Pedros Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 Nemáte někdo nějakou radu? Díky
abcdddd Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 Nemáte někdo nějakou radu? Díky Najdi si casove pasmo ku ktoremu dany cas pasuje a prestahuj sa tam....
Pedros Odesláno 12. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 12. června 2007 Takže to pro mě tedy jsou hodinky jen jako sbírky, ale jinak vlastne k ničemu?
gandalf Odesláno 12. června 2007 Nahlásit Odesláno 12. června 2007 (upraveno) Asi to bude tak. Bohužel. V manuálu by ses měl dočíst, jestli jejich přijímač "umí" Evropu. Asi se to vyrábí pro USA /typ neznáš?/. Koukal jsem na US stránky kde ATOMIC mají, ale píší tam, jen o časových pásmech v USA. Upraveno 12. června 2007 uživatelem gandalf
dubraro Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 (upraveno) Hodinky Atomic jsou s největší pravděpodobností schopny přijímat jen signál vysílaný v USA. Existují celkem čtyři vysílače časového signálu, každý má dosah asi 1500km. DCF-77 v Německu MSF-60 v Anglii WWVB v USA (Colorado) JJY v Japonsku Každý vysílač má jiný kmitočet a jiné kódování signálu. Hodiny a hodinky se vyrábějí se schopností přijímat jeden signál, několik, nebo všechny. To je vždy třeba hledat v jejich popisu. Hodiny u nás prodávané jsou většinou zařízeny na příjem signálu DCF z Německa. Upraveno 13. června 2007 uživatelem dubraro
mechano Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 Nemáte někdo nějakou radu? Díky Hele, možná by stálo za úvahu přesunutí ruček o pět hodin zpět.
dubraro Odesláno 13. června 2007 Nahlásit Odesláno 13. června 2007 Pokud ukazují minuty a vteřiny přesně a liší se v hodinách, tak je to výborné, asi chytají německý nebo anglický vysílač. K posunu o celé hodiny slouží funkce nastavení časového pásma, hledej "set time zone".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se