Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Narazil jsem v krabičkách na cifr Primek visící na nefunkčním strojku 68.4 , navíc s divnýma ručkama bez lumi. Netuším ani, do jakého pouzdra patří. Ale svítí teda hezky....

post-30813-0-09069000-1411577983.jpg

na denním světle vypadá ciferník jako černý

post-30813-0-27090700-1411578027.jpg

ale po silném nasvícení má podivnou cihlovo-bordeaux barvu...

post-30813-0-63021600-1411578094.jpg

Víte o tomhle typu někdo něco víc?

Odesláno (upraveno)

Soudě podle loga, strojku a czechoslovakia to vypadá na produkci Eltonu z konce osmdesátých let, možná dokonce porevolučních 89-92. Možná nějaké ty Sporty či Pseudosporty? Tou červenavou barvou cifru se nenech zmást, málokdo šajní na hodinky 500W fotolampou, jinak vypadají běžně černě. Nicméně zkoušel jsem i obyčejnou LED baterku, a ta červená na cifru vylezla taky, i když trochu míň.

Edit: taky je dost zvláštní to ožižlaný okénko datumky a ta jasně červená barvička, co z něj leze. Ale jinak to vypadá dost autenticky.

Upraveno uživatelem martar
Odesláno (upraveno)

Tak jsem projel vlákno o Sportech III a IV

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/55962-prim-sport-iii-a-iv-fotografie-popisy-vychytavky-zvlasnosti-atd/page-5

a našel jsem podobné cifry, ovšem vždy nějak odlišné. Všechny mají kultivovaný okraj lumi indexů (stříbrný nebo jiný), všechny mají na cifru buď nápis Quartz, nebo infor o voděodolnosti... Nakonec jsem se podíval v hrozném tušení do aktuálního katalogu Parexo, ale zaplaťpánbu jsem cifr nenašel ani tam. Bohužel nemám Hněvsovy starší katalogy, kde byly i cifry ke strojkům s excentrickou vteřinovkou, takže Parexo verze není úplně nemožná...

Ještě doplňuji: průměr cifru je 30,0 mm a není bombírovaný. Zadní strana je nebarvená, kov nevypadá jako mosaz (na kterou jsem zvyklý u kal.50), není žlutý, ale bílý, takže nějaký hliník nebo bílá slitina.

Upraveno uživatelem martar
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...