LITE Odesláno 18. června 2007 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2007 vor napsal: Za cca. 4 dny Ti přijdou hodinky, včetně vyměřeného cla a DPH, které zaplatíš pošťákovi. Tak si měl pravdu, dneska mě přišel pošťák skásnout
vor Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Odesláno 18. června 2007 (upraveno) Suru napsal: to LITE nebo VOR: mohl bych požádat o nějaký kontakt na tu celnici, myslím e-mail a telefon. Taky něco čekám. Dík provoz.ozmp@cpost.cz a je dobrý k tomu uvést podací a skladové číslo Upraveno 18. června 2007 uživatelem vor
Pepino65 Odesláno 19. června 2007 Nahlásit Odesláno 19. června 2007 lolohh napsal: Švýcarsko není v EU, takže se tak nechová. Tedy DPH i clo se platí. Nebo jak píše kubson, tak možná clo celníci odpouští, nevím, on s tím má milionkrát víc zkušeností než já, takže to tak pravděpodobně bude. Upřesním: V rámci EU vyměří DPH rovnou prodejce - pokud je plátce. U dovozu ze zemí mimo EU vyměřuje DPH a clo příslušný celní úřad. Stalo se mi na aukci a ebayi, že jsem dostal parádní dárek ve výši 32 USD DPH z Německa. Potom jsem si všiml, že prodejce píše: Pozor, kupující a dražitelé ze zemí EU, k ceně Vám bude připočítána DPH ve výši 16 %.
nicka Odesláno 19. června 2007 Nahlásit Odesláno 19. června 2007 Zdravím všechny, nechtělo se mi kvuli jedné otázce zakládat nové vlákno, tak to frknu sem. Nemáte náhodou někdo nějaké zkušenosti s nákupem přes istránky www.watch.de. Mají celkem slušné ceny a plánuju přes ně něco koupit. Diky
Viktor Odesláno 19. června 2007 Nahlásit Odesláno 19. června 2007 nicka napsal: Zdravím všechny, nechtělo se mi kvuli jedné otázce zakládat nové vlákno, tak to frknu sem. Nemáte náhodou někdo nějaké zkušenosti s nákupem přes istránky www.watch.de. Mají celkem slušné ceny a plánuju přes ně něco koupit. Diky Nakupoval jsem tam, naprosto bez problémů, platba kartou nebo převodem, komunikace v angličtině, velmi rychlá odezva. Navíc záruka 1000 dnů na všechny prodávaný hodinky.
nicka Odesláno 19. června 2007 Nahlásit Odesláno 19. června 2007 Viktor napsal: Nakupoval jsem tam, naprosto bez problémů, platba kartou nebo převodem, komunikace v angličtině, velmi rychlá odezva. Navíc záruka 1000 dnů na všechny prodávaný hodinky. Díky moc
flákač Odesláno 23. června 2007 Nahlásit Odesláno 23. června 2007 farářskej napsal: Jenom mě napadá, jestli se náhodou nějak nezměnila situace po tom, co si letos od ledna koupilo Švýcarsko vstup do schengenskýho prostoru... to bude ale asi otázka na zkušenější. Pozdní reakce, snad nikoli únavná: Schengenský prostor nesouvisí se clem na zboží, ale s volným pohybem osob, tzn. uvnitř jsou zrušeny policejní kontroly na hranicích mezi členskými státy. Celní kontroly byly zrušeny se vstupem do ES/EU, připojením se ke společnému trhu. Pokud vím, Švýcarsko sice podepsalo Schengenskou smlouvu, ale ještě ji neimplementovalo. Podobně jako Česko, které ji podepsalo už roku 2004, ale připojení k Schengenskému prostoru se plánuje až na 1.1.2008. Pro kupování nejen hodinek je důležité, že Švýcarsko není součásti společného trhu ES, dokonce ani nemá s ES celní unii, je běžnou celní cizinou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se