Jeremy Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Měl bych takový nápad. Jak jsem snadno zjistil, ETA se nebaví s fyzickými osobami. Pokud bych chtěl tedy například do skvělých hodinek Archimede dát z rozmaru lepší strojek, musel bych ho sehnat přes někoho třetího, nikoli přímo od ETA. Bohužel zde závisí na náhodě a na sortimentu zdroje. Nechtělo by třeba Kronium začít obchodovat s movementy? Podle mě nejen že existuje malý trh v ČR, ale třeba by šlo i expandovat. Chápu, asi v tom bude nějaký háček, protože jsem nanašel další seriozní firmy, které by to dělaly. Nicméně tušíte někdo, kde by ten háček mohl být? V regionálním omezení? Zákazu samostatného prodeje? Min. odebíraných množstvích? Nepokusí se o to Kronium? Dovedu si představit, že udělat z Archimedů skvělé, i když jiné hodinky není tak drahá záležitost a sám se o to pokusím - použít pouzdro Archimede (7000), sehnat dobrý strojek (5000?), nechat udělat mírně vypouklé sklíčko (minerál 100, safír 500), nechat udělat ciferník (u Prim za 3000?) Tj. za 15000 mít téměř dokonalé hodinky? Mně už tedy chybí jen ciferník a znalosti potřebné k sesazení (už se těším na kurs), jinak všechno mám.
Ondraj Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Na vypouklé safír. sklo v těchto cenách zapomeň a už vůbec ne v té velikosti.
In Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 To skličko mně zajímá, pokud se Ti podaří najít řešení dej vědět. Archimede Arcadia s vypouklým sklíčkem super nápad. Cena asi bude u safíru značná.
Ondraj Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 To vypouklé sklo by se tam líbilo i mě (už jsem to tu jednou psal), Chronomag by mohl zjistit, jestli by to náhodou neuměli přímo v Archimede. Jen se bojím vzhledem k velikosti skla, že to bude rána.
Viktor Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Jeremy napsal: Měl bych takový nápad. Jak jsem snadno zjistil, ETA se nebaví s fyzickými osobami. Pokud bych chtěl tedy například do skvělých hodinek Archimede dát z rozmaru lepší strojek, musel bych ho sehnat přes někoho třetího, nikoli přímo od ETA. Jaký strojek máš na mysli? Výměna za neopracovaný 2892 by nebyl až takový pokrok, UNITAS má mimostřednou vteřinovku a nejspíš se do pouzdra nevejde a nic jiného mě nenapadá. Spíš bych si našetřil na Azimuth...
Onisan Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Kurňa chlapi, a nebude už lepší si rovnou koupit jiné hodinky?
Jeremy Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 > Onion - koupit jaké? Tyhle by byly přesně podle mého vkusu. (Tj. rozměr i to, že by byly automatické). Jinak manuální Azimuth je super, jen má moc velkou sérii 200 kusů.. no fuj! Ale zase jsem tam viděl, jak je skvělé mít vypouklé sklíčko - fajn insiprace. > Viktor - No sehnal jsem moc hezký 2892 s modrými šrouby, opracovaný, ženevské pruhy.. atd. Nádhernej kousek. Chápu - žádný velký pokrok, ale vypadá proti standardnímu 2824, co je původně v Archimedech, naprosto dokonale. > All - sklíčko mám slíbené do pětikila. Za stovku je bez problémů minerální 40mm, přinejhorším - již mám z toho zdroje 3. Prozradím ho tu, až budu sklíčko mít, aby se třeba nestalo, že začne předčasně zdražovat, tušíc vzrůst poptávky, nebo mi neodloží dodání - promiňte, kolegové, ale snad to pochopíte (zase to píšu ale na rovinu, ne?)
Chronomag Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Já bych volil postup: 1) zkusit šlouhnout bratrovi ty Azimuthy 2) eBay - tam se ETA prodávají safírové sklíčko bude drahé a myslím, že když spočteme tu přestavbu, tak to vyjde tolik, jako ty Azimuthy I když pro tu legraci... abych strojky dovážel já, je malý problém - k čemu by byly
Chronomag Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Jeremy napsal: Prozradím ho tu, až budu sklíčko mít, aby se třeba nestalo, že začne předčasně zdražovat, tušíc vzrůst poptávky, nebo mi neodloží dodání - promiňte, kolegové, ale snad to pochopíte (zase to píšu ale na rovinu, ne?) To mi připomíná, jak stojím tak před němsícem na Bělehradský v bazaru frontu na hodinky (!!! fakt, malý kráme a asi deset lidí tam chce vidět hodinky) a nějaký dva kluci přede mnou si říkají, že to už jsou poslední slušný primky, co tam mají, tak je vezmou na chronomag limited edition
Jeremy Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 > Chronomag.. To bych bráchovi neudělal, to bych si radši koupil svoje, ale fakt nejsme dvojčata . No a na eBay jsem jako doma - mám tamodtud snad většinu svých hraček - asi mě vzrušuje ten tajemný pocit při rozbalování "balíčků". Akorát, že se tam zpravidla dají sehnat jen ty standardní strojky - málokdy něco lepšího. No a k čemu by byly? No k tomu, že až vyjde z PRIMova kursu první várka studentů, budou si podle mě chtít postavit vlastní hodinky skoro všichni.. Což je důvod, proč se tam hlásím i já, nakonec..
odklizec Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 No to tam asi moc doma nejsi ... http://cgi.ebay.com/1-Stueck-mech-Automati...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/1-Stueck-mech-Automati...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/SWISS-eta-2892-A2-move...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/New-Old-Stock-ETA-2892...1QQcmdZViewItem
Jeremy Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Jééééééé.. já to příště napíšu přesně, nikoli jen naznačím. Když jsem psal "lepší strojek", tak jsem myslel Tu třetí kvalitativní třídu, případně rovnou COSC. To tyhle teda fakt nejsou. Ano - třeba ten svůj 2892 jsem koupil zrovna tam (i když u jiného prodejce a podle fotek lepší). Bohužel se ale NIC LEPŠÍHO sehnat nedá. Tak jsem to myslel. Jinak napsat do searche "ETA (werk, movement)" a dát kategorii J&W umím taky.. :/
odklizec Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 OK Ja jsem to mel zrovna otevrene, protoze jsem hledal jiny strojek, tak jsem to tu rovnou vrznul To vis, s etou je to tezke. Oni pokud fakt nemusi, tak nejradeji nedodaji nikomu, mimo svoje lidi a slozitejsi komplikace a lepsi kvalitu uz vubec ne. Jsou to proste hadi..
Jeremy Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Právě.. jak se k tomu sakra dostat a přitom nemuset "vykrádat" nějaké hezké značkové a drahé hodinky?
odklizec Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Bohuzel, tezko. Zkousel jsi psat nektermu z tech co prodavaji strojky na ebay? Verim, ze kdyz jim napises, sezenou ti i ty lepsi strojky. Ale pocitej s tim, ze levne to nebude. A na COSC muzes rovnou zapomenout, pokud se ti nepodari nekde sehnat nejaky balik nepouzitych, ale uz certifikovanych strojku. Roy z RLT tak napriklad nekde sehnal 12 kousku MIDO strojku a byly k tomu i certifikaty. On ti ale urcite nerekne, kdo je jeho zdroj A jeste muzes cas od casu mrknout sem... http://www.ofrei.com/page_183.html
Onisan Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 to jeremy: tak zkus třeba Laco by Lacher .... strojek by ti měl vyhovovat, moc jich po světě také neběhá, legenda správná....
Jeremy Odesláno 28. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2006 > odklizec - máme stejné nápady.. zkouším to už měsíc.. jejich odpověď je zpravidla, že nemají a mít nebudou, nicméně, co prý blbnu, protože ty jejich strojky jsou přece taky super (oni mají reálně vlastně tak trochu pravdu, ale pocit je pocit). Ale budu to zkoušet dál.. Třeba sehnat 6497-2 je naprostá magie i bez COSC.. Na Ofrei jsem při googleování taky jednou narazil - založil jsem ti to kvůli casům (ale jsou mrňavé ) Nicméně budu tam koukat, jestli tam čas od času něco nepřibude.. > Onion - asi to nechápu - strojky tam dávají úplně ty obyčejné, ne? Podle ceny a podle toho, že se tam kvalitou nijak nechlubí nikde. Že by pro mě skrytá ironie?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se