Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 :thumbsup_anim:

Nemáte někdo nějakou radu? Díky :worried_anim:

Odesláno
Nemáte někdo zkušenosti s hodinkami ATOMIC, které jsou řízené rádiem? Od kamaráda z USA jsem jedny takové právě dostal a když se je tedy pokouším nastavit, tak ne že by měly náš čas, ale nemají ani východní či západní čas USA, což je mi tedy tady v Česku stejně docela jedno. Teď je 8:05 a na hodinkách je 13:05 :thumbsup_anim:

Najdi si casove pasmo ku ktoremu dany cas pasuje a prestahuj sa tam....:)

Odesláno (upraveno)

Asi to bude tak. Bohužel. V manuálu by ses měl dočíst, jestli jejich přijímač "umí" Evropu. Asi se to vyrábí pro USA /typ neznáš?/.

Koukal jsem na US stránky kde ATOMIC mají, ale píší tam, jen o časových pásmech v USA.

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno (upraveno)

Hodinky Atomic jsou s největší pravděpodobností schopny přijímat jen signál vysílaný v USA.

Existují celkem čtyři vysílače časového signálu, každý má dosah asi 1500km.

DCF-77 v Německu

MSF-60 v Anglii

WWVB v USA (Colorado)

JJY v Japonsku

Každý vysílač má jiný kmitočet a jiné kódování signálu. Hodiny a hodinky se vyrábějí se schopností přijímat jeden signál, několik, nebo všechny. To je vždy třeba hledat v jejich popisu. Hodiny u nás prodávané jsou většinou zařízeny na příjem signálu DCF z Německa.

Upraveno uživatelem dubraro
Odesláno

Hele, možná by stálo za úvahu přesunutí ruček o pět hodin zpět.

Odesláno

Pokud ukazují minuty a vteřiny přesně a liší se v hodinách, tak je to výborné, asi chytají německý nebo anglický vysílač. K posunu o celé hodiny slouží funkce nastavení časového pásma, hledej "set time zone".

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...