reborn Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Z diskuze pod článkem: Hi Ariel, the Seiko watch I think was a Seiko SQ Diver 7548 model. But either way, great article and a hug Seiko fan, and great to know a Seiko served him well. Já jsem ten článek pročetl jen velice rychle a nezaměřoval se na detaily. A když jsem viděl tohle v diskuzi, tak jsem usoudil, že to je reakce na to, že pan generál nenosil SKX 009.První, co mě pak napadlo při pohledu na tu nejspodnější fotku bylo, že by to mohly být stejný qarcky jako nosí Brian May - i když ten nemá pepsi.
villain83 Odesláno 23. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2014 Jo,ja to taky nejak nelustil a prolitnul to v rychlosti,nicmene to SQ tam podle me bude:-)
Standis Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 s dovolením to dám sem,potřeboval bych od vás poradit s tahem, nějak v tom tápu dorazej mi SKX009 na gumě a chci je dát hned na tah, hodinky nosím volněji, takže pro obvod zápěstí 195mm, vím že chci 22mm Super Oyster, který bude ideální z těchto odkazů?http://www.strapcode.com/store/advanced_search_result.php?keywords=skx007&x=39&y=6&categories_id=188&inc_subcat=1&manufacturers_id=30&pfrom=&pto=77&dfrom=&dto=http://www.ebay.co.uk/itm/201260265175?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIThttp://www.ebay.co.uk/itm/201078640047?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fsch%2Fi.html%3F_from%3DR40%26ghostText%3D%26_sacat%3D0%26_nkw%3D201078640047%26_rdc%3D1
instant Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 pockaj kym wjean naskladni a kup ten jeho oyster s plnymi koncovkami (Seiko150mShop)
Standis Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 no jo, ale za 3300Kč+ještě asi i DPH, to je na mě dost peněz jen za tah
reborn Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Tady máš originál za přijatelnou cenu. http://www.azwatch.cz/hodinky/se953-seiko-tah-pro-modely-seiko-skx007-009-171-173-22-mm-typ-oyster
reborn Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Ale není to teda super oyster. Tzn. že je to jen obyčejnej originální oyster, co mu koncovky přesně sedí k pouzdru. Jestli chceš ten super oyster, kterýmu většinou koncovky nepasují k pouzdru, tak se koukni jinam... Taky je tam na AZ watch jubilee, kdybys netrval na oysteru.
Standis Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Jestli chceš ten super oyster, kterýmu většinou koncovky nepasují k pouzdru, tak se koukni jinam...nepasují v jakém smyslu? že je tam vidět nějaká mezera nebo se "zadrhávají" na uchycení u pouzdra? ale ten obyčejný má plechové koncovky, ne?
reborn Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Si projeď pár fotek na googlu. Já mám pocit, že se ty plechové koncovky zbytečně zveličují, že to je kdovíco špatnýho. Já mám plechový koncovky na presidentu a nic špatnýho na nich nevidím. U těch Super verzí tahů s plnýma koncovkama často vidím, že to napojení tahu na pouzdro je nic moc. Což vzhledem k cenám těch super tahů beru jako mínus. Za další, myslím, že Seiko žádný Super tahy nevyrábí. Že vždycky mělo jen obyčejné verze. A já teda radši preferuju originál. Ale jestli jsi rozhodnutý pro jakýkoliv tah, tak si kup, co tě bude uspokojovat. Jen se zaměř na pár detailů, ať víš, co můžeš čekat: a) šířka tahu u stěžejek nemusí být stejná u spony. Prodejci ale většinou udávají obě míry. U těch originálních typů se tah většinou zužuje na 18 nebo 20mm. na některých sponách je vyraženo Seiko, na některých ne.c) některé spony jsou dost divné a působí hodně laciněd) ověř si, že napojení na pouzdro bude pasovat u tvojeho modelue) některé levné tahy jsou fakt teňoučké šmejdy Když si budeš vědomej všech těch věcí, tak si pak kup, co chceš.
ggrand Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Plechove koncovky jsou hnus. Vydrz par dni.Maji mi prijit009. Oyster ze strapcode uz mam doma a je jiny nez na vsech fotkach z netu,tak uvidime jak bude pasovat na 009.Obecne tah ze strapcode byva povazovany za bezkonkurencne nejlepsi nabidku.Az budu mit hodinky doma,poslu fotku.
lucid Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 (upraveno) Ale není to teda super oyster. Tzn. že je to jen obyčejnej originální oyster, co mu koncovky přesně sedí k pouzdru. Jestli chceš ten super oyster, kterýmu většinou koncovky nepasují k pouzdru, tak se koukni jinam... Taky je tam na AZ watch jubilee, kdybys netrval na oysteru.Moc tomu nerozumím, podle mne je rozdíl v oyster a super oysteru primárně v jištění, kdy super oyster má dvojitě jištění spony. Jinak na azwatch je podle mne super oyster s plechovými koncovkami. Pokud člověk neustále nepřehazuje hodinky z tahu na řemen a zpátky, tak se to sice přežít dát, ale nic moc, plné koncovky dělají větší radost. Upraveno 13. března 2015 uživatelem lucid
Standis Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Plechove koncovky jsou hnus. Vydrz par dni.Maji mi prijit009. Oyster ze strapcode uz mam doma a je jiny nez na vsech fotkach z netu,tak uvidime jak bude pasovat na 009.Obecne tah ze strapcode byva povazovany za bezkonkurencne nejlepsi nabidku.Az budu mit hodinky doma,poslu fotku.OK, počkám jak to dopadne u tvých, mě teprve přijdou SKX009J1 cca za 10dní, tak už nyní vybírám tah, který na nich bude nejlépe sedět a který se mi také líbí a to je právě super oyster. Mnohokrát jsem četl, že když tah, tak NE s plechovými koncovkami a taky, že ten super oyster vypadá na SKX007/9 celkově hezky. ggrand budu rád, když mi pak dáš radu a tip, kde a jaký zakoupit, díky.A co jsem tak zjistil, hodně se ty typy různých super oyster tahů řeší i na zahraničních fórech, viz zde: http://forums.watchuseek.com/f281/review-william-jeans-super-oyster-type-ii-bracelet-340714.html
lucid Odesláno 13. března 2015 Nahlásit Odesláno 13. března 2015 Perfektní super oyster s plnými koncovkami mělo Seiko na Alpinistech 059, tah má označení D00X1 B.W. ale nikde v nabídce jsem jej samostatně nenašel.
ggrand Odesláno 17. března 2015 Nahlásit Odesláno 17. března 2015 (upraveno) Tak, oboje už je dohromady. Pocit z tahu jako takového je asi na úrovni Orient Mako(kromě plechové koncovky). Dílky jsou složené ze 3 dílků,což nikdy nebude působit tak bytelně jako dílek vyrobený z 1ks. Jednotlivé dílky jsou spojené šroubky, což teda zrovna nemusím, ale jako vyložené mínus to neberu. Koncovka u pouzdra sedí pro mé oko dostatečně ok. Jenom teda tu starší variantu bych raději. Dílek u pouzdra má totiž u původní verze výřez na dílek tahu, takže se tah láme hned na konci hodinek. Tady je to vyřešené jako u moderních Rolexů,že z koncovky trčí prostřední dílek tahu. Tohle řešení vypadá asi kvalitněji. Tah je naprosto plochý, jednoduchý oyster,jubilee bude přece jenom větší eyecatcher. K tahu byly tlusté stěžejky s hrankou pro snadnější vyndání z hodinek. Stěžejky ale mají tenké ukončení, takže když je nasadím,mají mírný vakl v dírách v nožkách. Na 16,5cm ruku jsem oddělal 3 dílky. Dílek má 1cm.Myslím, že tah je kvalitou plně na úrovni hodinek. Sice to není kvalita jako ze SUN019 nebo SRP043, ale neurazí. Upraveno 17. března 2015 uživatelem ggrand
Standis Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2015 tak jsem se i já dočkal, hodinky SKX009j jsem zakoupil přes Ebay ale na gumě, byla tedy pro mě nutnost k nim objednat nějaký ten tah. Byl jsem tak nějak rozhodnut pro Super Oyster, ale po přečtení pár vět zde a váhání, padla volba na Super Engineer Type II z http://www.strapcode.com/store/index.php a rozhodně nelituji i když cena byla trochu vyšší=2500Kč za to je to kvalitní tah s plnýma koncovkama a silnější spojovací plech mezi zapínáním když je rozepnutý(nevím jak se to přesně jmenuje) a né slaboučký plíšek, hodinky se tedy prodražili na 7500Kč, ale rozhodně těch peněz nelituji. Jinak tah mi byl poslán 9.4. a pošťák tedy GLS zvonil 17.4. jak je vidět na fotce. Co jsem pochopil, tak to přišlo z UK a bez proclení, v emailu mi od nich po odeslání přišla tato poznámka: Remarks: Shipment will be departed on APR 09, 2015 from our Hong Kong warehouse to our Logistic Centre in UK for distribution.Dám sem několik fotek pro představu, upozorňuji, že na kvalitu jsem nehleděl, je to mobilem, ale mělo by vám to stačit, na fotce kde je samotný tah na váze ještě s fólií, tak je kompletní jak přišel(122g), na další fotce na váze(202g) jsou hodinky s kompletním ještě nezkracovaným tahem, na fotce na váze(191g) jsou už zkracované pro mou ruku no a pro srovnání na váze(176g) s Monstrama na mojí ruku.Každý ať si udělá představu jak který tah je na Seikách elegantnější, osobně jsem z výběru Super Engineer II nadšen, rozdíl mezi typem I a II je snad myslím jen ten, že typ I má vršek článků zakulacen, kdežto typ II má vršek článků do hran. Na mou ruku jsem musel sundat dva články, nosím je volněji tedy pro cca 19cm zápěstí, nosí se hodně pohodlně, nikde netahá, neškrábe, sedí perfektně, jen jsem zvědav co ty spojovací osičky mezi článkama, jsou šroubovací, tak snad se jen tak nepovolí, ale raději budu občas kontrolovat, jinak když přišel, tak byli všechny nedotažené, tak jsem je komplet musel dotahovat.kdyby chtěl někdo ještě nějaké informace, tak rád odpovím či nafotím. Fotek je více, tak snad tím nikoho nenase.u, ale chtěl jsem to nafotit důkladnějc.
stosi Odesláno 20. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2015 Super, dobrá volba. Tah jim určitě sluší nejvíc, ikdyž nato strapy taky nejsou k zahození. S obvodem Tvé ruky jednou můžeš jít do SUMO nebo rovnou Marinemasterů - padnou Ti jako prdel na hrnec.
stefan716 Odesláno 21. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2015 Ja mam tento tah na 007, tie hodinky maju gule...
ggrand Odesláno 21. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2015 Přesně kvůli dílku u pouzdra z jiných hodinek jsem nechtěl ani tento, ani jubilee od této firmy. Přerůstající dílky u pouzdra se mi nelíbí. Tah samotný ale vypadá výborně!
Standis Odesláno 22. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2015 (upraveno) Přesně kvůli dílku u pouzdra z jiných hodinek jsem nechtěl ani tento, ani jubilee od této firmy. Přerůstající dílky u pouzdra se mi nelíbí.nebál bych se toho, ve skutečnosti to nějak zásadně vidět není a podle mě si toho z běžné vzdálenosti co by kdo koukal/obdivoval hodinky na mé ruce, ani nevšimne, nebo mu ani nedojde, že ten článek u osiček o kousíček přečuhuje a že by někdo pronesl poznámku "není ten tah nějaký divný u těch osiček" toho už se vůbec nebojím. Když to shrnu, mě to absolutně nevadí, na ruce to neregistruji, nějak odfláknutě či nepatříc k sobě mi to také nepřipadá, ale někdo to chce mít do puntíku/mm přesně navazující a nezkousne to, ale ano- tah jako takový je PERFEKTNÍ, reprezentující tyto skvělé hodinky! Upraveno 22. dubna 2015 uživatelem Standis
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se