek zkrátit tah a než mi to upravil, tak jsem se zakoukal do jedněch Orientů. Automaty, ukazatel rezervy, no láska na první pohled... Že já blbec jsem tam lezl... :-)
Napoleon Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 To znám. jakmile něco koupím, po 10 dnech už stejně koukám po jiných do výkladů. A říkám si, že jsme si měl radí koupit tyhle. Pak porovnávám parametry na netu a tedy zda jsme koupil dobře. Víc jak 3 kusy mít doma nechci. Nechci být jak rusák. To se dřív říkalo, že kdo je na hodinky je jak rusák.
Bushman Odesláno 31. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Ještě jsem nekoupil, marně přemýšlím, jak to udělat, aby mi to doma prošlo. Nakonec tyhle Hanowy nestály zase tolik, abych si k nim nemohl pořídit ještě pěkný automaty... No jo, ale ne každý v rodině sdílí tenhle názor... :-) Napoleon: Přesně jak říkáš, koupím a za pár dní uvidím na tuty jiný, hezčí, lepší, prostě takový, který nutně musím mít. Na těch koupených už hledám chyby, abych si zdůvodnil, proč bych měl koupit jiné... Bludný kruh... :-)
Bushman Odesláno 5. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 5. srpna 2014 Tak po pár dnech přidám několik postřehů. Na ruce vypadají dobře, modrý ciferník je zejména na slunci poměrně efektní, ale ne vysloveně pouťový, Zatím jsem nevyrobil žádnou vlásečnici ani na sponě, a to je nijak nešetřím. Vesměs jsou ohlasy celkem pozitivní, když si někdo z okolí všimne. Takže za ty prachy docela dobrý. A teď nějaká negativa. Tedy aspoň z mého pohledu. Strojek má zajímavou charakteristiku chodu. Přesnost je tak sekunda za ten týden do mínusu, to bych bral. Dneska jsem je přesně seřídil a uvidím. Vteřinovka celkem pěkně lícuje na indexy. Když je dejme tomu 11:10:00, lícuje i minutovka. Pak během cca 20 sekund minutovka popoleze tak o 3/4 dílku mezi dvěma minutovými indexy a za zbývajících 40 sekund dojde zase na následující index, takže v čase 11:11:00 zase lícuje. Ale ten její chod v rámci minuty není rovnoměrný. Nevím, jestli to popisuji dost srozumitelně. Na quartz citizenech se minutovka pohla myslím každých deset sekund a v šesti krocích se tak přesunula z jednoho indexu na druhý. A to se navíc dalo korunkou kalibrovat a srovnat na naprosto perfektní lícování ručičky a indexů. Fakt je, že ty hodinky stály proti citizenům pětinu, takže nelze čekat zázraky, ale tohle chování mě celkem překvapilo. Myslíte, že to má cenu nějak řešit, nebo je to prostě vlastnost?
Broucek77 Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2014 Chystám se koupit něco z této řady flagship.Poraďte prosím, je zásadní rozdáíl ve strojku mezi těmito modely? (info z www.swissmilitary.ch) Swiss precision quartz movement Ref. 6-5161, 6-5161.7: ISA 2330/103 Ref. 6-4161.2, 6-5161.2: RONDA 505 Aještě prosím Vaše zkušenosti z e-shopy, na www.svetcasu.cz mají docela zajímavé ceny, ale moc jsem o tomto obchodu informací nezískal.Můžete někdo potvrdit pozitivní zkušenosti s tímto obchodníkem?
Bushman Odesláno 26. listopadu 2014 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2014 Zkus tu verzi s Rondou - já měl ISA a chovalo se to tak, jak píšu výše... ISA je montovaná někde v číně, dá se to dohledat i v těch jejich data sheets (SWISS MADE, FAR EAST ASSEMBLY)
Broucek77 Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2014 Blbý je, že v Česku ty varianty FLAGSHIP 06-5161.2.*** e-shopy nenabízejí.Máte někdo zkušenost s nějakým bezproblémovým německým/rakouským?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se